strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskab

Hoteller

Designerbrødrene afslører hemmelighederne bag Villa Copenhagen

Brødrene Mads og Mikkel har ikke kun designet smykker til globale superstjerner som DiCaprio, Lagerfeld og Jay-Z. De har også stået bag indretningen af Villa Copenhagen, den tidligere telegrafbygning i København.

 • Hvad har smykker til mænd og ædelstene at gøre med et hotel?

  Mere end du måske tror, og måske endda mere end du bemærker. Tag med på en rundtur i indretningen af det 5-stjernede hotel Villa Copenhagen, der er styret af Kornerup-brødrene.

 • "Luksus behøver ikke nødvendigvis at skrige glamour, fyrværkeri og glitrende diamanter. Det kan være undervurderet, bevidst og subtilt i stedet,” siger designer Mikkel.

 • Sammen med sin bror, Mads Kornerup, er han designeren bag smykkemærket Shamballa Jewels.

 • Deres diamanter og sten er blevet set på ingen andre end Hollywood-stjernerne Leonardo DiCaprio, designeren Karl Lagerfeld, Kronprinsesse Mary af Danmark, og selvfølgelig, musik-mogul Jay-Z.

 • For ikke at nævne manden på gaden, der bare kan lide personligt designet hverdagsluksus.

 • Men de indfødte københavnere kan så meget mere end at skabe smykker

 • De har også brugt buddhistiske symboler i kombination med vild luksus og sat deres personlige præg på hotellet Villa Copenhagen, som tidligere var byens hovedpost- og telegrafcenter.

Tjek ind og find indre fred

"Oprindeligt blev Shamballa Jewels inspireret af gamle skrifter, der fortæller os om et mytisk rige skjult i en dal i Himalaya," fortæller Mads os.

Et harmonisk sted befolket af oplyste og medfølende mennesker. Direkte oversat betyder kongeriget Shamballa "sted for fred og ro". Og det er det, Mads og Mikkel sammen med arkitekt og indretningsarkitekt Olga Krukovskaya ønsker at opnå på Villa Copenhagen. Sammen med en god dosis luksus.

"Vi ønsker, at folk finder deres egen indre Shamballa, da vores smykker inspirerer os til at fokusere på visdom og det, der er inde i os. Og med projektet på Villa Copenhagen håber vi, at gæsterne vil udforske vores univers og begive sig ud på deres egen personlige rejse,” forklarer brødrene.

 • Courtyard Bar til skål og samtale

  Måske træder du ind i et meditativt rum, når du går gennem dørene til hotellet, uden at du selv bemærker det.

 • "For os er Shamballa Jewels mere end bare guld, diamanter og smukke smykker – det er en følelse og et univers i sig selv."

 • "Vi mener, at værdien af smykker ikke kun ligger i de anvendte materialer, men i de følelser, de vækker og repræsenterer,” tilføjer Mikkel.

 • Strawberry møder Mads og Mikkel på Courtyard Bar på Villa Copenhagen, et af flere steder, de har sat deres præg på. Hængende fra loftet kan man se The Ananta Lamp, i stil med det ikoniske, vævede Shamballa® armbånd.

 • De sfæriske vedhæng afspejler det evige, det uendelige. Rækværket, der indrammer rummet, har dekorative elementer, hvis detaljer er forankret i østlig filosofi, hvilket giver en magisk og sofistikeret atmosfære.

 • Lys strømmer ind fra glastaget, og værelset er indrettet med sofagrupper og store, grønne planter. Det er det perfekte rum til at nyde en drink, en god samtale eller dele et let måltid.

Der er også luksus i bevarelse

De gamle og bevarede elementer er mindst lige så gennemtænkt som dem, der er nye. Brødrene og indretningsarkitekten Olga indledte projektet med stor respekt for bygningens historie og tradition.

Derfor lod vi facaden være næsten uberørt. Placeringen af baren og det tilstødende caféområde skal forene gården med brasseriet på den side af bygningen, der vender mod Vesterbro,” siger Mads.

På den modsatte side er vinbaren, som har en urban følelse og afslappende siddepladser. Den indre gårdhave har et caféområde med lysekroner, siddegrupper og store planter som et smukt midtpunkt. Når gæsterne ankommer, går de gennem den oprindelige indgang fra Tietgensgade og bliver mødt af kunst.

"Gæsterne bevæger sig derefter, så de får et glimt af baren, så caféen, så går de forbi haven med et midtpunkt og til sidst receptionen," forklarer Mads.

Villa Copenhagen var tidligere Danmarks største post- og telegrafcenter. Bygningens historie går tilbage til 1912. Hotellet har restaurant, vin- og cocktailbar, eget bageri, tagterrasse og tagterrasse med opvarmet 25 m swimmingpool.

Skjulte juveler i suiten

De fleste gæster tjekker ind på et af hotellets 390 værelser. Men dem, der ønsker at forkæle sig selv med noget virkelig specielt, kan bestille den mystiske Shamballa Master Suite. Her er der 129 kvadratmeter åndelig luksus. Stue, soveværelse, badeværelse, kontor og smykker — det er som at træde ind i et ægte Shamballa-univers.

"Shamballa-suiten er designet med et skæringspunkt mellem rå og raffinerede materialer, hvilket skaber et luksuriøst og meget stærkt førstehåndsindtryk. Gæsterne bør få den samme følelse af intimitet, som man får i et mystisk tempel, altså en rolig atmosfære, men også med en kontrast mellem det mørke og sarte.

Og hvis du har øje for det, kan du få øje på nogle godt skjulte juveler. For eksempel er der en rubin og en safir, der markerer henholdsvis varmt og koldt vand på badeværelsesarmaturerne, og gulvet er prydet med en mandala. På væggen hænger en eksklusiv Shamballa-juvel i en guldramme. Gæster, der opholder sig i suiten, kan naturligvis låne den efter anmodning.

Så luksus indebærer stadig lidt glamour, fyrværkeri og glitrende diamanter, uanset hvor du har sovet, svømmet, spist eller boet på Villa Copenhagen.

Seneste indlæg