Vegetarisk og vegansk mad er et godt valg, uanset om fravalget af kød skyldes miljøhensyn, etiske eller sundhedsmæssige årsager. Nyd en kreativ madlavning, hvor kødet ikke spiller hovedrollen, på Stockholms mange vegetariske og veganske restauranter!

Farang
Hvis du ønsker en lækker vegetarisk middagsoplevelse, bør du tage et kig på Farang

Abyssinia

I Vasastan finder man den prisbelønnede etiopiske restaurant Abyssinia. Her tilbydes der eksotiske menuer fra Etopien til en fornuftig pris og i skønne omgivelser. Via specialimporteret hvede og krydderier fra en højt værdsat etiopisk madkultur kan du her spise skøn vegetarisk mad af højeste kvalitet. Smag på de syrlige pandekager eller den traditionelt ristede kaffe – på Abyssinia bydes du på en anderledes smagsoplevelse! Bo stilfuldt i Stockholms centrum på Clarion Hotel Sign – her bor du tæt på både restauranter, butikker og forlystelser.

Farverigt og smagfuldt med etiopiske krydderier på Abyssinia. Foto: Abyssinia

Rutabaga

I 2017 åbnede den omtalte og populære kok, Mathias Dahlberg, sin vegokrog Rutabaga. Her serveres lakto-ovo-vegetariske retter med råvarer af høj kvalitet og spændende drinks, der matcher retterne. Restauranten ligger på Grand Hotel i centrale Stockholm og lokker masser af gæster hver uge.

Restaurant Rutabaga in StockholmNyd et rigtigt veltilberedt måltid i hyggelige omgivelser. Foto: Lennart Weibull

Mathias Dahlgren er en svensk kok, der i 1997 vandt Bocuse d’Or - kokkernes verdensmesterskab. Han er hidtil den eneste svenske kok, der har vundet denne prestigefyldte konkurrence.

Prøv husmandskost i en vegetarisk fortolkning. Foto: Matapoteket

Prøv også Matapotekets gode bagværk til kaffen. Foto: Matapoteket

Farang

Hvis du ønsker en lækker vegetarisk middagsoplevelse, bør du tage et kig på Farang på Tulegatan i Vasastan. Her tilberedes der sydøstasiatisk mad, når den er allerbedst. En 7-retters middag i fantastiske omgivelser gør Farang til det rigtige valg for dig, som søger en luksuriøs middagsanretning. Restauranten tilbyder derudover rigtig gode drinks og egner sig også godt til bl.a. finere forretningsfrokoster. Nordic Light Hotel er Stockholms mest centrale hotel, og her tilbydes der høj kvalitet samt en god beliggenhed.

På Farang appellerer retter lige så meget til øjnene som til smagsløgene. Foto: Tuukka Koski

Gå ikke glip af Farangs fantastiske cocktails! Foto: Tuukka Koski

Elegant og stemningsfuldt i Farangs spisesal. Foto: Tuukka Koski

Hermans

Har du lyst til en vegetarisk buffet i Stockholm, er Hermans i Södermalm det rigtige valg! Her får du nemlig mulighed for at spise dig mæt i massevis af vegetarisk mad til en god pris. Derudover tilbyder de studenterrabat – en fremragende chance for dig, som studerer og stadig ønsker et solidt måltid! Via hjemmelavede desserter og økologiske drikkevarer gør Hermans sit for at øge bevidstheden om en miljøvenlig kost. Vil du bo et stenkast fra Gamla Stan med både Söder- og Norrmalm tæt på, er Hobo det helt rigtige valg. Her bor du i unikke og urbane værelser ved Brunkebergstorg, blot et par minutter fra butiksstrøget Drottninggatan.

Slå jer ned i Hermans hyggelige og flotte have med fantastisk udsigt over Stockholm. Foto: Hermans

Hermans buffet er kendt for sit store udvalg af gode vegetariske retter. Foto: Hermans

The Green Queen

På hjørnet af Norr Mälarstrand 64 finder I denne grønne perle, The Green Queen. Her kan I synde med god samvittighed. Kebab, burgere, quesadillas, smoothies, glutenfri øl og meget mere - alt sammen plantebaseret.

The Green Queen tables and chairs

Nyd prima Plant Based Street Food på restaurantens solrige udeservering eller on-the-go. Et godt tip er at tage maden med og sætte sig nede ved prammerne på Mälarpavillionen!


Skal du til Stockholm? Her finder du alle vores hoteller i Sveriges hovedstad!