MedlemskabMine bookingerKundeservice

Gå på jagt efter de bedste vintageskatte i Oslo

Ligesom i resten af Skandinavien kan Oslo også prale af en modescene. Fra eksklusive designerbutikker til vintage og genbrug. Her er de steder, hvor du kan finde meget specielt tøj og tilbehør.

 • Oslo er en lille skattekiste med tidligere tøjfavoritter og vintagefund. Her er en liste med de bedste vintagebutikker fra high-end til retro, hvis du er på jagt efter et godt tilbud.

 • MA Vintage - Oslos bedste high-end vintagebutik

  MA Vintage i Frogner er enhver vintageelskers drøm. Her kan du finde sjældent tøj fra både fortiden og nutiden samt populære tasker og smykker fra de største modehuse.

 • Butikken har ikke kun et stort udvalg af kvalitetsprodukter, men priserne er også fremragende.

 • Vi møder Siri i hendes butik på Briskebyveien 28. Hun er en glad og imødekommende kvinde, iført et stilfuldt jakkesæt, piftet op med et farverigt tørklæde om halsen.

 • "Jeg har lige været ude hos en kunde for at hente varer til butikken," siger hun, mens hun lægger en pose tøj bag disken.

 • MA Vintage fungerer på kommissionsbasis. Det betyder, at enkeltpersoner indleverer varer til salg, og MA Vintage tager en andel af salgsprisen.

 • "Jeg henter ofte tøj til butikken, når jeg rejser," fortæller hun.

 • Siri har drevet butikken i 13 år og har et indgående kendskab til de forskellige mærker, hun har på lager.

 • "Vi er garanter for alt i butikken. Hvis jeg er det mindste i tvivl, skal jeg se en kvittering, ellers tager vi ikke imod varen. Vi sætter en ære i altid at kunne levere autentiske kvalitetsprodukter til vores kunder."

 • Det er ikke let at drive en vintagebutik. Prissætning og kendskab til, hvilke varer der skal tages ind, er meget tidskrævende.

 • "Vi har nu ca. 1.300 kunder, der leverer varer til os. Alt fra én vare til flere tasker, og det tager tid," siger Siri med et smil.

 • Hun har altid været interesseret i mode og husker, at da hun var yngre, søgte hun ofte efter alle mulige ting på loppemarkeder eller i den lokale genbrugsbutik.

 • Derudover er hun passioneret omkring bæredygtighed, forlængelse af varernes levetid og reduktion af deres CO2-aftryk.

 • Siris interesse for mode er sandsynligvis også knyttet til hendes fascination af design og rene linjer, da hun oprindeligt er uddannet arkitekt.

Eksperttips til gode vintagefund

"Se altid efter kvalitetsstof og design. Selv går jeg ikke så meget op i mode, men jeg ser på, hvordan tingene er syet, sømmene og det arbejde, der er lagt i det. Hvis jeg for eksempel støder på noget fra Dior, ved jeg, at det altid vil være af høj kvalitet. Du kan derefter bruge varen i mindst 10-15 år mere," siger Siri.

Personligt foretrækker hun det mere avantgardistiske tøj.

Avantgardemode handler om at eksistere uden for etablerede modenormer. Tøjet er ikke førende inden for trends, men tværtimod helt afhængigt af dem. Denne modestil er kendetegnet ved hele outfits, store volumener, forskellige teksturer og skulpturelle og monokrome beklædningsgenstande.

"Det er ikke det, vi har mest af, da vi ikke har den største kundegruppe til det, men vi har mærker som Maison Margiela, Commes des Garcons og Rick Owens."

Listen med mærker er lang, og vi finder et udvalg af varer fra de største modehuse blandt det tøj, der hænger på væggen. hængende langs væggene. Jimmy Choo, Prada, Chanel, Dior, Gucci, Hermès, Balenciaga, Bottega Veneta, Dolce & Gabbana og mange flere.

Siri fremhæver en ring og et par øreringe fra det eksklusive mærke Van Cleef &; Arpels.

