Strawberry siger farvel til dekorationsfjer i påsken. Læs mere om initiativet, og om hvordan mere end 190 hoteller vælger at pynte og markere påsken i stedet!

Homemade easter eggs in colors

Strawberry boykotter dekorationsfjer i påsken. Læs mere om initiativet, og om hvordan hotellet pynter med mere dyrevenlige alternativer.


Påskefjer er et populært indslag i både private hjem og bymiljøer for at markere påskens højtid og forårets ankomst. Farverige og flotte ser vi fjerene på birkekviste og påskepynt. Men noget mange ikke tænker over, er industrien bag vores dekorationer.Fjerene kommer ofte fra den store kalkunindustri i USA, hvor der er alvorlige mangler i forhold til dyrevelfærd.– Det kan lyde som en lille ting, hvorvidt man har fjer i påskeriset eller ej, men det har alligevel stor betydning, eftersom både kommuner og virksomheder ofte køber ind i store mængder. At mindske eller helt fravælge dyreprodukter er en måde at tage stilling på, og på den måde inkluderer man dyrene i sit klima- og bæredygtighedsarbejde. Det viser, at man kan gøre en forskel med ganske små midler, fortæller Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarlig, Dyrenes Ret.


Inspireres af svenske kommuner


Af dyreetiske grunde valgte mere end 130 svenske kommuner at boykotte fuglefjer til offentlig påskepynt i foråret 2018, og i år er det hele 208 kommuner, som tager stilling mod dyreplageri. Tjek, om din kommune er med på Dyrenes Rets liste!


For Strawberry er det et indlysende valg at deltage i boykotten, og i påsken 2019 vælger hotelkæderne Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Clarion Collection® Hotel alternative aktiviteter og påskedekorationer.


– Som en del af vores arbejde med at levere Nordens mest bæredygtige hoteloplevelse, stiller vi os med glæde bag kommunernes initiativ til dyreetisk pynt. Der bliver absolut påskestemning på vores hoteller, også selvom vi fjerner påskefjerene, siger Harald Bjudstad-Holm, bæredygtighedsdirektør på Strawberry.Nu bliver det interessant at se, hvor mange andre firmaer følger med og fravælger påskefjerene i år.Male påskeæg, after work & plogging


Selvom dekorationsfjerene forsvinder fra næsten 200 hoteller i Norden og Baltikum, betyder det ikke, at påsken ikke bliver markeret. Langt fra. Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Clarion Collection Hotel® indbyder alle gæster og personale til at prøve plogging, en joggingtur, hvor man opsamler affald (svensk: plocka upp) og gøre en indsats för både kroppen og miljøet.


På Comfort Hotel® kommer der til at være ekstra fokus på AW (After Work), mens Quality Hotel™ indbyder til børnenes påske med aktiviteter for hele familien. Lav jeres egen påskepynt og mal på både æg og kartoner. Prøv at lave din egen is og få en fin ansigtsmaling. Derudover kommer påskeharen på besøg, så hold øjnene åbne!


Painting easter eggsDer er mange andre måder at pynte op til påske på - for ekempel æggemaling!


Et af mange dyreetiske og miljøvenlige initiativer


At skifte påskefjer ud med dyreetiske alternativer går hånd i hånd med mange andre bæredygtige initiativer inden for Strawberry. Vi deler en tradition og kultur, hvor vi gør mere end det, der forventes af os - for gæsterne, vores medarbejdere, samfundet og miljøet. Vi kalder dette arbejde for WeCare. Læs mere om bæredygtighedsarbejdet på vores hoteller her.