MedlemskabMine bookingerKundeservice

Håndlavede glasting i København direkte fra ovnen

Har du nogensinde været i en butik, hvor kunsten kommer brandvarm ud af en ovn, der er opvarmet til 1100 °C? Det kommer du i designbutikken Studio Arhoj, der ligger på hjørnet af Skindergade og Niels Hemmingsens Gade i København.

 • Annamaria Hartvig-Claussen gør det, hun er bedst til. Hun er glaspuster og gør sig klar til at skabe kunst. Af smeltet glas.

 • "Med den rette temperatur kan glas blæses op, formes og farves, præcis som man ønsker. Men tricket er, at den varme glasmasse skal holdes i bevægelse hele tiden – ellers falder den nedad," forklarer Anne-Marie, mens han behændigt drejer en jernstang.

 • Foran overraskede butiksgæster, der står få centimeter væk, skaber Anne-Marie glasset i forskellige former.

 • Få minutter senere kan kunderne slentre ud af butikken med et håndlavet kunstværk direkte fra ovnen.

En anderledes butik i København

Anders Arhøj er manden bag Studio Arhoj. Kunstneren er fokuseret på bæredygtighed, design, håndværk og nærhed til sine produkter.

"Folk bliver overrasket over, at vi har vores værksted i butikken. Men det gode ved det er, at det bringer os tættere på kunderne og kunderne tættere på vores produkter," siger han entusiastisk.

"Det er håndværk, når det er bedst. Vi tester hele tiden nye ting. Hvis de sælger godt, laver vi flere. Hvis de ikke flyver ned fra hylderne, opfinder vi noget nyt. Hvorfor skulle kunderne ikke se de unikke ting, vi skaber her i butikken, og bare tage dem med direkte hjem?" spørger Anders retorisk.

Anders er fokuseret på at forene traditionel japansk kultur med den skandinaviske designstil. Det betyder, at han er dedikeret til at holde liv i de ældgamle traditioner for keramik og glaskunst, mens han konstant prøver nye ting.

"Jeg fokuserer på form i modsætning til funktion. Det betyder ikke, at produktet ikke kan bruges i din hverdag, det betyder bare, at jeg er interesseret i at skabe smukke, sjove ting. Alle produkter er og skal være noget helt særligt" siger han resolut og tydeligt.

 • Danskerne elsker håndværk og design

  I butikken laves vaser, kopper, glas og forskellige andre praktiske ting i mange forskellige farver og størrelser.

 • Nogle er sjove og søde, andre er stilfulde og moderne. Her er der intet, der ikke lever op til den høje standard, der kendetegner dansk kunst og design.

 • Annamaria tørrer en dråbe sved af panden, da hun tager en ny, glødende glasmasse glas ud af ovnen, der skal blive noget eksklusivt og unikt. Hun nyder på alle måder sit arbejde som værkstedsmester.

 • "Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle praktisere mine faglige færdigheder i en butik midt på en handelsgade i det centrale København. Men det er sjovt at være tæt på kunderne og vise vores håndværk til flere mennesker."

 • "Netop det gør København og Danmark til noget særligt. Vi elsker traditioner, håndværk, kunst og kultur. Og vi tør, som Anders gør, at gå nye, moderne veje for at nå ud med vores kunst."

People working in a studio for handcrafted ceramics.Handcrafted and painted coffee cups in Copenhagen.Handcrafted ceramics in a studio.The making of handcrafted glass in Copenhagen.

Seneste indlæg