MedlemskabMine bookingerKundeservice

PetiteKnit er en nordisk strikkesucces – med over 700.000 følgere på Instagram

Alle er hoppet med på strikketrenden, og garnets rockstjerne er danske Mette Wendelboe Okkels (34). Hun tager det hele med ro og er mest af alt fokuseret på den kreative proces.

 • To børn griner med vind i håret hånd i hånd på en mark. En pige med blå øjne i en pink striksweater og storebroren i en grøn striksweater.

 • På det næste billede ser man en model iført en weekendhue i en kraftig rød farve som beskyttelse på en kølig efterårsdag i gang med at åbne en flaske champagne på en strand.

 • En lysebrun sweater med lynlås i halsen ligger på en bænk – klar til at give varme. De billeder, vi taler om, kommer fra Mette Wendelboe Okkels, bedst kendt som PetiteKnit. De er slået op på hendes Instagram-konto.

 • Med sine 773.000 følgere inspirerer hun folk i Norden og resten af verden til at lære at strikke eller hente idéer til at starte et nyt projekt.

 • Derudover giver hun os en fornemmelse af, at hver årstid er virkelig unik og dejlig.

Sprang fra medicinstudiet og satsede alt

Danske Mette har nævnt det i interviews tidligere – hun havde kun ét år tilbage på lægestudiet, da hun sprang fra og valgte at koncentrere sig udelukkende om strikningen. I dag bor hun sammen med sin mand og fem børn i Risskov lige uden for Aarhus.

"Det var ikke én specifik ting, der fik mig til at satse alt på strikningen, men snarere summen af flere ting. Sommeren efter min tredje barsel skulle jeg vende tilbage til medicinstudiet og stod ved en skillevej. Jeg ville miste retten til at fortsætte studiet, hvis jeg ikke vendte tilbage til universitetet. På det tidspunkt havde jeg allerede min første ansatte, så det var ikke, fordi jeg ikke havde taget PetiteKnit alvorligt før, men det var dér, at jeg satsede alt på at blive selvstændig," forklarer hun.

Mange drømmer om at starte deres egen virksomhed – at satse det hele – men få tør faktisk at gennemføre det. Det var selvfølgelig en vigtig beslutning for Mette, men knap så skræmmende, fordi kreativitet altid har været en del af hendes liv.

"Jeg var et meget kreativt barn. Jeg strikkede, tegnede og syede. Jeg syede min egen konfirmationskjole sammen med ven af familien, og da der var teateroptræden i skolen, syede jeg en balkjole, der skulle bruges som udklædning."

Kreativitet blev hurtigt en del af Mettes identitet. Hun havde altid gang i et spændende projekt, og hendes familie støttede hende.

"Det var mine bedstemødre, der lærte mig at strikke, men ellers var jeg meget selvstændig og kunne sætte ting i gang og underholde mig selv i timevis."

 • Går aldrig nogen steder uden garn

  Mette kunne have lavet mange ting, men endte med at vælge strikningen og PetiteKnit.

 • "Det handler sandsynligvis om, at du altid kan have strikketøjet med, uanset hvor du skal hen. Selvom du kun har fem minutter, kan du tage det frem og strikke et par rækker."

 • "Det er blevet en del af den, jeg er. Jeg går aldrig hjemmefra uden garn i tasken," siger Mette og tilføjer:

 • "Strikkeprocessen er både inspirerende og afslappende. Når jeg har strikkepinde mellem hænderne, får jeg idéer til teknikker, og hvordan jeg kan udnytte håndværket."

 • "Jeg er også glad for præsentationsdelen ved strikning, hvor jeg skal forklare, hvordan man kommer fra et trin til et andet, samt graduering og beregning. For mig er det en intellektuel udfordring," siger hun.

En ydmyg strikkestjerne

PetiteKnits strikkemønstre offentliggøres på tysk, svensk, norsk, engelsk og selvfølgelig dansk. Selvom Mette allerede var kendt inden pandemien, tog strikketrenden virkelig fart, da alle tilbragte meget mere tid derhjemme. I dag har alle lyst til at strikke, og det er ikke ualmindeligt at se børn såvel som voksne iklædt PetiteKnit-sweatere.

Klassiske stribede sweatere, en tyk rullekravesweater, der er perfekt efter en svømmetur i havet, en teddy clutch under armen til en aften i byen med vennerne eller en blød elefanthue på en baby i en barnevogn. Hendes design er overalt. Strikkefænomenet selv fremstår imidlertid upåvirket og rolig:

"Jeg er meget ydmyg og taknemmelig for, at så mange vælger at følge mig for at få inspiration. Men det er bedst ikke at gå for meget op i følgere, da det hurtigt kan komme til at forstyrre den kreative proces. Så bliver det sværere at mærke efter, hvad der i virkeligheden inspirerer mig, og hvad jeg faktisk har lyst til at lave."

Føler du dig inspireret? Tag et kig på strikkemønstre til både begyndere og mere erfarne her.

Hvis du har kurs mod Danmark, må du huske at pakke noget garn i tasken og nyde en kop kaffe og et stykke kage på en café.

Seneste indlæg