Medlemskab

Gourmetmad på Bergens højeste bjerg

Bergen er måske lille sammenlignet med mange tilsvarende byer i Norden. Det betyder dog ikke, at byen, der er omgivet af syv fjelde, kommer til kort, når det gælder fantastiske oplevelser.

 • "Vi får alle slags gæster ind: vandrere, turister, børnefamilier, vennegrupper og virksomheder."

 • "Læg endelig vejen forbi, hvis du er på udkig efter en oplevelse i særklasse," siger Anders Rødseth Isager, der er chefkok og partner på Skyskraperen Restaurant.

 • Restauranten ligger 643 meter over havets overflade på toppen af Bergens berømte bjerg Ulriken, og den udgør en af mange skønne oplevelser i Bergen.

 • Hvis du bor på et af et af vores hoteller, som f.eks. boutiquehotellet NO 13 eller Clarion Hotel® Bergen, er du tæt på alle butikkerne, restauranterne og turistattraktionerne i Vestlandets hovedstad.

Her er de ting, du bør opleve, hvis du besøger Bergen

Ulriken643


Højtflyvende oplevelser er lidt af et særsyn i Europa, men Bergen byder på nogle store muligheder.


Ulriken er det højeste af de syv fjelde, der omgiver byen. På toppen finder man både en café og en restaurant. For dem, som er i form til det, fører en sherpatrappe på ca. 1.400 trin op til toppen. Et mindre anstrengende alternativ er at tage svævebanerne Perle eller Bruse til toppen.


Efter en lang vandretur op er det vigtigt at tanke op med mad og drikke. Til det formål finder man Anders Rødseth Isager og hans team, der serverer de lækreste retter.


"Vi har et dobbeltrettet koncept med Ulriken Café, som tilbyder hurtige og sunde muligheder for dem, der er på farten, eller dem, der tager svævebanen for at nyde udsigten. Ønsker man en mere omfattende oplevelse, har vi også en gourmetrestaurant, som vi kalder Skyskraperen Restaurant," forklarer kokken.


"Her kan man få en moderne nordisk menu med sæsonbestemte lokale ingredienser i form af en 3-retters frokostmiddag eller 5-retters middagsmenu. Vi bruger blandt andet lam, der græsser lige her i fjeldene bag os," siger han og peger ud mod sletten Vidden.

 • Skyskraperen

  Skyskraperen er åben alle dage fra maj til september og serverer både frokost og aftensmåltider. Menuen er mere begrænset om vinteren.

 • Hvis du forudbestiller bord, er billetten til svævebanen inkluderet i regningen. Til gengæld er den fænomenale udsigt over Vestlandets hovedstad helt gratis.

 • Restauranten har også et fantastisk område til udendørsservering til de varme aftener. For dem, der vil have lidt ekstra spænding på vej ned ad fjeldet, er der en zipline, som er åben fra juni til august.

 • Ulriken643 kan tilbyde en virkelig mindeværdig oplevelse, hvis man skal arrangere et firmaevent eller en polterabend.

Obligatoriske museer i Bergen


Bergen er fuld af fascinerende museer – uanset om man er interesseret i videnskab, historie eller kunst.


Et besøg til Troldhaugen er et must for dem, der vil have en smagsprøve på norsk musikhistorie. Den traditionelle villa var den norske komponist Edvard Griegs hjem. På Troldhaugen kan man også besøge den lille komponisthytte beliggende ved vandet, hvor Grieg skrev flere af sine mest berømte værker. Der er også en museumsbygning og café på stedet samt en koncertsal. Hvert år afholdes der over 400 koncerter på Troldhaugen, og om sommeren kan man nyde en dejlig frokost til tonerne af komponistens imponerende musik.


Troldhaugen er en del af museerne og forfatterboligerne under KODE, der består af i alt syv steder. Her finder du flere komponistboliger og mere traditionelle kunstmuseer, herunder en af verdens største Edvard Munch-samlinger.


Akvariet i Bergen ligger i kvarteret Nordnes en kort gåtur fra byens centrum og er Norges største akvarium.


Shopping i Bergen


Det skorter ikke på gode shoppingmuligheder i Bergen.


I byens centrum er der en blanding af indkøbscentre, kædebutikker og uafhængige forhandlere. Toppen af kransekagen i sidstnævnte kategori er Norwegian Rain. Designeren Michael T. Nartey fra Ghana er bedre kendt som T-Michael og fremstiller verdens bedste regntøj i Europas mest regnvåde by. Sammen med sin forretningspartner Alexander Helle startede han for over 15 år siden og har taget verden med storm. De har nu butikker i Paris og Tokyo, og flagskibsbutikken ligger på Chr. Michelsens Gate i deres hjemby Bergen. T-Michael har også delt sine favoritoplevelser i Bergen med Strawberry.


Hvis du er interesseret i bæredygtighed og vintagetøj, bør du besøge Paulina Vintage Boutique, Slit'an og Vitti Vintage.


Find flere fremragende hoteller, der ligger centralt i Bergen, her.

 • Oplev Bergens kulinariske traditioner

  Har man virkelig været i Bergen, hvis man ikke har prøvet den lokale fiskesuppe?

 • Purister ville sige nej. Heldigvis er indbyggerne i Bergen stolte af deres kulinariske traditioner, og der er flere restauranter, som tilbyder traditionelle retter – lige fra fiskesuppe til stokfisk.

 • Du kan undersøge Pingvinen, Bien Basar og Bryggeloftet & Stuene.

 • Prøv Restaurant Cornelius på Holmen, hvis du er på jagt efter frisk fisk og skaldyr og en unik oplevelse. Den ligger 20 minutters sejltur fra Bergen.

 • Hvis du vil have lækker lokal mad med et twist og en fantastisk udsigt, bør du besøge Restaurant Admiral på Clarion Hotel® Admiral.

 • På terrassen sidder du ved vandkanten med udsigt over den historiske Bryggen og havneområdet, Vågen.

Seneste indlæg