Medlemskab
People having fun at theme park Liseberg in Gothenburg.

Ti inspirerende aktiviteter til arbejdspausen

Møder og konferencer kan nogle gange føles langtrukne. Hvad med at bruge en pause på et unikt fængselseventyr? Eller på at se, hvem der tør kaste sig ud i de vildeste forlystelser i Liseberg? Måske kan et besøg til en af Nordens største vinkældre friste? Her er nogle af de mest populære teambuildingaktiviteter i Göteborg, der med garanti vil vække begejstring i teamet.

 • Uden for en af de første fængselsceller tager kollegerne Diana, Jonas og Jesper et kig på plakaten og snakker sammen. Udfordringen har et stressniveau på 90. Det handler primært om strategi med en smule fokus på teknik og fysik.

 • "Let som en leg" er de enige om og griner.

 • Rummet skal låses op med en nøglebrik, og uret tikker. Men der går ikke lang tid, før lampen blinker rødt.

 • "Nej, vi klarede den ikke. Men nu ved vi, hvordan det skal løses," siger Jesper.

 • De tre kolleger fra Sigma Technology er kommet til Prison Island på teambuildingtur. Deres kolleger er inddelt i grupper og fordelt på andre fængselsceller. De konkurrerer og grubler, mens uret tæller ubønhørligt ned.

 • "Vi arbejder meget i teams, og det er godt at lære hinanden at kende uden for arbejdet. På den måde kan vi blive endnu klogere på hinandens styrker," siger Jesper.

Her er 10 aktiviteter i Göteborg, der kan booste kreativiteten og skabe stærkere bånd

1. Prison Island


Adresse: Åbäcksgatan 6A


Prison Island ligger en kort taxatur fra Göteborg centrum. Stedet består af 38 rum eller såkaldte fængselsceller. I hvert rum er der forskellige udfordringer eller gåder, som skal løses inden for en tidsfrist med det formål at score så mange point som muligt. Stedet er bygget op om escape room-konceptet, der nyder stigende popularitet i mange byer. Det handler om samarbejde, brug af fornuftige strategier og hurtig tankevirksomhed. Det gør det til den perfekte aktivitet til et start- eller teambuildingarrangement.


"Øv ... Jeg skulle ikke have taget jeans på."


"Du kan tage fat dér," siger Diana og peger på et klatregreb på væggen.


De tre kolleger skal krydse rummet uden at træde på gulvet. På den anden side sidder der tre knapper, som skal trykkes ned samtidig. Cellen er låst. Tiden er ved at løbe ud. Jesper klatrer tværs hen over væggen, og Jonas skubber sig ud på en bjælke, der er alt andet end stabil. Pludselig blinker den røde lampe. Missionen er mislykkedes. Men giver de op?


"Ha ha, det er virkelig svært. Men vi prøver igen!"


2. Besøg en vinkælder


Adresse: Drottningtorget 10


Clarion Hotel® Post er kendt for sin vinkælder takket være det store udvalg af vine fra USA. Her kan man smage vine i verdensklasse fra Oregon og andre steder på den amerikanske vestkyst m.m. Der er plads til op til 10 personer til spisning og vinsmagning med en dygtig sommelier. Man sidder ved et langbord, hvor man kan nyde det og tage ved lære, med frit udsyn til den imponerende vinkælder.


Klik her for at få mere at vide.


3. Upzone


Adresse: Skatåsvägen 25


En stor adventurepark beliggende i det smukke Skatås lige uden for byens centrum. Denne aktivitet er bedst at planlægge efter konferencen eller seminaret. Her finder man klatrebaner, svævebaner, bumperball (fodbold iført en gigantisk plastboble) og Combat Archery Tag – en sikker bueskydningskonkurrence. Hvem på kontoret er bedst til at ramme?

 • 4. Liseberg forlystelsespark

  Adresse: Örgrytevägen 5

 • Nogle gange er de sjoveste aktiviteter dem for børn ... uden børnene! Afsæt et par timer mellem møderne til en tur til Liseberg.