"De her koster omkring 120.000 NOK fra nye, her sælger vi dem for 70.000 NOK."

Smykkerne er i god stand, og alle ægthedscertifikater medfølger. Det er muligt at spare meget, og man kan helt sikkert også finde varer til færre penge. Priserne her spænder fra 200 NOK til flere hundrede tusinde kroner.

Det er ikke kun indbyggerne i Oslo, der besøger butikken. På det seneste er der kommet flere danskere, italienere og amerikanere.

"De nyder formentlig godt af den gunstige valutakurs, som faktisk gør os noget billigere end sammenlignelige butikker i udlandet."

Butikken kan nemlig sammenlignes med de fineste vintagebutikker i Paris, Milano, London og New York. Den udvalg er bredt og varieret.

Du finder butikken på Briskebygata 28 og 30, lige ved sporvognens stoppested Briskeby.

 • Frøken Dianas Salonger – Farverig sjov

  Grünerløkka huser en række vintage- og genbrugsbutikker, hvor du nemt kan bruge en hel dag på at gå og kigge.

 • Frøken Dianas Salonger er et af de steder, der bør indgå i din vintagejagt. Butikken slog dørene op i 2008 og er vokset meget siden da.

 • Her finder du håndplukkede vintagevarer, lapper, smykker, tasker, hatte og meget andet sjovt tilbehør i livlige farver. De har også deres eget mærke, "Diana Vintage", som er etisk produceret i Kina.

 • Derudover har damerne bag butikken også skrevet en bog om vintagetøj og stylingtips.

 • Frøken Dianas Salonger har også en online butik med masser af god inspiration.

 • Foto: Frøken Dianas Salonger

Fretex Arkivet – Udvalgte skatte

Adresse: Universitetsgata 20

Fretex er Norges mest kendte og største genbrugsbutik og er en del af Frelsens Hær. Her donerer nordmændene deres ting fra hele verden – tøj, interiør, smykker og andre småting. Der er en række Fretex-butikker, men kun fem er en del af Arkivet-linjen. Den største butik ligger på Universitetsgata.

Her består sortimentet af udvalgte produkter fra en række designeres tidligere kollektioner. Der udvælges ikoniske genstande fra flere årtier, tøj med gode materialer, efterspurgte brands med høj genbrugsværdi, hverdagstøj og accessories til kvinder og mænd samt udvalgt interiør til Arkivet. De udvalgte varer til Fretex Arkivet repræsenterer et smallere sortiment end dem, der findes i de øvrige Fretex-butikker, men med mere dybde.

Velouria Vintage – Band T-shirts og Chanel

Adresse: Thorvald Meyersgate 34

Velouria Vintage ligger i Grünerløkka og er en kendt vintagebutik. Her har de tøj fra 1950'erne og frem, både hverdagstøj, statement-tøj og finere beklædningsgenstande. Butikken har også et lille udvalg af eksklusive mærker som Chanel, Fendi og Dior, men er bedst kendt for cool band T-shirts, vintagesweatshirts og læderjakker.

Prisløs – Bæredygtighed og historie

Adresse: Øvre Slottsgate 6

Prisløs startede op i Trondheim og har haft forskellige pop-ups i Norge, inden åbningen af en butik i Oslo. Navnet spiller på det engelske ord 'priceless'. De håndplukker hvert stykke tøj og skriver historien om tøjet på det prisskilt, der hænger på det. De er meget engagerede i bæredygtighed og har nul affald som et overordnet mål og stræber efter at være et fuldgyldigt alternativ til fast fashion. Her finder du alt fra ukendte mærker til eksklusivt tøj fra flere årtier. Ud over at have sin egen butik kan Prisløs ofte findes på festivaler og pop-ups rundt omkring i Norge.

Colorful dress at vintage store in Oslo.Clothes hanging in a vintage store in Oslo city.Bags and shoes at vintage store MA Vintage in Oslo.

Seneste indlæg