Medlemskab
Staff talking and laughing together

Nyansat i Strawberry: Fra nervøsitet til fællesskab

Følg med, når vi dykker ned i “medarbejderboblen” og afslører, hvordan det føles at være nyansat i Strawberry, og hvad der får så mange til at blive. Så hvad er hemmeligheden? Alle personalegoder? Arbejdskulturen? Menneskerne? Stay tuned…

Sheila cleans a hotel room at Clarion Hotel The Hub
 • Den nervepirrende første arbejdsdag

  Få ting er mere skræmmende end at starte i et helt nyt job. Vi har alle prøvet det. Du har endelig fået drømmejobbet eller sikret dig det sommerjob, som du krydsede fingre og tæer for at få.

 • Men på vej til din første arbejdsdag er du ikke kun fyldt med glædesfølelser. De hektiske sommerfugle i maven stresser dig, sveden pibler frem, og du frygter at have taget for lidt deodorant på.

 • – På vej til min første arbejdsdag i housekeeping tænkte jeg, at jeg skulle gøre mit bedste lige fra starten, men det blev i stedet en ret forvirrende dag, fortæller Sheila Marie Gallego, som fik arbejde inden for housekeeping på Clarion Hotel®.

 • – Det var et stort hotel med mange døre, så jeg brugte den første dag på at finde de rigtige døre og korridorer. Den første uge blev jeg ved med at fare vild i korridorerne og var så flov, når mine kolleger så mig fare rundt, fortsætter hun.

 • Vilborg Tomasdottir, som havde ”arbejdet sig opad” for at få jobbet som Barception Manager på Comfort Hotel® Xpress, var derimod mest nervøs for sprogbarriererne:

 • – Jeg var frygtelig nervøs, da jeg var på vej til min første arbejdsdag, fordi jeg ikke talte særlig godt norsk. Jeg var lige begyndt at tale lidt norsk, men der er jo så mange forskellige dialekter, siger hun.

Mangfoldighed – vores hemmelige superkraft


Heldigvis er sprogbarrierer sjældent noget, vi ser som en forhindring i Strawberry (og heller ikke, at du farer forvirret rundt i hotelkorridorerne de første dage, for de flest kan nok blive enige om, at de er som labyrinter). Vi har cirka 18.000 medarbejdere fra 170 forskellige lande – så ja, man kan godt kalde mangfoldighed for vores superkraft! Det gælder selvfølgelig på alle områder – kom, som du er, elsk, hvem du vil og sammen skaber vi magi!


Wow, sagde du 4 gratis hotelovernatninger om året?


Vidste du, at en af fordelene ved at være ansat i Strawberry er, at du får 4 gratis hotelovernatninger om året plus gode rabatter på alle hotelophold – både for dig, men også dine venner og familie? Hvis vi har et bedre værelse ledigt, kan du desuden være så heldig at blive opgraderet.


– Min foretrukne medarbejderfordel er helt klart rabatten på hotelophold for mig selv plus venner og familie. Jeg har gjort mange af mine venner meget glade med denne rabat, siger Sheila Marie.


– Fordelen ved de gratis overnatninger betød, at en veninde og jeg kunne nyde en gratis “girls night” på et virkelig lækkert hotel, hvor vi endda blev opgraderet til et bedre værelse. Alt personale på hotellet var så søde, og vi var både vilde med spaen og vores værelse. Det er et af mine bedste minder, siger Vilborg.


Frister det med et sommerjob i Strawberry? Tag et kig på alle ledige stillinger her!

Staff talking and laughing at Clarion Hotel The Hub

Ingen erfaring? Med gåpåmod kommer du langt!


I Strawberry går vi ikke så meget op i, hvor meget erfaring eller hvor mange kvalifikationer du har...


..så længe du har gåpåmod og er serviceminded, kan du nå langt hos os. Du kan desuden frit vælge mellem 6 forskellige hotelkæder med hver deres personlighed (Clarion Hotel®, Clarion Collection® Hotel, Comfort Hotel®, Comfort Hotel® Xpress, Quality Hotel™ og en række fritstående hoteller under Nordic Hotels & Resorts) samt mange forskellige destinationer, herunder hoteller i bjergene, i bycentre eller i landlige omgivelser i både Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen og snart også Færøerne.

