Svalbard er måske ikke umiddelbart det oplagte sted, når du tænker på sommerdestinationer, for hvad kan man egentlig foretage sig på Svalbard om sommeren?

Svalbard Funken Lodge – Dinner

Nord for Norge og blot 1000 km fra Nordpolen ligger øgruppen Svalbard – verdens nordligste beboede område. Her finder du uspoleret arktisk vildmark og et unikt dyreliv, men også smagfulde restauranter og museer. Variationerne mellem årstiderne er store på Svalbard – om sommeren erstattes de mørke vintermåneder af strålende sol, som lyser døgnet rundt. Her giver vi dig et bud på aktiviteter, du bare må opleve, hvis du besøger Svalbard i sommermånederne!


Surrealistisk oplevelse med midnatssol


Vil du opleve midnatssolen på bedst mulige vis, kan du vælge snescooter-, båd- og vandreture på Svalbard.


Om sommeren mellem maj og august går solen faktisk ikke ned på Svalbard. Det betyder 24 timer med dagslys per dag i 130 dage. Lyder det ikke skønt? Når du skal opleve midnatssolen, er den bedste løsning scooter-, båd- eller vandreture på Svalbard. Der er flere tilbud, og et af disse står turarrangøren Better Moments for. På deres snescooterudflugt tager man på tur med en lokal guide, som finder den bedste rute på akkurat denne dag. Tanken om at tage på snescootertur midt om natten i et glitrende snelandskab i fuldt dagslys lokker mange til at booke denne tur. Turen starter fra Longyearbyen og fører dig rundt til Spitsbergen på en befriende og herlig måde.


Besøg Sovjets forladte mineby – båd- eller katamaranudflugt til Pyramiden


Tag på ekspedition med båd og besøg mange af Svalbards minebyer.


Blandt de høje, mægtige fjelde og den enorme Nordenskiöldgletsjer ligger den forladte russiske mineby Pyramiden. Pyramiden er en mægtig, brutalt isoleret og øde by med tomme bygninger og masser af historie. Den ligger flot i Billefjorden og er et populært udflugtsmål. Tilbuddet af bådture er stort – du kan for eksempel vælge en to-dages tur med båd, hvor du tilmed kan cykle og gå rundt i byen. Der findes også dagsture, hvor du via katamaran føres gennem fjorden mod Pyramiden. Et herligt alternativ for dig, som har lyst til at opleve mystiske gletsjere, minebyer og et eksotisk dyreliv.


Få en fantastisk udsigt på hundeslædeturen


Få en fantastisk udsigt på fjeldet på hundeslædeturen!


Vil du nyde den fantastiske udsigt, som Svalbard er kendt for, anbefaler vi en guidet tur højt op på fjeldet, hvor det storslåede landskab venter. Snedækkede fjeldtinder, strålende sol og frisk luft i kombination med dramatiske gletsjere bliver et minde for livet. Du kan selv vælge sværhedsgrad og turlængde – denne to-dages tur starter fra Longyearbyen og byder på en ekstremt flot udsigt. Er du på Svalbard i maj og juni, og er du interesseret i at opleve Svalbard i selskab med firbenede venner, er der flere muligheder for hundeslædeture. Poli Arctici tager dig med ud i den snescooterfrie del uden for Longyearbyen. Vælg den tur, som passer dig, og oplev Svalbard på bedste vis!


Padl i kajak på AdventsfjordenEr du vild med at padle, er en kajaktur en herlig oplevelse på Svalbard. Hurtigruten Svalbard tilbyder eksempelvis forskellige pakker, hvor du får mulighed for at padle i Adventsfjorden – en af de mest historiske fjorde på Svalbard. Her padler du fra den farverige Longyearbyen mod spøgelsesbyen Hiorthamn, mens du nyder udsigten over den smukke og eksotiske vildmark. I sommerhalvåret er der 100 trækfugle på øerne, og det er ikke atypisk at støde på sæler i farvandet. Kajak er en god løsning, når du vil introduceres til Svalbards naturseværdigheder, og de dygtige guider hjælper dig med at optimere oplevelsen.


Bo på Funken Lodge – moderne komfort i historiske omgivelser


Funken Lodge Double RoomPå Funken Lodge får du en typisk Svalbard-oplevelse midt i den arktiske metropol Longyearbyen.


Hvis det lyder godt med en topmoderne komfort i historiske omgivelser, anbefaler vi at overnatte på hotellet Funken Lodge. Med 88 premiumværelser og suiter, en restaurant i verdensklasse samt cocktailbar bor du i et unikt miljø med storslået panoramaudsigt over Longyearbyen. Hotellet tilbyder også gode konferencemuligheder og har kapacitet til 140 personer – perfekt for selskaber og organisationer. Du kan selvfølgelig også slappe af i loungen foran pejsen, i biblioteket eller besøge fitness- og relaxafdelingen.