I 2017 var juleånden rigtig stærk! Den har bidrag til et rekordår for vores gaveindsamling “Ensomt juletræ søger gaver”. Sammen har vi modtaget hele 63.880 julegaver! Dette betyder, at Strawberry donerer hele 630.880 kroner til UNICEF.

Gavmildhed i december


December måned er ovre, og det samme gælder for julen. Det nye år er kun lige begyndt, så vi har mulighed for at reflektere og se tilbage på vores årlige julekampagne “Ensomt juletræ søger gaver”. Hvert år i december deltager alle vores hoteller i denne hyggelige juletradition, som handler om at sprede juleglæde og give udsatte børn en bedre jul. Alle, som har lyst, kan lægge julegaver under vores juletræer i de forskellige hotellobbyer, og for hver modtaget gave donerer Strawberry 10 kroner til UNICEF-projektet Sweet Dreams, som bekæmper menneskehandel.


Rekordmange gaver


Mange hoteller har indsamlet mere end tusind julegaver, men gavmildheden var dog allerstørst i Skien på Clarion Collection Hotel Bryggeparken. Hotellet fik i alt 4070 julegaver. I Trondheim indsamlede Clarion Hotel Trondheim og Comfort Hotel Trondheim tilsammen næsten 5100 gaver.


– Vi har et fantastisk samarbejde med organisationen “Omvendt julenisse” her i Skien. Flere kommer ind og siger, at de er glade for at kunne bidrage, og at det begynder at blive en tradition. Det er både dejligt og rørende, da det betyder, at vi skaber noget på lang sigt. I december 2016 indsamlede vi 2000 julegaver, og vores mål var at øge tallet til 3000 året efter. At det i stedet ender med, at vi fordobler antallet er helt utroligt, og det betyder, at endnu flere børn i Skien og Telemark har fået en bedre jul, samtidig med at vi giver til UNICEF, siger Trond Herrefoss, hoteldirektør på Clarion Collection Hotel Bryggeparken.


”Lappen” med den store betydning


– Noget, som står stærkt i min erindring, var, da en mand kom ind til os for at lægge en julegave under træet. Det var sent om aftenen den 22. december. Han havde været inde i byen, hvor han havde fundet en seddel på et træ med et ønske fra et barn. Da han kom ind til os, spurgte han, om vi vidste, hvad de andre børn ønskede sig. Han ville nemlig rigtig gerne glæde endnu flere med gaver frem til juleaften. Det gjorde et stort indtryk på mig, fortæller Trond Herrefors.


Juletræ med gaver på Clarion Collection Bryggeparken.


Hotellerne vælger selv, hvilke organisationer de samarbejder med, og på kampagnesiden er der en oversigt over de forskellige organisationer.