Lund er en herlig, livlig og kontrastfuld by, og den er hjemby for Måns Zelmerlöw, der vandt Det Internationale Melodi Grand Prix med “Heroes”. Byen er en af Sveriges ældste, og den har et rigt kulturliv, skøn natur og studerende fra hele verden. Du får også et rigt udvalg af lækre restauranter, og her giver vi dig 5 tips til de restauranter i Lund, du bare ikke må misse!

Lund during summer
Walk along the beautiful cobbled streets and the colourful, charming houses that are so characteristic of Lund.

Gå en tur langs de flotte brostensgader og de farverige, charmerende huse, som er så karakteristiske for Lund.

Lund er en by med en lang og spændende historie – den sydvestskånske by blev grundlagt allerede omkring år 990. Blandt brostenene og de gamle bindingsværkshuse finder man den middelalderlige bykerne med moderne bygninger, studerende og innovationsmiljøer. Lund har en strategisk beliggenhed med kort afstand til jernbane, motorvej og storbyer som Malmø, ligesom du nemt kan tage turen fra København til Lund. Den hyggelige bykerne er nem at navigere rundt i og byder på både butikker, kulturseværdigheder og virkelig gode restauranter. Du finder faktisk hele 9 restauranter, som bliver White Guide-nomineret i 2018.

Lundagård og Universitetshuset ligger midt i hjertet af Lund.

På bænkene uden for domkirken i Lund samles indbyggerne for at nyde solens stråler.

Vegetarisk og vegansk på Govindas

Vegetarisk og vegansk mad er mere end en døgnflue, og mange restauranter vælger derfor bevidst at forbedre og udvide deres udvalg af vegetariske retter. På den indiske frokostrestaurant Govindas har man specialiseret sig i både vegetarisk og vegansk mad og tilbyder en farverig og varieret menu. Restauranten besøges flittigt af Lunds studerende, der kommer for at nyde den gode, sunde og prisvenlige mad. Govindas finder du på Bredgatan 28.

Det bedste fra Italien på V.E.S.P.A

Antipasto, salami, insalata, vin, pasta, pizza, gelato – nogle gange er det kun italiensk mad, som dur! I Lund er restaurant V.E.S.P.A et populært valg for de gæster, som søger italienske smagsoplevelser. Der kan både bestilles bord eller vælges take away. V.E.S.P.A ligger på Karl XI Gata 1, ikke langt fra Clemenstorget.

Mat & Destillat – prisbelønnet premiumrestaurant i hjertet af Lund

På Kyrkogatan 17, på det historiske marked i hjertet af Lund, finder du den populære premiumrestaurant Mat & Destillat. Restauranten blander det gamle med det nye og gør det med høj kvalitet. Dette bevidnes af restaurantens plads i den berømte White Guide, som hvert år bedømmer og præsenterer Sveriges bedste restauranter. Det eksperimentelle og innovative køkken tilbereder velkendte retter med nyskabende teknikker, men uden at gøre det alt for kompliceret.

På Mat & Destillat serveres der klassiske retter med nyskabende teknikker. Foto: Mat & Destillat

Restauranten ligger i flotte lokaler på Kyrkogatan 17. Foto: Mat & Destillat

Foto: Mat & Destillat

Pariserstemning på populære Klostergatans Vin & Delikatess

Leder du efter veltilberedt klassisk fransk/svensk bistromad, bør du tage et kig på populære Klostergatans Vin & Delikatess. I den herlige atmosfære får du serveret lækre menuer, der er tilberedt uden svinkeærinder og med en dyb kærlighed til råvarerne. Restaurantens skønne lokaler på Klostergatan 3, tæt på Lunds domkirke, som hvert år besøges af 700.000 mennesker, indbyder virkelig til en gastronomisk oplevelse. Uanset om du kunne tænke dig en velsmagende frokost eller en romantisk middag, har Klostergatans Vin & Delikatess noget for selv den mest kræsne gane. Det skakternede stengulv, inspirerende personale og den herlige følelse af pariserbistro har gjort restauranten til et populært samlingssted for såvel lokale som turister.

Foto: Calle Henrickson

Foto: Calle Henrickson

Prisvenligt og afslappet på VED

Lund er en universitetsby, som byder på et stort udvalg af både spændende barer og gode restauranter. På Mårtenstorget i det centrale Lund finder du f.eks. et stort udvalg af både butikker, torvehandel og restauranter. Fra køkkenet på VED, lige på torvet, serveres der en moderne og rustik menu i form af mellemmåltider og stenovnsbagt pizza. Restauranten arbejder med årstidsbetonede og lokalproducerede råvarer i det omfang, det er muligt. Det er et godt valg for dig, som leder efter en familie- og/eller prisvenlig restaurant med stort udvalg og en afslappet atmosfære. Den store udendørsservering er åben mellem april og oktober og løfter dit restaurantbesøg op på et helt andet niveau.

M.E.A.T. – moderne steakhouse i et herligt kromiljø

Den klassiske burger har fået et stort comeback i de seneste år. På M.E.A.T. kombineres påvirkninger og smage fra både det amerikanske og asiatiske køkken til lækre retter. Restaurantens burgere er eksempelvis blevet kåret som nogle af Sveriges bedste af restaurantguiden White Guide. I det herlige kromiljø på Kattesund 8 A kan du nyde et moderne måltid sammen med dine venner uden at tømme tegnebogen. På M.E.A.T. står kødet og kulgrillen i fokus, og her får du høj kvalitet samt en personlig og afslappet stemning.

Foto: Calle Henrickson

Foto: Calle Henrickson

Foto: Calle Henrickson

Ihsiri – den oplagte thairestaurant i Lund

Det thailandske køkken har virkelig etableret sig på restaurantlandkortet i byer over hele landet, og i Lund er Ihsiri det oplagte bud, når du får lyst til thaimad. Ihsiri er en moderne thairestaurant, som serverer mad med inspiration fra det asiatiske køkken.  Du finder denne populære restaurant i dejlige skånske lokaler på Bytaregatan 14, ikke langt fra hovedbanegården eller Lundagård.