MedlemskabMine bookingerKundeservice

Oplevelser, du ikke må gå glip af i Helsinki: Finnerne er helt vilde med karaoke

Du ved det måske ikke, men finnerne elsker at synge – højt. "Jeg anede ikke, at finnerne var så vilde med karaoke," griner nordmanden Espen.

Karaoke Bar Restroom – et tidligere toilet

Espen og hans vennekreds fra Oslo er taget en tur til Helsinki i en lang weekend. Mens nogle foretrækker at udforske en ny by med deres løbesko på, har disse drenge fra Norge en anden tilgang. De har sammensat en pubcrawl og inkluderet en must-do aktivitet i Finland: et besøg på en karaokebar.

De har valgt den legendariske Karaoke Bar Restroom. Denne lille bar ligger for enden af parken Tehtaanpuisto, 10 minutters gang fra gågaden og Esplanade Park. Bygningen var oprindeligt et offentligt toilet bygget til de olympiske lege i Helsinki i 1952.

På trods af det strålende majvejr udenfor er belysningen inde i lokalet dæmpet. Det æstetiske udseende er domineret af tunge, mørke træmøbler, og væggene er prydet med fotografier, malerier og minder fra svundne tider. Rundt om baren viser TV-skærme sangtekster i et loop. Sange vælges via en hjemmeside på din mobil, og du afhenter mikrofonen fra baren, når dit navn kaldes, og så er det din tur til at være stjernen i et par minutter.

 • "Der er ingen karaoke helt ligesom finsk karaoke"

  Da gruppen af venner fra Norge ankommer til Karaoke Bar Restroom en fredag aften, er den lille bar forholdsvis stille.

 • En håndfuld finner er i hjørnet og sender serenader gennem rummet med et par finske melodier, der er ukendte for de norske drenge.

 • Den norske gruppe er godt vant til at synge karaoke tilbage i deres hjemby Oslo, men finsk karaoke er en helt anden oplevelse.

 • Her er finsksprogede sange normen. På trods af sprogbarrieren er atmosfæren livlig.

 • "Lad os bare sige, at der ikke er nogen karaoke helt som finsk karaoke," griner Alex.

Karaokebarer i Helsinki du bare skal besøge

Karaokekulturen er stærk i Finland, og du kan finde små og store karaokebarer over hele Helsinki. Mange af byens natklubber har også dedikerede karaoke-sektioner. Atmosfæren her er ofte mere intens end på dansegulvet.

At være en god sanger er overvurderet, så bare hop du bare med.

Den førnævnte Karaoke Bar Restroom, Swengi Karaoke Nightclub og Karaokebar Erottaja ligger blot få minutters gang fra flere hoteller, såsom Klaus K Hotel, Hotel St. George eller Lilla Roberts. Hvis du bor på en af disse, vil du også være tæt på en bred vifte af restauranter, butikker og seværdigheder.

 • Alle kan synge karaoke

  Tilbage på Karaoke Bar Restroom tager den norske gruppe hurtigt deres telefoner ud og tilføjer deres eget showstoppende nummer til sangkøen: Tom Jones' udødelige klassiker, "Delilah".

 • For dem, der er interesserede, er det muligt at udføre det i en finsk version takket være Tapani Kansa.

 • "Finnerne træffer dårlige sangvalg, så det er dejligt, at nogle nordmænd er kommet for at puste nyt liv i deres aften. Du er nødt til at give dem noget for at skabe en god atmosfære, men de kan ikke synge," klukker Espen til Strawberry.

 • "Det kan vi teknisk set heller ikke," udbryder Alex.

 • Heldigvis var de sange, de valgte, et hit, og nordmændene får et bifald og en skål fra en finsk gruppe i hjørnet. Selv Tord, der indrømmer, at han ikke er en stor fan af karaoke, udviklede en smag for dette finske kulturelement.

 • "Det er bestemt noget, alle bør opleve, hvis de besøger Helsinki. Det er tydeligt, at det er en stor del af nattelivskulturen her,” siger Tord.

Seneste indlæg