Nu er tiden endelig kommet. Tiden for julefrokoster. Det er altid en hyggelig tradition, uanset om det er med jobbet, familien eller vennerne. Men hvad skal du overveje når du booker din julefrokost? Er den klassiske variant den bedste? Eller skal du måske prøve noget nyt? Og i så fald hvad? Nedenfor har vi håndplukket et par julearrangementer i Sverige og Norge som skiller sig ud fra mængden.

En anderledes oplevelse midt i Sveriges hovedstad.


Befinder du dig i Stockholm, og vil du have en julefrost-oplevelse udover det sædvanlige? Hvad siger du til at begynde aftenen i en -7 grader kold bar lavet af is? For siden at få varmen med varm gløgg i den hyggelige restaurant. Præcis sådan kan din aften på Hotel C Stockholm begynde. Læs mere om Hotel C Stockholms Icebar her.


IceBar på Hotel C Stockholm


Hotel C Stockholm har serveret julefrokost fem år i træk og har tidligere samarbejdet med Plura Jonsson. I år er det mesterkokken Catarina Königs kreationer som præger julebordets retter. Det lader gæsterne til at glæde sig til, den første booking kom nemlig allerede 15. maj i år – der kan man tale om god planlægning.


Et tip fra Kristoffer Skoglund, Director of Sales & Marketing på Hotel C Stockholm er at begynde let:


– Begynd med det kolde, og tænk på ikke at fylde tallerkenen, der skal være plads til alle de dejlige retter.


Når vi spørger Kristoffer hvad vi absolut ikke må gå glip af, fortæller han om Catarinas spændende gubbröra med tabasco.


Farverige isdrikke


Kristofer Skoglund, Director of Sales and Marketing på Hotel C Stockholm


Chokoladeelsker? Udenfor Stockholm venter det rette sted for dig.


Aronsborg Konferencehotel ligger ved søen Mälaren, knap en halv time udenfor Stockholm. Her serverer man en klassisk svensk julefrokost til alle slags gæster: Konferencer, private selskaber virksomheder og … chokoladeelskere. Deres specialitet på julefrokostbordet er nemlig chokolade, og du får muligheden for at prøve fyldte chokolader i alle former og smagsvarianter. Udover dessertbordet er det laks og fyldte æg der er mest populært blandt gæsterne fortæller Camilla Runnedal, Director of Sales & Marketing. Hun beretter også at vældigt mange gæster køber pralinéer med hjem efter at have smagt dem her – det må være et godt tegn.


Du kan nyde mere end bare fyldte chokolader, hvad med et chokoladehus?


Aronsborg tilbyder også aktiviteter i form af bagning, drinksskole med temaet jul og selvfølgelig praline-fremstilling ledsaget af hotellets egne chokolademestre. Her findes uanede mængder af aktiviteter, så hvis fyldte chokolader ikke er noget for dig, kan vi også arrangere en julefest med natklub for dit selskab. Læs mere om alle mulighederne her.


Et juleshow uden lige


Clarion Hotel & Congress Malmö Live som ligger centralt i Malmö, et par hundrede meter fra Malmös hovedbanegård, får du ikke bare god mad, du får også førsteklasses underholdning bestående af musik, dans og komik. A Dancing Christmas Party kalder vi aftenen, og det er præcis hvad du kommer til at opleve. Clarion Hotel & Congress Malmö Live har serveret julefrokost siden hotellets åbning i 2015, og selv på denne korte tid er der sket meget. Allerede ved den første julefrokost gik vores hovedrolleindehaver på knæ på scenen og friede til sin kæreste der sad blandt publikum. Det endte for øvrigt med et ja.


En anden sjov historie handler om hotellets trofaste julefrokostselskab som første år mødte op med hatte i størrelse 1×1 meter og dertil med slips der gik til knæene. Det bliver spændende at se hvad de finder på i år.


En alternativ buffet


For at mindske det store madspild der let følger med en julebuffet har Clarion Hotel & Congress Malmö Live dette år valgt at servere en treretters menu i stedet. Dertil kan du forudbestille drinks fra drinksmenuen, og så bliver aftenen ikke bare miljøvenlig, den forløber også meget nemmere for dig og dit selskab.


Klassisk norsk julefrokost


Foretrækker du et klassisk julebord med en hyggelig og aktiv fjeldoplevelse? Så har vi noget for dig på norske Norefjell Ski & Spa. Et ski- og spahotel beliggende på Norefjell omringet af smuk fjeldnatur, bare halvanden time i bil fra Oslo. Her har man længe serveret et traditionelt norsk julebord. Vil du booke bord, skal du være ude i god tid. Årets første booking modtog vi allerede i januar (!) Udover vidunderlig mad og hyggelig fjeldstemning tilbyder hotellet også underholdning i form af kendte kunstnere og komikere.


Et snedækket Norefjell Ski & Spa


Ribbe og pinnekjött


På Norefjell Ski & Spa er ribbe og pinnekjött mest populært blandt buffetens retter– to af de mest klassiske norske juleretter. Ribbe kender vi som ribbensteg, og pinnekjött er sprængt lammebryst. Det skal du selvfølgelig også smage. Marianne Frostad, salgs- og konceptleder på Norefjell Ski & Spa påpeger at du ikke behøver booke allerede i januar, i løbet af efteråret er også i orden.


Fisk og skaldyr på The ThiefEfter juleværkstedet er det tid til mad. I stedet for en klassisk julefrokostbuffet skræddersyer The Thief tre forskellige menuer som gæsterne kan vælge imellem. Er dit selskab på mere end otte personer, bedes I booke menu på forhånd. Det gør aftenen lettere for både jer som selskab og for køkkenet. Så er alt klar når I dukker op, og I kan nyde et vidunderligt måltid med fokus på det nærliggende hav med dagligt fangede fisk og skaldyr. Denne julemenu kan fås fra 15. november og frem til 22. december. For at være sikker på et bord, bedes du booke senest i oktober.
Vi håber du har fået en dosis julefrokostinspiration og nogle gode tips til hvor du kan holde den.