Gøteborg er fyldt med oplevelser for dig og familien, og det er en sommerby, som byder på både indendørseventyr og aktiviteter i det fri. Følg vores 5 familietips, som garanteret sætter prikken over i’et på ferien i Gøteborg.

Roller coaster at Liseberg in Gothenburg
Man kan nemt bruge en hel weekend i forlystelsesparken, uden at hverken du eller børnene taber pusten.

Liseberg

Hvad er mere gøteborgsk end byens egen forlystelsespark? Med sine 42 attraktioner er Liseberg Nordens største forlystelsespark  – og den vokser hele tiden.

Årets nye attraktioner er Loke, den roterende gondol, og Valkyria, Europas højeste dive coaster med et vertikalt fald på 50 meter. Udover attraktionerne er der en række andre forlystelser i Liseberg. I 2017 åbnede Klubbland, Håkan Hellströms eget museum, eller snarere ”tempel”, som Liseberg selv skriver på hjemmesiden.

Man kan nemt bruge en hel weekend i forlystelsesparken, uden at hverken du eller børnene taber pusten. Hvis du og din partner vil tage en pause og nyde et glas hvidvin, venter den højtbesungne restaurant Hamnkrogen i Lisebergs havnekvarter. Rund dit besøg i Liseberg af med herlig musik og underholdning! Om sommeren afholdes der et stort antal koncerter på parkens scene.

Palmhuset i Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen

Fartfyldte aktiviteter er vigtige, men det er lige så vigtigt at kunne slappe af i ny og næ, især når man rejser med familien. Derfor er er den flotte Trädgårdsföreningen med sin beliggenhed midt i byen, blot et stenkast fra Avenyn, en perfekt oase i byjunglen.

Trädgårdsföreningen er en af Europas bedst bevarede 1800-talsparker. Med den elegante rosenpark fyldt med planter fra svundne tider og det glasdækkede palmehus med sine eksotiske planter er dette meget mere end bare en park med farverige blomster.

Om sommeren arrangeres der en række forskellige afslappende aktiviteter, lige fra traditionel midsommerfejring til Rosenfesten. Der er også teaterforestillinger for børnene i sommermånederne, både i parken og i foreningens lokaler.

Universeum

Hvis solen glimrer ved sit fravær, og regnen siler ned, så bare rolig – der er også masser at lave indendørs!

Universeum er et museum, hvor “videnskaben leges frem”, som man selv formulerer det. I bygningen, der er tegnet af Gert Wingårdh, findes der alt lige fra hajfodringer til regnskovssafarier og den fantastiske sport “Gæt en bæ”. Med andre ord er det svært ikke at have det sjovt på Universeum, når man er barn.

Hen over sommeren kan man få de sjoveste oplevelser på museet, ja man kan  bogstaveligt talt prøve alt mellem himmel og jord. Test livet som astronaut (prøv at gå på toilettet, tag et bad og forsøg dig med de forskellige øvelser) eller udforsk havet – fra havets bund. Det er blot to af de ting, der venter på Universum.

Legepladsen Plikta

I Slottsskogen ligger legepladsen Plikta, som byder på leg for både store og små. Her er der alt fra rutsjebaner og klatrestativer til petanquebaner, bordtennisborde og skakbræt samt et udendørs fitnessområde. Hver dag (mandag til fredag) arrangeres der forskellige aktiviteter i tidsrummet 14.00-16.45, og alle børn mellem 6 og 16 år er velkomne.

Legeparken ligger i den grønne bypark Slottsskogen, og den er lettilgængelig. En kort tur med sporvogn nummer 2 tager dig hele vejen fra Vasapladsen til Slottsskogen. Når legen er slut, er Slottsskogen fyldt med solrige lysninger, som er perfekte til en picnic i det grønne.Hvis vejret slår om, ligger Gøteborgs naturhistoriske museum blot en kort gåtur fra legeparken.

Gøteborgs skærgård

Nogle gange opleves en by bedst, når man får den lidt på afstand. Byens maritime forstæder, der også er kendt som vestkystens skærgård, er lette at opleve med en kort bus- eller sporvognstur og herefter en færgetur. Hvorfor ikke afsætte en dag til at opleve klipperne, tage på sælsafari eller vandre i de små gader mellem bådehusene, langt væk fra storbyens larm?

Nord for Gøteborg ligger øerne Björkö, Hönö og Öckerö. Med en kort tur med sporvogn/bus fra Nordstan til Hjuvik kommer du nemt til færgelejet og de solrige øer.

Syd for Gøteborg og noget tættere på ligger øerne Styrsö og Brännö, der kan nås via færger, som afgår fra Saltholmen. Også disse øer kan besøges med den kollektive trafik, og de er et oplagt mål for en dagsudflugt.


Hotel i Gøteborg

Se alle vores hoteller i Gøteborg