Ligesom i alle andre byer er maden og restaurantudvalget også vigtigt i Linköping, men det kan være svært at vide, hvor man skal gå hen. Derfor har vi samlet ni af Linköpings bedste restauranter med inspiration fra alle verdenshjørner!

dinner, pasta, burgers, pizza, shrimps, family, restaurant
Nyd den god mad med inspiration fra det italienske køkken i 1854. Foto: 1854

Stångs Magasin - en klassiker, som du ikke må gå glip af

Södra Stånggatan 1

Restaurang Stångs Magasin i Linköping - exteriörStångs Magasin byder ikke bare på udsøgt mad, men også fantastiske smukke omgivelser. Foto: Stångs Magasin

Stångs Magasin, som ligger i udkanten af Stångån, er en klassiker. Restauranten er KRAV-certificeret og arbejder med lokale, økologiske råvarer. Køkkenet er fyldt med svenske smagsoplevelser og baseres på årtidernes råvarer.

Om sommeren er restaurantens udendørsservering åben. Her kan du nyde en god drink i godt selskab, mens du kigger ud over det skinnende vand i Stångån.

I løbet af juletiden serverer Stångs Magasin et utrolig lækkert og velsmagende julebord. Sørg for at bestille pladser i god tid – de er meget populære!

Çok Najs – rigtigt god döner kebab

Platensgatan 3

Döner sign at Cok Najs resturant, LinköpingÇok Najs - et perfekt sted for at hænge ud og få en bid mad. Foto: Çok Najs

Döner kebab, table overview at Cok Najs resturant, LinköpingSovserne, brødene, grøntsagerne, kødet, kartoflerne. Behøver vi virkelig give dig flere grund til at besøge? Foto: Çok Najs

Det er ikke muligt at finde bedre döner kebab i Linköping end på Çok Najs. Restaurantens vision er at skabe et skønt sted, hvor man kan være i godt selskab med sine venner, nyde drinks og spise rigtig god mad.

Du kan vælge at få din kebab enten med kød eller vegetarisk samt i brød eller på en tallerken. Hvis I gerne vil dele maden, er dette muligt – så får I nybagt brød, saucer, tilbehør og jeres valg af protein.

Ros Restaurant - en unik perle

Klostergatan 54B

Ros er en lille perle med romantisk indretning – perfekt til mindre selskaber eller dates. Her serveres europæisk mad som græsk salat, tapas, pasta, fisk- og skaldyr. De, der kommer her, bliver forelskede i både maden og atmosfæren.

Fortsæt daten på hyggelige Quality Hotel™ Ekoxen, som kun ligger et par blokke væk.

Beer & Burger – fantastiske retter fra grillen

Storgatan 76

Beer & Burger, Clarion Collection Hotel Slottsparken, LinköpingSom navnet afslører, er det selvfølgelig burgere, der står på dagordenen her - veggie, kød, fisk. You name it.

Clarion Collection Hotel Slottsparken, Linköping - Beer & Burger, tablesHyggelige lokaler, som passer til både store og små selskaber.

På det centralt beliggende Clarion Collection® Hotel Slottsparken finder du restauranten Beer & Burger. Her bydes du på lækre hamburgere, grillretter, salater, milkshakes og selvfølgelig også et stort udvalg af forskellige øltyper. Lokalt producerede råvarer er vigtige hos Beer & Burger.

Tjekker du ind på hotellet, så er Tonight’s Special på Beer & Burger inkluderet. Desuden får du mulighed for at nyde godt af hotellets fantastiske morgenmadsbuffet og Afternoon Sweets.

Yogi - ægte indisk mad

Platensgatan 5

Hos Yoga finder du herligt duftende, farverige madretter med inspiration fra det nordlige Indien. Søger du god indisk mad i en atmosfære, som tager dig til fjerne egne, så er du kommet til det rette sted.

Tips: Prøv deres Kylling Tikka Sizzler eller den vegetariske Thalin. Et naan-brød som tilbehør er selvfølgelig et must.

Zanas Restaurant - Linköpings bedste pizza

Sparregatan 5

Zanas er en familievenlig restaurant, men det er også et fremragende sted at nyde en rigtig god pizza med vennerne. I køkkenet arbejder de med friske ingredienser, og de ændrer i menuen tre gange om året for at udfordre sig selv til at finde på nye smagskombinationer.

Pizzabager og kok Zana Aziz har vundet en pris for sine fantastiske pizzaer og hyldes for sine innovative idéer.

På Zanas serveres dog ikke kun pizza – her findes også andre retter fra middelhavskøkkenet.

De Klomp – svensk køkken med stort ølsortiment

Sankt Larsgatan 13

Middag på De Klomp, LinköpingDe Klomp i Linköping er velegnet til både ølelskere og madelskere. Foto: De Klomp

Gryta på De Klomp, LinköpingPå De Klomp i Linköping tilberedes al mad fra bunden med lokalt producerede råvarer. Foto: De Klomp

Er du både sulten og glad for øl? Så er De Klomp stedet for dig. De Klomp henter inspiration fra det svenske køkken med råvarer fra svenske gårde. Det store ølsortiment derimod, det kommer fra forskellige steder i hele verden. Et populært sted blandt indbyggerne i Linköping.

Ammos Creperi & Drinks - crepes med drømmende fyld

Platensgatan 3

Ammos Creperi & Drinks har et stort udvalg af crepes. De har fyld med alt fra oksebryst, västerbottensost, laks og feta til prosciutto, svampe, gorgonzola og meget mere. Der er selvfølgelig også sødere crepes med chokolade og banan eller honning og valnødder. Her er noget for alle uanset smagsløg, kost eller allergier. Du går ikke sulten herfra.

1854 – autentisk italiensk mad med svensk historie

Stora Torget 1

Chef making pasta at restaurant 1854, Linköping1854's pastaretter er en stærk favorit. Foto: 1854

En forårsnat i 1854 begik den tidligere korporal Nils Strid og hans to sammensvorne et af verdenshistoriens største bankrøverier i kælderen på Östgötha Bank på Stora Torget i Linköping - i præcis samme bygning som restauranten nu ligger i. Deraf navnet 1854.

Hvis det var ulovligt at servere god mad, ville 1854 helt sikkert blive opdaget og møde den samme skæbne som Nils Strid. På trods af den svenske historie henter køkkenet inspiration fra Italien. Her finder du italienske klassikere som carbonara, risotto, kødboller, carpaccio og mange vegetariske muligheder.

Så hvad skete der med Nils? Tja, hverken ham eller hans ledsagere var specielt diskrete med deres nyfundne rigdom. Derfor var det let for politiet at anholde de tre gerningsmænd. Nils blev dømt til både piskeslag og udvisning på livstid til Amerika.

BONUS - Bosses Glassbar

Platensgatan 3

Linköping: Bosses GlassbarFoto: Emelie Westerholm

Hvis du er i Linköping om sommeren, skal du besøge en af byens absolutte favoritter - Bosses Glassbar. Den ligger midt i det centrale Linköping kun en kort gåtur fra vores hotel Clarion Collection® Hotel Slottsparken og Quality Hotel™ Ekoxen. Her kan du få is i alverdens smagsvarianter.

Isbaren er så populær, at folk står i kø for at få byens bedste is - perfekt efter et besøg på en af vores anbefalede restauranter.