Helsinki har et stort udvalg af gode vegetariske og veganske madalternativer. Selvom der endnu ikke findes supermange restauranter, der er fuldkomment veganske, tilbyder de fleste restauranter velsmagende veganske retter. Her giver vi dig et bud på nogle af de bedste vegetariske og veganske restauranter i Finlands hovedstad.

Lækker mad på Omnam


OmNam


I gåafstand fra Clarion Hotel Helsinki ligger også OmNam – en noget mystisk, men herlig vegetarrestaurant. Restauranten ligger i en gård ved Annegatan, og her serveres der både gourmetretter samt enkle og hurtige måltider. Om sommeren åbnes der desuden for en fantastisk udeservering i gården – det er helt klart et besøg værd for dig, der leder efter en god vegetarrestaurant i Helsinki.


Cargo


Containercaféen Cargo på Gräsvikskajen blev i 2016 omdannet til en vegetarrestaurant. Her kan du nyde en sund frokost eller et aftensmåltid med mange retter. Via en unik atmosfære og et stort udvalg er Cargo blevet en favorit hos mange af byens indbyggere og besøgende. Mange af retterne findes derudover også som helt veganske alternativer. På den anden side af vandet ligger Clarion Hotel Helsinki – et 78 meter højt moderne kvalitetshotel.


Date + Kale


På femte etage i shoppingcenteret Kampen i Kortteli finder vi Date & Kale – en hyggelig og frisk delirestaurant. I restauranten er alt plantebaseret, økologisk, glutenfrit og mælkefrit. Her tilbydes der hver morgen raw havregrød eller smoothieskåle – et skønt alternativ for dig, som vil kickstarte dagen på bedste vis! Hotel F6 er et elegant hotel, som ligger tæt på  shoppingcenteret. Her bor du centralt i designerværelser med god udsigt.


Restaurant OmNam


Flere restauranttips


Trendy vegetarmad i Oslo


Gode vegetariske og veganske restauranter i Stockholm


10 hemmelige restaurantperler i Stockholm