Medlemskab
Danish smørrebrød at a restaurant in Copenhagen.

Kate og Helges bedste ferietips i København

Kate og Helge begiver sig aldrig til en by uden grundigt at have undersøgt, hvad de skal spise og se på deres tur. De har syv konkrete tips til, hvordan man får de bedste oplevelser. Denne gang i Danmarks hovedstad.

  • "Ja, de har et ledigt bord!" Kate Kollvangsnes råber nærmest glædestrålende til sin mand, Helge.

  • Det er lørdag, og dørene til den traditionsrige og populære restaurant Aamanns 1921 er slået op og er klar til frokost. Det lykkedes Kate og Helge at få det sidste ledige bord. Men kun på grund af en afbestilling.

  • "Føler I jer heldige nu?" spørger vi parret, mens de sætter sig ned, glade og spændte.

  • "Ja, vi har virkelig haft lyst til at besøge dette sted," siger de begge med brede smil.

  • "Men det er ikke nemt at få bord, man skal være tidligt ude. Og vi tog chancen."

  • Den chance har nu båret frugt for Kate og Helge.

Traditionelt smørrebrød med et moderne twist i København

Hos Aamanns 1921 bliver du straks mødt af lyst, moderne design, højt til loftet, terrazzogulve, lyse materialer og imponerende messinglysekroner. Det smukke rum har også gamle stensøjler og kirkelignende buer. I lighed med det smukke rums indre er smørrebrødet og middagsretterne tilberedt på moderne vis med traditionelle ingredienser og æstetisk sans.


Aamanns har altid været elsket af københavnerne for sin afslappede, men ambitiøse stil. Den har også fået anerkendelse for at redefinere det klassiske smørrebrød – men altid med respekt for råvarer og smagene.


"Uhm," mumler Helge til Kate.


Han kaster sig over det første stykke smørrebrød med sild, æg, purløg og cremet rødbedesalat på hjemmelavet rugbrød.


"Det ser så enkelt ud, men smagene fungerer så godt sammen," siger han.


Classic danish smørrebrød at restaurant in Copenhagen.

Googler alle anbefalingerne

De har bestilt adskillige stykker klassisk smørrebrød med forskellige sild, rejer, hønsesalat og rødbede, akkompagneret af a Aamanns’ egen øl og snaps. Her er der fokus på lokale råvarer. Hele vejen igennem.


Kate udfordrer sine smagsløg og nikker indforstået til sin mand.


  • "Jeg bruger altid god tid på at undersøge tingene, når jeg skal besøge en ny by. Jeg googler utallige sider, tjekker forskellige anbefalinger og spørger også venner og bekendte, om det er et hotel eller en restaurant, vi skal besøge."

  • "Jeg prøver at finde gode tips, der også passer til vores budget," siger Kate.

  • Vi spørger Kate, hvorfor dette er så vigtigt for hende, mens hun smager nogle elegant arrangerede rejer med østers og citronmayonnaise på brioche.

  • "Vores kulinariske oplevelser skal være en del af turen. Når man støder på perler som Aamanns 1921, får man mere værdi af både rejsen og opholdet. Det skaber minder og gode samtaleemner længe efter, at vi er kommet hjem."

Sådan finder du de gode steder i København

Kate har syv gode tips til, hvordan du navigerer i junglen af anmeldelser, blogs, rejsemagasiner og sociale medier for at finde de perler, du vil se, smage og opleve.


1. Planlægning:


Start med at afsætte et par timer en aften i god tid før din rejse. Tal med din partner om, hvad du vil opleve og spise. Lav derefter en enkel, men specifik liste med nogle punkter. Jo tidligere I booker, desto nemmere er det at få jeres ønsker opfyldt.


2. Research:


Et par hurtige tastetryk på Google åbner for en verden af muligheder. Læs hvad magasiner, rejseportaler og andre medier siger om stedet og beliggenheden. Du finder ofte lidt af hvert i en rejseartikel, som kan hjælpe dig med at træffe valg eller opdage nye steder, du ikke havde tænkt på.


3. Tjek hjemmesiderne:


Gå direkte til webstederne for stederne på din liste. De har ofte nok information og billeder, så du nemmere kan tage en beslutning. Foretag derefter din reservation. De fleste steder tager du ikke betaling for dette, og det er dejligt, at noget er på plads, før du rejser til en by som København.


4. Er der optaget?


Ring eller send en e-mail til stedet eller restauranten og bed dem om at blive sat på venteliste. Der kan komme afbestillinger.


5. Spørg hotellets portier:


Hos Strawberry eller andre hotelkæder kan de hjælpe dig med at ringe, booke eller tjekke alternativer. Hotellet er meget opsat på, at du får så godt et ophold som muligt.


6. Inspiration:


På sociale medier kan du følge rejsebloggere eller dem, der poster seje madbilleder og destinationer på Instagram eller Facebook. Det kan give inspiration til de valg, du vil træffe.


7. Besøg stedet direkte:


Det værste, man kan få, er et nej, eller man kan være heldig, som vi var på Aamanns 1921, hvor der kun var ét ledigt bord.


"Prøv at undgå at træffe beslutninger på flyet. Ja, du kan være heldig og falde over et godt sted, men oftest bliver du skuffet. Invester lidt tid og research, før du rejser, så får du nye og uforglemmelige oplevelser for livet," siger Kate.


Hvis du følger disse tips, er Kate og Helge overbeviste om, at din rejse bliver meget bedre.


Seneste indlæg