Medlemskab

Fra erotik til kunstig intelligens – her er 6 af de fineste museer i Helsinki

Strawberry har været på museumstur i Helsinki, og vi har sjældent set så meget erotik på så kort tid. Her er seks af de mest spændende museer, du kan opleve i denne kreative by.

  • Helsinki er et slaraffenland af museer, kunst, arkitektur og udstillinger.

  • Vi har besøgt nogle af de mest berømte museer i byen, og vi står tilbage med en blanding af ny viden om finsk kulturhistorie, snapshots af imponerende arkitektur, frisk indsigt i kunstig intelligens – og mindet om masser af nøgne kroppe og erotik.

  • Undgå at gå glip af noget på din weekendtur med vores ultimative liste over museer.

Her er de seks bedste museer i Helsinki

1. Kiasma – moderne kunst


Kiasma er et berømt museum for moderne kunst, der har til huse i centrum af Helsinki i en bygning, som er designet af den finske arkitekt Steven Holl. Det er et museum, der tiltrækker kunstelskere fra hele verden med sin imponerende samling af moderne kunstværker og spændende udstillinger. Kiasma har i øjeblikket over 8.500 samtidsværker i sine samlinger.


Ud over de permanente samlinger byder museet også på skiftende udstillinger, som du kan finde oplysninger om på dets websted. Indtil oktober 2023 kan du opleve en stor udstilling med værker af Tom of Finland.


Tom of Finland, der egentlig hed Touko Laaksonen, var en finsk kunstner, som er kendt for sine ikoniske og banebrydende homoerotiske tegninger. Han bidrog væsentligt til LGBTQ+-kunstens historie. Du kan læse og se mere på Hotel St. George.


2. National Museum of Finland


Hvis du virkelig ønsker at lære finsk kulturhistorie og identitet og det finske samfund at kende, er dette stedet at besøge. Med en samling på en halv million genstande huser Finlands nationalmuseum landets mest omfattende og ældste kulturhistoriske samlinger, der fortæller om Finlands historie og kultur fra stenalderen til moderne tid. Selve bygningen er også en imponerende arkitektonisk perle.

The outside of art museum Amos Rex in Helsinki.
  • 3. Amos Rex

    Her har vi et museum for hele familien.

  • Dette kunstmuseum imponerer besøgende med sin innovative arkitektur og engagerende udstillinger, der kombinerer kunst, teknologi og visuelle oplevelser på en unik måde.

  • Bonuspoint til Amos Rex for at tilbyde gratis adgang for børn og unge under 18 år og for at arrangere programmer og workshops specielt tilrettelagt for børn, hvor de kan lære om kunstens verden på en sjov og lettilgængelig måde.

  • Foto: Tuomas Uusheimo, Amos Rex

4. Heureka


Et besøg på et eksperimentarium slår aldrig fejl, og på Heureka kan du opleve og lære om forskellige videnskabelige fænomener på en engagerende måde. Heurekas tilbud omfatter et planetarium og populære udstillinger, bl.a. en om kunstig intelligens og en med titlen Facing Disaster, som beskæftiger sig med de udfordringer, vi står over for på grund af klimaændringer. Museet har også en restaurant og en fin butik.


5. EMMA – Espoo Museum of Modern Art


Dette er Finlands største kunstmuseum. Selve bygningen, som ligger i skovområderne i området Tapiola, er et klassisk eksempel på betonbrutalisme fra 1960'erne. Museet byder på en imponerende samling af moderne og eksperimentelle kunstværker og samtidskunst af både finske og nordiske kunstnere. EMMA er perfekt for hele familien med flere pitstop, hvor I kan være kreative sammen.


6. Design Museum


Finnerne er kendt for deres saunaer, Nokia-telefoner og vintersport. Men de er lige så kendt for deres fremragende design. Og på Design Museum kan du blive klogere på Finlands historie inden for industrielt design, mode og grafisk design. Og ja, der er mere at opdage her end farverig mode fra Marimekko og glas fra Iittala.

Hoteller centralt i Helsinki

Uanset hvilken genre du er interesseret i, er det en fordel at bo centralt, så du har nem adgang til alle Helsinkis museer. To gode valg er Hotel St. George og Klaus K Hotel. Førstnævnte er et luksuriøst hotel, der skiller sig ud med sin raffinerede atmosfære og førsteklasses faciliteter – herunder restauranter af høj klasse, et fitnessrum og en spa.


Klaus K er et unikt boutiquehotel, der kombinerer moderne design med finsk kultur og historie og er kendt for sin charmerende stemning. Sidstnævnte er også en del af We Speak Gay, en gruppe virksomheder, der deler værdier som mangfoldighed og inklusion.

Seneste indlæg