Medlemskab

Bar

Wintergarden Bar på Hotel St. George: Tuomas serverer Finlands mest minimalistiske cocktails

På et af byens bedste hoteller finder du en af Finlands mest interessante cocktailbarer. Lad dig ikke narre af en mojito, der ved første øjekast ligner et glas vand…

The bar manager at Wintergarden in Helsinki.
 • Der er ingen mangel på traditionelle hoteller i Helsinki. Et af dem er det ærværdige Hotel St. George, der ligger midt i den finske hovedstad.

 • Hvis du bor her, vil du være tæt på restauranter, butikker og seværdigheder af enhver slags.

 • Men vigtigst af alt på en af landets mest innovative og interessante barer.

 • "Så vidt jeg ved, er der ingen i Helsinki eller i resten af landet, der gør det, vi gør," siger barchefen, Tuomas Hämäläinen, stolt.

Klassiske cocktails med et moderne twist

Den erfarne bartender har faktisk en unik tilgang til det at mikse drinks. I Tuomas' og hans teams bar finder du ingen almindelige eller traditionelle drinks. Det er med fuldt overlæg, at alle cocktails er klare og med minimal pynt. Det er klassiske drinks i en moderne udgave.


"Vores mål er at indtage den modsatte ende af spektret i forhold til en klassisk cocktailbar. Minimalistisk og moderne er nøgleordene for Wintergarden Bar," forklarer Tuomas.


En ny cocktail på menuen er "Pearls of the Garden". Det er en ginbaseret cocktail med smag af bær og urter. Den metode, der anvendes, kaldes omvendt sfærifikation. Den er kendt fra molekylær gastronomi og er udviklet på den verdensberømte restaurant El Bulli.


Cocktailen serveres i form af en kugle, hvor selve drinken er en væske inde i kuglen. Kuglen springer i munden på dig og udløser en eksplosion af friske smagsindtryk. Det hele skylles ned med et glas god champagne. Fuldstændig unikt.

 • Håndplukkede ingredienser

  Wintergarden Bar er den første bar i Finland, der ikke tilsætter lime eller citronsaft direkte til drinksene.

 • Mange af ingredienserne i drinksene er håndplukket af Tuomas og hans team.

 • De har brugt svampe og rødder, der vokser i de finske skove, til drinksene på menuen. Ingredienserne tørres, inden de blandes med barens egenudviklede cocktailmix.

 • "Alle vores cocktails fremstilles ved, at ingredienserne omdannes til flydende form, for eksempel en sirup eller sukkervand. Det er det, vi putter i drinksene. Og det gør, at drinken er en helt klar væske."

 • "For eksempel ligner husets mojito bare et glas vand, men den smager som en klassisk mojito. Der er ingen mynteblade eller is i den," siger han stolt.

En bar, der er et besøg værd

Barchefen mener, at Wintergarden BarHotel St. George er et sted, du måske er nødt til at kende til for at kunne opleve, men den er rigeligt turen værd for dem, der tager hertil.


"Man skal altid have en grund til at kigge forbi, og det er det, vi forsøger at give vores gæster med den unikke menu. Der er også en meget speciel atmosfære her, som omfatter alt fra drinksene til indretningen. Hvis du er åben over for og villig til at prøve noget nyt og spændende, tror jeg, du vil få en sjov aften hos os."


Bo på Hotel St. George

 • Skræddersyede glas

  Ud over at selve drinksene er ekstraordinære, spiller præsentationen også en vigtig rolle.

 • Flere af cocktailene på menuen serveres i specialdesignede glas, hvoraf det mest unikke nok er det, der bruges til cocktailen "Learning to Fly" – den serveres i et glas formet som en fugl.

 • Drinken er opkaldt efter et af Pekka Jylhäs kunstværker, der hænger ned fra loftet.

 • "Den er meget populær. Folk lader ikke til at have noget imod at drikke fra fuglens bagende," griner Tuomas.

Pink cocktail in a glass formed as a bird at bar Wintergarden in Helsinki.Colorful dessert at the restaurant of Hotel St. George in Helsinki.Bartender holding up a cocktail glass at bar Wintergarden in Helsinki.

Wintergarden

Seneste indlæg