Medlemskab

Hvordan Birgitte forelskede sig i København, jazz og kultur

Birgitte flyttede til København for at studere teologi og blive præst. Men hun blev så forelsket i byens kultur og mennesker, at hun droppede ud af sine studier og fulgte sit hjertes sande kærlighed: jazz.

 • Med blues toner og velkendte lyrik synger Birgitte Soojin en gammel Billie Holiday klassiker på en af byens jazzbarer. Hun elsker jazz. Og hun elsker København.

 • "Der er noget ved jazz, der rører sjælen. Det er det samme med København. Byen vokser på dig og bliver til en kærlighedsaffære," siger jazzsangeren.

 • Da hun flyttede fra Norge til København for næsten 20 år siden, begyndte en dyb kærlighed til byen, dens folk og dens unikke jazzkultur hurtigt at vokse. Hun studerede teologi med den hensigt at blive præst, men det skulle ikke være.

 • Du møder en unik følelse af frihed, som du ikke finder andre steder i verden. Her kan alle være, hvem de vil være. Og hvis du vil dele dig selv med andre, er københavnerne generøse og inkluderende mennesker,” siger Birgitte og tilføjer:

 • "Jeg kæmpede for at finde min retning i livet. Men det ændrede sig, da København blev mit hjem."

Noma og Alchemist

Denne følelse af frihed og generøsitet, som Birgitte taler om, kan måske være med til at forklare, hvorfor København har sat sit præg på verden. Her finder du nogle af verdens bedste restauranter, såsom Noma og Alchemist, med sin 50-retters menu. Og du vil også opdage nogle af de fineste design, kunst og kultur. Med en god dosis tradition og historie tør denne by udforske nye tendenser og impulser hele tiden. Det hele pulserer i takt, som en fængende jazz melodi på sit bedste, uden at miste sig selv.


Birgitte tager en hurtig pause mellem de klassiske jazzsange, hun har valgt til aftenen, og nipper fra et lille glas for at fugte sine stemmebånd.


"København er rig på så mange måder. Så der er noget for enhver smag. Og der sker altid noget i denne metropol, der holder den fra at hvile eller være tilfreds med sig selv, uden at miste sin traditionelle identitet eller følelse af historie. Giv denne by en chance, så vil du heller ikke forlade den,” siger Birgitte.

Woman drinking coffee at café in Copenhagen.
 • Birgittes kulturperler i København

  Hvis du er interesseret i jazz, er byen vært for en årlig jazzfestival i begyndelsen af juli, der tiltrækker de største kunstnere fra hele verden.

 • Resten af året kan du også nyde en god dosis jazz på nogle af de unikke spillesteder, der findes her.

 • Efter næsten 20 år som sanger er Birgitte blevet meget fortrolig med, hvad København har at byde på.

 • Her er seks kulturelle skatte, som hun mener er værd at besøge for en smagsprøve på, hvad der gør denne by så unik.

1. Hvide Lam Café


Adresse: Kultorvet 5


Grundlagt i 1807 og en af de fem ældste kroer i København. Her finder du klassisk dansk smørrebrød og selvfølgelig snaps. Jazz er på menuen næsten hver aften.


2. Bo-Bi Bar


Adresse: Klareboderne 14


Det er efter sigende den ældste traditionelle pub i København. Originalt interiør, støvet atmosfære og stadig mange forfattere og kunstneres stamsted. Alt føles autentisk, mens pubben stadig udstråler moderne cool.


3. La Fontaine


Adresse: Kompagnistæde 11


En af de ældste jazzklubber i Europa. Fantastisk beliggenhed. Fantastisk musik. Perfekt til søndag aftener. Jazzstandarden her er høj. Priserne er rimelige, og personalet er venlige. Bemærk: Det er svært at finde siddepladser, så kom tidligt.


4. Hviids Vinstue


Adresse: Kongens Nytorv 19


Københavns ældste vinbar, grundlagt i 1723. Nyd dansk smørrebrød og kolde øl i den autentiske kro. Hviids Vinstue er især kendt for sin gløgg, der serveres hvert år fra 11. november kl. 11.00. Fantastisk service og dejlig atmosfære.


5. Café Intime


Adresse: Allégade 25


Et jazz- og drikkested, der har eksisteret i over 100 år. Du finder dette unikke sted i Københavns Frederiksberg-område. Træd indenfor og mærk historien, mens du hjælper med at skabe den. Dette hyggelige og varme sted er et besøg værd.


6. Allégade 10


Adresse: Allégade 10


Også beliggende i hjertet af Frederiksberg, er dette en af Københavns ældste restauranter, der går tilbage til 1780. Traditionelt dansk køkken, smuk have og dejlig service. En af mine favoritter. Her kan jeg slappe af og nyde en kop kaffe, et glas vin eller et lækkert dansk måltid i fred.

Seneste indlæg