Hvad sker der, når dørene lukkes til det verdensberømte Noma i København? Efter at være blevet kåret som verdens bedste restaurant 5 gange fortæller ejer René Redzepi, at Noma skal servere mad for sidste gang i 2024. Men bare rolig! Her er en guide til nogle af Københavns bedste alternativer til Noma. Og husk at bestille bord i god tid!

Fine Dining
Copenhagen is home to several of the best restaurants in Denmark and indeed the world!

Geranium

Geranium indtog førstepladsen på listen over verdens bedste restauranter 2022 - listen blev udarbejdet af Fine Dining Lovers. Restauranten drives af kokken Rasmus Kofoed, der i 2011 blev kåret som verdens bedste kok, og som er en af de mest prisvindende kokke i den verdensberømte kokkekonkurrence Bocuse d'Or. Hvis man bliver belønnet i den konkurrence, vidner det om, at man er rigtig god. Geranium stræber efter at præsentere mad, der involverer alle sanser. Visionen er desuden at servere mad med gastronomisk klarhed og mangfoldighed. Geranium er den første restaurant i Danmark, der har fået tre Michelin-stjerner.

geranium_nordic_food

Radio

Hvis du er vild med økologisk og nordisk mad, er denne restaurant bestemt et besøg værd. Claus Meyer, den førende kraft bag New Nordic Cuisine Movement og medstifter af Noma, åbnede restaurant RADIO i København sammen med to yngre kokkekolleger tilbage i 2011. Siden man slog dørene op, har restauranten tilbudt nye menuer hver måned, der afspejler årstiden og altid med nye spændende smagskombinationer. I samarbejde med en række forskellige lokale leverandører kan du her forvente dig sæsonens bedste danske råvarer.

radio_nordic_food

Fiskebaren

Dette er den bedste fiskerestaurant, hvis vi skal komme med en kategorisering. Skal vi imidlertid være mere kreative i vores beskrivelse, er dette nærmere en moderne skaldyrsbar. Retterne, der kommer ud af køkkenet, er friske, sunde og lækre - kendetegnet ved en omhyggelig tilberedning og gennemtænkt stil. Udover fisk og skaldyr af en høj kvalitet er Fiskebaren altid på udkig efter gode lokale råvarer til at fuldende retterne. Du kan spise i baren, slappe af i sofaerne eller spise ved de dækkede borde på denne trendy restaurant i Kødbyen. Hvis vejret tillader det, kan du også sidde udenfor i aftensolen.

Høst

Restaurant Høst har trods sin sparsomme indretning allerede vundet tre internationale designpriser, bl.a en. pris for verdens bedst designede restaurant ved Restaurant & Bar Design Awards. Som en del af Cofoco - et ekstremt populært spisekoncept, der står for Copenhagen Food Consulting - er Høst lynhurtigt blevet en af restauranterne, der arbejder på at indkapsle den skandinaviske sjæl og enkelhed i al den mad, de serverer. Cofoco-restauranterne fokuserer på simpelt og bekvemt, men altid med en høj kvalitet. Andre restauranter i gruppen inkluderer Restaurant Cofoco, VespaSpuntinoScarpetta RantzausgadeScarpetta Islands BryggeOysters & GrillLes Trois Cochons og Llama.

hoest_design_nordic

Marv & ben

Marv & Ben fokuserer på det danske køkken og ligger på den smukke brostensbelagte Snaregade. Eftersom de får deres råvarer fra deres egen have på Hanebjerggård i Nordsjælland, varierer menuen med sæsonen og sikrer, at retterne altid er friske. Maden, der serveres, er helt enkelt jordnær og uhøjtidelig. Når det kommer til økologiske og biodynamiske vine, ved de virkelig også, hvad de taler om.

Alchemist

Med to Michelin-stjerner er Alchemist et oplagt valg for alle madelskere, der ønsker sig en unik oplevelse. Med Rasmus Munk i spidsen rykker restauranten grænserne for klassisk fine dining, og du kan mildest talt forvente dig en unik oplevelse. Maden beskrives som “Holistic Cuisine” og er baseret på elementer fra gastronomien, teater- og kunstverden samt videnskab, teknologi og design. På denne måde skaber Alchemist en flerlags dramaturgisk oplevelse, der overskrider tid og rum.

Alchemist - Restaurant in Copenhagen_16_9Foto: Søren Gammelmark

Kiin Kiin

Er du vild med det asiatiske køkken, er Kiin Kiin et must. Dette er en af de få thailandske restauranter, der er blevet tildelt en Michelin-stjerne, blot seks måneder efter åbningen. Her kan du nyde det thailandske gourmetkøkken i et hyggeligt og moderne thailandsk miljø i selskab med unikke vine. Deres fantastiske 8-retters menu tager dig med på en kulinarisk rejse, der begynder i loungen på nederste etage i en atmosfære, der sammen med maden skaber en følelse af thailandsk street food. Ovenpå fortsætter rejsen, hvor moderne fortolkninger af det thailandske køkken møder traditionelle detaljer.

Løber tænderne i vand? Det gør den her hos os. Madoplevelsen kombineres naturligvis bedst med en forlænget weekend i København. Hos Nordic Choice Hotels tilbyder vi flere hoteller i den danske hovedstad. Læs mere og book her!