Medlemskab

Restauranter

Et svensk kulinarisk talents bedste insidertips til Stockholm

Kokken Frida Ronge (38) står bag nogle af Stockholms bedste og mest spændende gourmetmenuer. Men hvor spiser hun sig selv? Her afslører hun sine yndlingssteder.

  • "Astoria er en nyligt lanceret restaurant med en international stemning," siger Frida Ronge.

  • Den svenske kok ved, hvad god mad er, og hvor du bør reservere et bord.

  • Det var hende, der gjorde nordisk-japanske retter til noget stort på restauranterne VRÅ i Göteborg samt TAK Stockholm og TAK Oslo. På de sidstnævnte restauranter finder du også Izakaya, en uformel streetfood- og cocktailbar.

  • Frida er kendt for at fremtrylle kreative og lækre retter med nordiske fisk og skaldyr kombineret med japanske smagsnuancer og teknikker. Bæredygtighed, kvalitetsingredienser og sæsonvarer er tre hovedelementer i hendes arbejde.

  • Den prisbelønnede kok serverer ekstraordinære middagsoplevelser med en fantastisk udsigt på steder, hvor direktører spiser side om side med grupper af venner og par på deres første date.

  • Men hvor tager kokken selv hen, når hun skal ud at spise? Vi stillede Frida nogle hurtige spørgsmål, og det lykkedes os at få hende til at afsløre et par af sine hemmelige yndlingssteder.

Her er seks af de bedste steder i Stockholm ifølge Frida Ronge:

Bedste morgenmad?


"Jeg elsker Pom & Flora. Der er ofte overfyldt her i weekenden, men det er en fantastisk café med lokationer i Söder, i centrum og i Vasastan."


Menuen indeholder bananbrød, dansk rugbrød, forskellige skålretter og friskpresset juice.


Adresse: Bondegatan 64, Odengatan 39 og Rörstrandsgatan 34


Bedste fika?


"Lillebrors Bageri på Rörstrandsgatan. De laver helt fantastiske boller. Helt sikkert de bedste kanelsnegle, jeg har smagt. Og deres semlor (svenske fastelavnsboller) i februar er utrolige."


Bageriet har åbent hele ugen, undtagen mandag.


Adresse: Rörstrandsgatan 10


Bedste middag?


"Jeg vil anbefale Astoria. Det er en god restaurant på Nybrogatan, der blev startet af Björn Frantzen. Et stort brasserie med en international stemning."


Menuen indeholder spændende retter som Østers Rockefeller (spinat, Västerbotten-ost, syltet fennikel og akvavit), Moules à la créme (jalapeño-aioli, champagnecreme, grillet løgolie, persille og pommes frites) – og hvorfor ikke forkæle dig selv med kokos- og ananasis med pistacienødder og mynte til dessert?


Astoria fokuserer på international glamour og har også en bar og en DJ.


Adresse: Nybrogatan 15

Af ren og skær nysgerrighed – når du er ude at spise, hvad ville du så aldrig bestille, og hvad bestiller du altid?


"Jeg bestiller aldrig foie gras, som er gåselever. Og jeg bestiller altid retter med ris, hvis restauranten har dem på menuen."


Hvad er det bedste sted at slappe af?


"Det må absolut være Sturebadet. Det er både en utrolig spa og et historisk badehus. Her kan du motionere og få en massage. Desuden ligger den lige på Stureplan."


Adresse: Sturegallerian 36


Hvis du elsker at gå i spa, men gerne vil prøve noget lidt anderledes, er Selma City Spa et fedt sted, der ligger i centrum af Stockholm. En rigtig New Yorker-følelse i Sverige. Spa- og wellness-centeret ligger ved Clarion Hotel® Sign og har pool på taget og udsigt over byen. Om vinteren opvarmes poolen, og om sommeren er det det perfekte sted at hænge ud med vennerne, lytte til musik, nyde en drink og opleve nogle fede begivenheder. Du kan også få behandlinger og motionere der.


Adresse: Östra Järnvägsgatan 35


Hvad er dit bedste tip generelt?


"Om sommeren anbefaler jeg Rosendals Trädgårdar. Det er et utroligt smukt sted i Djurgården med en frugtplantage, æblelunde, en café og en gård. Hvorfor ikke leje en cykel og cykle derud? Husk at besøge butikken Svensk Tenn på Strandvägen 5, hvis du er interesseret. De har også en fantastisk café midt i butikken."

Seneste indlæg