Tromsø ligger ved Norges nordkyst og omkring 300 kilometer nord for den nordlige polarcirkel. Byen er også en gastronomisk by med et stort udvalg af interessante restauranter. Her anbefaler vi 4 restauranter, som du ikke må gå glip af!

Dining area at Kitchen & Table Tromsø
The proximity to fresh seafood and wonderful produce have influenced the restaurants in Tromsø.

Emmas Drømmekøkken – fransk mad i en omfavnende atmosfære

Emmas drømmekøkken ligger midt i Tromsø lige overfor den smukke katedral. Gourmetrestauranten har en komplet menu, der tilbyder franske og internationale retter med lokale ingredienser og råvarer. Du får chancen for at nyde meget god mad til en overkommelig pris i en indbydende atmosfære. Generøsitet, omtanke og kærlighed er ord, der gennemsyrer både personalet og maden på denne franske perle i hjertet af Tromsø.

Emmas Drømmekjøkken restaurant in Tromsø

Quality Hotel Saga ligger kun 70 m fra restauranten — et moderne hotel med fantastisk udsigt over den arktiske katedral og Tromsøs centrum. Hotellet ligger i gåafstand til katedralen og det nordnorske kunstmuseum, og her er også gode muligheder for at udforske byen.

Frisk fisk af højeste klasse på Fiskekompaniet Sjøsiden

Hvis du leder efter en restaurant, der kan tilbyde frisk fisk af høj kvalitet, skal du rette blikket mod Fiskekompaniet Sjøsiden. Restauranten ligger på hovedgaden i byen og har en menu, der ændres efter årstiden. Nye og friske smagsoplevelser loves — uanset om du er ude efter fisk eller skaldyr. Derudover har du en utrolig udsigt over havet.

fiskekompaniet-restaurant-tromso-kim-steven-knutsen Foto: Fiskekompaniet/Kim Steven Knutsen.

Clarion Collection Hotel With: boat outdoor*Clarion Collection Hotel With er en hotelperle lige ved kajen og kun få hundrede meter fra restauranten. Her bor du med uovertruffen udsigt og med byens forlystelser lige udenfor døren. *

Familievenligt og godt på Yonas pizzeria

Selvom man befinder sig i nærheden af vandet, kan en god pizza altid lokke. Yonas Pizzeria i det centrale Tromsø åbnede allerede i 1974 og har siden da tilbudt sine gæster virkelig gode pizzaer. I en afslappet og hyggelig atmosfære kan du eksempelvis prøve den berømte pizza ”Taco” — en pizza, du kan få med både stærk- og mediumstærk sauce. Pizzeriaet er et prisvenligt spisested og har et legehjørne, som gør det til familievenligt valg for dig, som søger en rigtig god pizzaoplevelse i Tromsø.

Kulinarisk oplevelse på Smak

Er du på jagt efter en lille og intim restaurant, som leverer fine dining med lokale råvarer, er restaurant Smak noget for dig. På Skippergate 16b har du mulighed for at smage den sæsonbaserede menu med fisk- og skaldyr og lam fra nærliggende gårde. Menuen ændres hver anden uge og byder på fire-, fem- og seks retter.

Smak- Restaurant-Tromsø-fisk.jpg Et besøg på Smak er en kulinarisk oplevelse, hvor du både får god mad og drikke og en god personlig service.


Bo på et af vores hoteller midt i det centrale Tromsø, og oplev nordlyset, komplet mørke og ægte arktiske eventyr! Se alle vores hoteller i Tromsø her!