Medlemskab

10 seje aktiviteter, du kan lave i Göteborg med dine børn: "Er det et ægte dovendyr?"

Ingrid (5 år) har det varmt. Heldigvis kan hun nøjes med at have T-shirt på i denne tropiske regnskov. I hjertet af Göteborg. "Se, det er et dovendyr, ligesom i filmen," siger den femårige pige.

Family at amusement park Liseberg in Gothenburg.
 • Der ligger en stor, lodden og ulden kugle krøllet sammen i en lille krog helt stille. Ingrid har fuldstændig ret. Det er et ægte dovendyr. Hun har taget sin jakke af og går rundt i T-shirt.

 • Temperaturen i den tropiske regnskov er cirka 25 grader, men på grund af den høje luftfugtighed føles det ofte meget varmere …

 • Ingrid er her med sin storesøster Charlie (10 år), far Kalle og mor Guro. Den norske familie besøger til Universeum. Det er et paradis for familier med en teknologizone, en sydamerikansk tropisk regnskov og et akvarium.

 • "Er det et ægte dovendyr? Det er mit yndlingsdyr i min yndlingsfilm, Zootropolis," siger Ingrid, der bliver helt ekstatisk, da hendes yndlingsdyr begynder at røre på sig.

 • "Kan vi gå op og se hajerne?" spørger Charlie spændt og utålmodig.

Her er de 10 mest populære aktiviteter for børnefamilier i Göteborg:

1. Alfons Åbergs Kulturhus


Adresse: Slussgatan 1


Lige på den anden side af gaden over for Clarion Hotel® Post ligger Alfons Åbergs Kulturhus. Kulturhuset er baseret på den svenske forfatter Gunilla Bergströms bøger om Alfons Åberg. Det er et virkelig hyggeligt sted med legerum, læsehjørner, et teater og børnevenlig mad.


2. Hagabulle


Adresse: Haga Nygata 28


Haga-kvarteret er kendt for sine træhuse, charmerende caféer og butikker. Her kan man også få den berømte hagabulle – en gigantisk kanelsnegl. Den er virkelig stor. Du kan spise frokost på Café Husaren, købe en af disse berømte kanelbolle, og tage en hagabulle-selfie!

 • 3. Liseberg

  Adresse: Örgrytevägen 5

 • Göteborgs mest berømte attraktion, Liseberg, er et must på vores liste.

 • Man bør afsætte en hel dag eller to til forlystelsesparken, der er fyldt med klassiske rutsjebaner, udfordrende forlystelser, Kaninlandet til de små og en lang række spisesteder.

 • "Jeg var virkelig bange i begyndelsen, for den gik lige ned. Så jeg skreg, men så var det bare sjovt," siger Charlie. Han har lige prøvet rutsjebanen Lisebergbanan – stedets mest populære forlystelse

4. Hoteller med swimmingpools


Adresse: Drottningtorget 10


Swimmingpools står ofte højt på børnenes liste, når de er på ferie. Clarion Hotel® Post har en pool på taget med fantastisk udsigt, hvor børnene kan svømme om dagen. Hotellet tilbyder også familieværelser og ligger i hjertet af Göteborg. En anden god mulighed er at vælge et Clarion Collection®-hotel, der alle inkluderer morgenmad, fika (kaffe og kage) og et aftensmåltid i prisen for dit ophold.


5. Actionpark


Adresse: Burgårdsparken 1


Actionpark, der ligger i hjertet af Göteborg, i Burgårdsparken, er et fristed for skateboardere og scooterkørere. Det byder på et perfekt aktivitetsområde for både mindre børn, teenagere og forældre. Med næsten 2.000 kvadratmeter beton er denne park noget for familier, der er glade for fart og action. Og det bedste af det hele er, at det er helt gratis …


6. Slottsskogen


Slottsskogen er en af Göteborgs mest populære parker, både blandt lokale og besøgende. Her finder man store grønne områder til picnic, en fantastisk legeplads (med masser af klatrestativer og udstyr) og en af Sveriges ældste zoologiske haver, hvor man kan se elge, hjorte, kaniner og pingviner.


7. Friluftsbad


Adresse: Frihamnen 7


Hvis man besøger Göteborg om sommeren, er det offentlige friluftsbad i Jubileumsparken i Frihamnen et besøg værd. Her er der en pool med rutsjebane, et bassin til banesvømning og et sjovt dykkertårn. Åbner i juni 2023.


8. Upzone


Adresse: Skatåsvägen 25


En stor aktivitetspark, der ligger i det naturskønne Skatås-område. Parken er inddelt i forskellige zoner med aktiviteter, herunder klatring, svævebaner, bumperball (man er iført en stor plastikboble og spiller fodbold) og kampbueskydning – en sikker og spændende bueskydningskonkurrence. Aktiviteterne kan udføres individuelt eller i hold, som konkurrerer mod hinanden. Hvem er den sejeste i familien?


9. Naturhistorisk museum


Adresse: Museivägen 10


Museer er altid et godt valg, og dette sted vil tiltrække folk i alle aldre. Her finder man omfattende samlinger af udstoppede dyr, insekter og reptiler samt geologiske udstillinger. Museet tilbyder en god blanding af permanente udstillinger og arrangementer. Undersøg webstedet på forhånd for flere oplysninger.


10. Universeum


Adresse: Södra vägen 50


Tilbage på Universeum er familien på fire fra Norge gået gennem tunnelen, der fører til havet – et kæmpe akvarium med en fire meter høj glasvæg. Leopardhajer, rokker og mindre fisk i klare blå, orange og gule farver svømmer hen over familien. Ligesom i en tegneserie.

 • “Der er den,” siger Charlie og peger. På bunden af akvariet ligger en såkaldt nursehaj, som kan blive op til 4 meter lang. Lige nu sover den roligt.

 • Børnene sætter sig ned foran det uendelige glas. De bliver helt stille, fascineret af alt det, de ser. De bliver her i lang tid.

 • Længere nede i Universeum venter et væld af andre oplevelser, herunder et rum, hvor man kan lære om månelandingen, et kemilaboratorium og en udstilling med masser af information om menneskekroppen.

 • Men efter at have været i en tropisk jungle, set et ægte dovendyr og (virtuelt) kælet for en haj har børnene fået rigeligt med indtryk. Eller det troede vi.

 • Lidt træt, spørger Ingrid:

 • “Kan vi gå tilbage til junglen igen?”

Seneste indlæg