Liseberg er et af de mest populære og besøgte steder i Göteborg, og det er let at forstå hvorfor. Her er der mange ting at se og gøre uanset om du besøger stedet på egen hånd, med familien eller sammen med en partner. Vi har samlet fem grunde til at besøge Liseberg.

Roller coaster at Liseberg in Gothenburg
Man kan nemt bruge en hel weekend i forlystelsesparken, uden at hverken du eller børnene taber pusten.

Liseberg er perfekt for både forældre og børn

Liseberg er som skabt til børnefamilier. Her er alt hvad du behøver til en fantastisk dag med godt mad, sjove attraktioner og hyggelige stunder. Et godt råd er at vælge et centralt beliggende hotel, eksempelvis Clarion Collection© Hotel Odin. Herfra er det let at komme videre til Liseberg og andre seværdigheder som Universeum hvor der går flere sporvognslinjer. Du kan også bo på Quality Hotel™ Panorama som ligger i gåafstand fra forlystelsesparken.

Perfekt til en date

Hvis du besøger Göteborg med din bedre halvdel, kan en dag på Liseberg være et perfekt sted for romantiske stunder. Nyd et spil femkamp, spis på en af de gode restauranter, eller våg jer op i den høje og uhyggelige Atmosfear sammen. Hvis I er i byen i en weekend, er der mange andre ting at opdage i Göteborg, fra god shopping til restauranter i verdensklasse. Book et hotel midt i byen, eksempelvis Avalon Hotel for at have god adgang til byens centrum. Med en weekend for to i Göteborg er et besøg på Liseberg en god måde at komme tættere på hinanden på. Er I interesseret i en anden by, kan I læse mere om romantiske weekender her.

liseberg-summer-sky-carousel-blomsterkarusellen.jpgFoto: Liseberg.

Gode events og koncerter

Liseberg har ekstremt dygtige eventplanlæggere, og der afholdes flere store og små koncerter på stedet. I 2018 blev temaparken besøgt af blandt andet internationale stjerner som Mando Diao og The Sounds samt svenske favoritter som Captain Red, Darin, Molly Sandén og Lena Philipsson. På Lisebergs hjemmeside (eng) kan du se hvilke aktuelle artister der kommer til den store scene i år samt andre events, fra teaterforestillinger til foredrag og meget mere.

Underholdning året rundt

Hvert år har Liseberg flere specielle dage, eksempelvis Lisebergs havedage, hvor omtrent 80 udstillere viser deres haveprodukter og holder interessante forelæsninger og seminarer. Selv om efteråret og vinteren er der specielle dage på Liseberg. Under halloween er hele området lidt ekstra "spøgefuldt" og skræmmende, mens julen byder på masser af julebelysning og Nordens største julemarked. Et råd er at tjekke om der sker noget specielt under dit besøg på vestkysten. På Lisebergs hjemmeside kan du finde datoer og åbningstider (eng) for de forskellige dage.

concert-liseberg-gothenburg Oplev alt fra koncerter til forelæsninger på Liseberg. Foto: Liseberg.

Nogle af de bedste attraktioner findes på Liseberg

Hvis der er noget, de kan på Liseberg, så er det attraktionerne. Faktum er at Liseberg ofte kåres som en af de fem bedste forlystelsesparker *i Europa. Helix og Balder har flere gange vundet fine priser, eksempelvis topplaceringer for bedste rutsjebane i stål og træ. Den nyeste attraktion,Valkyria, er Nordens længste attraktion og en fantastisk oplevelse som man ikke må gå glip af. Derudover finder du også klassikerne som Flumride, Lisebergbanen og mange flere.

Rollercoaster Valkyria at Liseberg Valkyria er Europas længste Dive Coaster – en rutsjebane med et vertikalt fald på hele 50 meter. Foto: Liseberg.

Dette er bare nogle af alle de sjove ting du kan finde, når du kommer til Göteborg. Liseberg er måske den største og mest populære destination i storbyen, men det er langt fra den eneste. Vil du finde flere seværdigheder, anbefaler vi vores guide: Seværdigheder og aktiviteter i Göteborg.


Mere godt i Göteborg: