Trænger du til forandring fra den traditionelle vinterferie, og leder du efter noget unikt og anderledes? Vi guider dig gennem fem forskellige alternativer med sjove vinterferie-aktiviteter for hele familien!

Hav det sjovt på vinterferien! Her er tips til masser af aktiviteter.

1. Svæv frit i Stockholm

Flyv frit i hovedstaden. Foto: Bodyflight Stockholm

Sveriges hovedstad har mange seværdigheder og steder, der kan udforskes. Via undergrundsbane, bus eller til fods kommer du nemt rundt blandt byens 14 holme og øer. Bodyflight er en anderledes aktivitet, som giver dig mulighed for at opleve, hvordan det er at flyve i en vindtunnel. Her kan du prøve at være i frit fald uden at sætte livet på spil. Som begynder lægger du ud med hastigheder fra omkring 200 km/t, så der er med det samme lagt op til et vildt eventyr, som med garanti får adrenalinen til at pumpe rundt i kroppen! Du flyver på en luftstråle i et glaskammer, som simulerer vinden, præcis som ved et faldskærmshop. Du kan derfor uden problemer bevæge dig og lave tricks i luften. Bodyflight er et perfekt alternativ til traditionelle aktiviteter såsom bowling og femkamp, og derudover passer det til hele familien, da aldersgrænsen ligger på tre år. I Stockholm får du en åben by, som byder på noget for enhver smag. Sørg også gerne for, at jeres besøg i byen inkluderer nogle af byens familievenlige og afslappende restauranter, eksempelvis TGI Fridays på Stureplan, i Kungsträdgården eller i Täby.

Bo i Stockholm: Vælg dit Stockholm-hotel her

2. Udfordrende eventyr i Malmø

Sherlocked passer perfekt til voksne og de lidt ældre børn. Foto: Sherlocked

Sherlocked i Malmø. Foto: Sherlocked

Turning Torso i Västra Hamnen i Malmø

Sveriges tredjestørste by er mere end Zlatan og Turning Torso. Her er der mange fine attraktioner og restauranter – der er ganske enkelt mange tilbud i Malmø. Har I lidt ældre børn, er et besøg på Sherlocked et godt valg. Sherlocked er et såkaldt escape room, hvor det gælder om at løse gåder for at komme ud af det rum, I er låst inde i. Sammen kæmper I mod tiden, og i løbet af 60 minutter skal I finde ledetråde, skjulte hentydninger og hemmelige spor. Intenst, udfordrende og inspirerende! Sherlocked er en perfekt aktivitet, hvis I vil udvikle familiens samarbejdsevner og opleve hinandens gode og knap så gode sider.

Malmø byder desuden også på restauranter for enhver smag. Far i Hatten er en uprætentiøs restaurant lige midt i Folkets park, hvor specialiteten er stenovnsbagt pizza. Tag et par dage fri og oplev Malmø, en storby i en mindre udgave.

Bo i Malmø: Vælg et af vores Malmø-hoteller

3. Fart over feltet i Riga

Rådhustorvet i Riga

Letlands flotte og prisvenlige hovedstad Riga satser stort på turisme, og byen byder blandt andet på mange internationale restauranter. Her emmer det af liv, musik og aktiviteter for hele familien. I Rigas centrum ligger Driftahalle – et moderne anlæg med såkaldte WolfTrikes. Disse trehjulede motorkøretøjer er smidige og hurtige, og de får konkurrencemennesket frem i de fleste. Med en hastighed på op til 50 km/t kører man rundt på en udfordrende indendørsbane, og det er både sikkert, sjovt og noget, som får adrenalinen til at pumpe. Det passer godt til hele familien og kan sagtens kombineres med spontane udflugter og skønne restaurantbesøg. Et stykke uden for Riga, i distriktet Tērvete, ligger den familievenlige restaurant Zoltners. Her bydes der på en kulinarisk oplevelse i herlig natur. Det tager kun 1,5 time at flyve til Riga fra Danmark, så det er intet problem, hvis I rejser med yngre børn.

4. Virtual reality i Helsingborg

Lige der hvor Øresund er smallest, ligger den skånske by Helsingborg, som er kendetegnet ved parker, slotte og ikke mindst et flot og aktivt havneområde. En tur til Helsingborg på den anden side af sundet tager såmænd ikke mere end 20 minutter. Helsingborg er et godt valg til en vinterferie for hele familien, og byen har masser af tilbud.


VR-studiet i Helsingborg er af høj kvalitet og byder på det bedste inden for Virtual Reality Entertainment. Her kan hele familien opleve magiske eventyr og spændende attraktioner på en helt nyt måde. Glæd jer til vilde oplevelser i bjergene, til at skyde zombier eller stå på havets bund – i VR-studiet oplever I verden, som I aldrig har set den før.

Nimis i Skåne

Dagen kan passende rundes af på trendy Pinchos – verdens første app-restaurant. Restauranten ligger midt i det centrale Helsingborg, og den er lynhurtigt blevet en favorit hos både børn og voksne. Ved at bestille små retter og opfindsomme drikkevarer med telefonen får I her en social og hyggelig middagsoplevelse.

Bo i Helsingborg: Se vores hoteller i Helsingborg

5. Forlystelsespark og pizza i stemningsfulde København

Klassiske Tivoli lokker året rundt. Foto: Tivoli

Alsidige og altid pulserende København er et oplagt valg til en vinterferie. Danmarks hovedstad er måske bedst kendt for Tivoli – verdens ældste forlystelsespark, som med mere end fire millioner besøgende hvert år topper listen over byens mange attraktioner. Forlystelsesparken ligger lige midt i hjertet af byen, og den byder på meget mere end bare karruseller og pariserhjul: Her er der nemlig også koncerter, forestillinger og en hyggelig atmosfære, der indbyder til at gå på opdagelse i den eventyrlige verden.

En pizza på Westmarket? Foto: Westmarket

Den charmerende blanding af nyt og gammelt er dog ikke kun noget, man finder i Tivoli, også resten af København nyder godt af mødet mellem tradition og innovation. Her er der klassiske restauranter, hvor der kan nydes lækkert smørrebrød, og samtidig er byen altid på forkant, når det gælder design, arkitektur og spisesteder. På Vesterbro finder man Westmarket, Danmarks største madmarked, og her finder man alt fra morgenmad til lækre middage med en stor variation i udvalget.

Bo i København: Se vores hotel i København