MedlemskabMine bookingerKundeservice

Nordens mest sitrende stemning for fodboldfans

Linus, Johan og Adrian er sikre på, at Stockholm er det rette sted at være, hvis du vil opleve den mest intense fodboldatmosfære. "Vi har en helt anden fodboldkultur end vores naboer i Norge og Danmark. Vi har ganske enkelt de bedste fans her i Stockholm," siger gruppen af venner og ivrige AIK-fans.

 • Friends Arena, Stockholm

  De står uden for Friends Arena i Solna, lige nord for Stockholms centrum. En stor folkemængde har samlet sig for at tage imod AIK-teambussen. Det er noget af et syn med sådan en kæmpe fanskare. Atmosfæren er til at tage og føle på.

 • Røgbomber eksploderer, signalblus oplyser lygtepælene, og sort og gul røg skaber en intens baggrund for folkemængden.

 • Fans i alle aldre jubler: fædre med spændte sønner og døtre, par, der nyder en iskold øl, og de mest kompromisløse fans – ultras – der ikke efterlader nogen tvivl om, at dette er en kæmpe begivenhed i Stockholm.

 • Det er en begivenhed, der inkluderer alle, som elsker fodbold.

 • Denne mandag i april møder AIK Norrköping foran 32.178 tilskuere. Begge hold spiller i Allsvenskan, Sveriges bedste fodboldrække.

Fodboldhoteller med central beliggenhed

Du behøver ikke at være svensker for at være interesseret i at opleve en fodboldkamp i hovedstaden. Kampe mellem hold fra Stockholm, hvor AIK, Djurgården eller Hammarby støder sammen i lokalopgør, er berømte langt ud over Sveriges grænser. Stemningen er usædvanlig god og larmende efter nordiske forhold, og det er ikke usædvanligt, at næsten 40.000 tilskuere ser kampene.

Friends Arena er AIK's hjemmebane og Sveriges nationale arena for mændenes fodboldlandshold. Der er siddepladser til 50.000 tilskuere på stadionet til sportsbegivenheder og til 65.000 koncertgængere. Kunstnere som Bruce Springsteen og The E Street Band, Beyoncé Knowles og Iron Maiden har spillet på scenen.

Det bedste sted at bo for folk, der vil opleve den magiske fodboldstemning helt tæt på, er Comfort Hotel® Solna eller Quality Hotel™ Friends.

Begge hoteller ligger tæt på Friends Arena med shoppingcentret Westfield Mall of Scandinavia og smukke naturområder i nærheden. Comfort Hotel® Solna åbnede i 2021 og er Skandinaviens første energineutrale hotel. Facaden og taget er dækket af solpaneler, der genererer al den energi, hotellet bruger, samtidig med at der endda produceres et overskud af energi. Gæsterne har også adgang til gratis vaskefaciliteter og et fitnessrum. Hvis du brænder for bæredygtighed og teknologi og elsker at være lige der, hvor tingene sker, er dette stedet for dig.

Quality Hotel™ Friends er perfekt for dem med FOMO, da man kommer til at befinde sig lige midt i alt, hvad der sker på banen eller scenen. Hotellet er et populært sted både til at mødes efter arbejde og til at spise middag ude. På 25. sal finder du Brasserie X, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt og lækre franske retter. Både fodboldfans og familier overnatter her.

 • Opvarmning med familien inden kampen

  På Quality Hotel Friends møder vi Peter Westlund og hans søn, der spiller shuffleboard i hotellobbyen inden AIK-kampen.

 • Mens stemningen udenfor øges forventningsfuld til rytmen af lilletrommer, og spændingen stiger i takt med, at kampstart nærmer sig, er alt roligt inden for hotellets vægge.

 • Far og søn nyder deres egen lille opvarmning, mens stenene glider hen over bordet. De er spændte, men selvsikre:

 • "Selvfølgelig vinder AIK," siger de og smiler til hinanden.

 • Der vikles et sort og gult halstørklæde rundt om sønnens hals, og så er de klar til at træde udenfor og slutte sig til folkemængden.

Nordens mest sitrende stemning

Peter og hans søn slutter sig til folkemængden udenfor og går ind i Friends Arena sammen med tusindvis af fans. Støjniveauet inde på stadion når et imponerende niveau, og den ene ende er fyldt med passion, signallys, flag og en imponerende, hjemmelavet tifo.

Her er også de tre venner i tyverne, Linus, Johan og Adrian, klar.

"Rivaliseringen mellem de stockholmske klubber er en slags blanding af sammenhold og fjendtlighed. Vi mødes og gør ting i samlet flok. Selve fodboldspillet er måske bedre i mange andre lande, men kammeratskabet er unikt her i Stockholm. Vi har en fodboldkultur, som ingen andre i Norden har," siger de.

I den modsatte ende af banen fra de tre kammerater er folkemængden et hav af blåt og hvidt. Det er her, at Norrköping-fansene sidder – men de er ved at forsvinde i den enorme atmosfære – selv når de antænder en række signallys med imponerende præcision og skaber et lille, indadvendt hav af flammer.

 • Sammenhold mildner slaget

  Tingene går ikke AIK's vej i Friends Arena denne påskeeftermiddag.

 • Det lille blåhvide kontingent i hjørnet udbryder i jubel én, to og endda hele tre gange, og på tribunerne bliver folk mere og mere slukørede.

 • Koret af buhråb rettet mod hjemmeholdet er intenst, både i halvlegen og efter kampen.

 • Men på trods af nederlaget er det, som Linus, Johan og Adrian beskrev det – det handler om sammenhold og kærlighed til fodbold, uanset om det er en rival fra Stockholm eller et andet hold, der kommer på besøg.

Seneste indlæg