 • Tør Sanna fra IT-afdelingen prøve Valkyria, Europas længste "dive coaster" med et fald på 50 meter?

 • Eller er Anton og Felix lige så meget på hjemmebane på den klassiske Liseberg-rutsjebane med en fart på 80 km/t, som de er i mødelokalet?

 • Lad morskaben få frit løb i forlystelsesparken, og overvej at slutte af med en forfriskende øl i Tyrolen Biergarten.

5. Hagabulle


Adresse: Haga Nygata 28


Nogle gange er den bedste aktivitet sammen med kollegerne en stille og rolig spadseretur og en snak. Tag en tur til kvarteret Haga, der er kendt for sine træhuse og idylliske caféer og butikker. På Café Husaren kan du også få den berømte hagabulle – en gigantisk kanelsnegl.


6. Göteborgs kunstmuseum


Adresse: Göteplatsen 6


Et af Nordeuropas førende museer inden for visuel kunst. Her kan du se unikke værker af f.eks. Carl Larsson, Edvard Munch, Albert Edelfelt, Rembrandt, Monet og Picasso. Undersøg kalenderen for at se aktuelle aktiviteter og udstillinger.


7. Shopping


Nogle gange undervurderes betydningen af at holde lidt fri midt i arbejdstiden. Besøg shoppinggaden Magasingatan – her finder du en skøn blanding af vintagebutikker, designertøj, fantastiske boligindretningsbutikker og et torv med udendørsservering og foodtrucks.

 • 8. Frokost på Norda

  Adresse: Drottningtorget 10

 • Restauranten Norda er kendt for sin frokost, både blandt lokale og turister.

 • Restauranten ligger i det rummelige og lyse Clarion Hotel® Post, som er det gamle posthus i Göteborg.

 • Der er ofte travlt, livligt, fyldt af latter og en blanding af højlydte og private samtaler. Det er det perfekte sted at få en pause og frokost, når man er på forretningsrejse.

 • PS: Prøv oksetartaren eller rejesandwichen.

9. Sightseeing fra vandsiden


Sightseeingbåden Paddan er en ægte klassiker i Göteborg. Deltag sammen med dine kolleger, og se byen fra vandet med en guide. I får historisk information, ser seværdigheder og bliver underholdt, mens I sejler gennem havnen og under broer. En charmerende og obligatorisk oplevelse i Göteborg.


10. Karaoke


Adresse: Vallgatan 16


Teambuilding handler også om at bevæge sig ud på dybt vand, og med karaoke bliver det næppe dybere (eller mere underholdende). Der dukker karaokebarer op i mange byer i Norden, og Göteborg er ingen undtagelse. Sing Sing Karaoke er et af de steder, der har åbent om eftermiddagen – så det er det perfekte sted til at runde dagens møder af med en sang eller ti i et privat lokale.

Outdoor seating area in the sun in Gothenburg city.

Tre kvalitetshoteller til din forretningsrejse

Clarion Hotel® Post – for dem, der gerne vil bo centralt med nem adgang til byen. Hotellet har tagterrasse, pool, fitnesscenter, lækker frokost på Norda og middag med nordiske ingredienser og et japansk twist på VRÅ. Hotellet har både små og store mødelokaler.


Clarion Hotel® The Pier ligger lidt uden for byens centrum på Lindholmen. Her er alt, du har brug for til møder, konferencer og messer, samlet på ét sted. Hotellet tilbyder fleksible rum og kreative løsninger til arbejdsmøder. Og det bedste af det hele? Restaurant Fei – en kinesisk restaurantoplevelse, der virkelig er i særklasse. Du finder næppe en mere autentisk kinesisk a la carte-restaurant, og den har en fantastisk udsigt.


Clarion Hotel® Draken åbner den 1. oktober 2023. Dette unikke hotel har 34 etager med to restauranter, fire barer, konferencelokaler, spa, bar på taget, forevisningslokale, biografsal, suiter og 474 værelser. Et prestigefyldt og helt fantastisk sted til din næste forretningsrejse.


Vi ønsker dig en kreativ og inspirerende forretningsrejse!

Seneste indlæg