Rafael Brito making food with a colleague at Clarion Hotel Oslo
 • – Du vil få venner, der føles som en familie

  Selvfølgelig er der mange muligheder i Strawberry, men det vigtigste med et job må jo være menneskerne omkring dig, ikke? Og helst forskellige typer og personligheder.

 • Det er i hvert fald, hvad både Sheila Marie, Vilborg og Rafael Brito, køkkenchef på et af vores Clarion Hotel®, mener, da de bliver spurgt, hvad de bedst kan lide ved at arbejde i Strawberry:

 • – Menneskerne!, siger Vilborg.

 • – Menneskerne, selvfølgelig! Kollegerne, du får her, er unikke. Det er ikke bare kolleger, men du får venner, der bliver som en familie, siger Sheila Marie.

 • – Mangfoldighed!, siger Rafael.

Kolleger/venner – to sider af samme sag


Rafael afslører, at det, han var mest nervøs for på sin første arbejdsdag, var at falde i hak med de mennesker, han skulle arbejde tæt sammen med.


Det viste sig ikke at være noget problem, og han fik hurtigt venner på arbejdspladsen – venner, som han senere også ville tage på ture med i fritiden:


– Jeg brugte en af mine gratis overnatninger på en fantastisk snowboardtur til Norefjell Ski & Spa med en rigtig god kollega og nogle andre venner, fortæller han.


Frister det med et sommerjob i Strawberry? Tag et kig på alle ledige stillinger her!

Rafael and colleagues having a coffee break

En tryg og inkluderende arbejdsplads for alle


En undersøgelse, som vi gennomførte lige efter, vi blev Strawberry i maj 2023, og som blev besvaret af 716 medarbejdere i hele Norden, understøtter det, som Vilborg, Rafael og Sheila Marie er enige om;


At arbejdskulturen i Strawberry er inkluderende, og at de føler sig som en del af en stor familie på arbejdspladsen.


Desuden mener en stor del af medarbejderne, at miljøet er åbent og respektfuldt med masser af energiske, positive holdninger – og ikke mindst svarer de fleste, at de føler sig trygge og nyder god støtte og omsorg på arbejdspladsen.


– Jeg elsker, at Strawberry virkelig bekymrer sig om medarbejdernes mentale sundhed og velbefindende, siger Rafael.

Alain and Sheila Marie
 • Gode råd til dig, der overvejer at søge job i Strawberry

  Hvis du overvejer at søge et job i Strawberry – eventuelt et sommerjob, som vi har mange af – vil du måske sætte pris på tips fra vores medarbejdere. Rafael, Sheila Marie, Vilborg og Alain giver dig nogle gode råd med på vejen:

 • – Vær ikke bange for at begå fejl. Det er gennom dem, du lærer mest, fortæller Alain Irutingabo, der arbejder som receptionschef på et Clarion Collection® Hotel.

 • – Vær dig selv, og tage vare på alle de muligheder, du får. Det er bedre at være nysgerrig end bange, og glem ikke at stille spørgsmål, siger Sheila Marie.

 • – Du skal være klar over, at der er en risiko ved at starte – nemlig risikoen for at du bliver hængende! Jeg har allerede været her i 5 år, siger Rafael med et smil på læben.

– Jeg tjekkede to forskellige gæster ind på samme værelse...


Ja, et sommerjob i Strawberry fører ofte til videre ansættelse. Og lige pludselig har man været her i 5 år, and counting! Undervejs vil du selvfølgelig både opleve nervøsitet, usikkerhed og en god portion total forvirring, men du er heldigvis langt fra den eneste, der har været ny på jobbet – og husk, at pinlige situationer er en del af oplevelsen.


– Det lykkedes mig engang at tjekke to forskellige gæster ind på det samme værelse, afslører Alan, som heldigvis ikke fandt et andet arbejde af den grund.


– Jeg skulle lave en hurtig kage og kom til at putte det forkerte mel i kagen, så den endte med at blive stenhård og tør, fortæller Rafael, som har formået at tilsætte det rigtige mel i alle kager lige siden.


Er du klar til at slutte dig til os og turde begå fejl i ny og næ? Så udforsk alle vores sommerjob her!

Seneste indlæg