Etter en lang vinter er sommeren lige på trapperne. I vores aflange og herlige naboland, Sverige, er der masser af sommerperler at besøge – uanset om du er der på en weekendtur eller en længere ferie. Vi giver dig tips om fem sommerperler og aktiviteter i Sverige for dig og din familie!

Den charmerende sommerperle Mölle i Skåne.
Den charmerende sommerperle Mölle i Skåne.

Gå ikke glip af vores sommerudsalg!

Booke sommerens rejse til en rigtig god pris – se alle vores sommertilbud her!

1. Interessant kunst og fantastiske omgivelser på Kullaberg


Kunstværket Nimis.


Kullaberg, Skåne


Længst ude på Kulla-halvøyen i Skåne, cirka 45 minutter med bil fra Helsingborg, ligger naturreservatet Kullaberg. Stedet er mest kendt for Nimis – et omdiskuteret kunstværk af Lars Vilks. På stenstranden mod Øresund har Vilks skabt en verden af tårne, gange og rum med hjælp af sammensømmede planker og grene som er skyllet op på land. Mere end 160000 søm holder det udsædvanlige byggeri sammen som hvert år lokker mere end 40000 gæster til.
Et besøg på Kullaberg kan også kombineres med en tur til nærliggende Mölle – en populær turistby hvor indbyggertallet tredobles i sommermånederne.


Tjek ind på Clarion Grand Hotel Helsingborg.


Clarion Grand Hotel Helsingborg er et klassisk hotel med moderne design midt i charmerende Helsingborg. Her har du en god overnatningsmulighed hvor du samtidig er tæt på den nordvestlige kyst. Med shopping, restauranter og aktiviteter lige udenfor døren har du alt hvad byen har at byde på, lige ved hånden.


2. Kiviks marked – charmerende marked på Österlen


Havnen i Kivik.


Kivik, Skåne


Fiskerbåde, æbleplantager, kultur og flotte strande – det gamle fiskerleje Kivik i det sydøstlige Skåne er virkelig en af Österlens perler. (Österlen betegner slettelandet i det sydøstlige Skåne). I den gamle by ligger Kiviks marked – et marked som hvert år besøges at mere end 100000 personer. Markedet er et af Sveriges største og velbesøgte af sin slags. På markedet, som arrangeres mellems 16. og 19. juli 2022, finder du boder som sælger alt fra kuriosa til mad, og der er også underholdning og aktiviteter. William Arnes kendte motorcirkus er meget populært hos børnene, og derudover finder man også Axels tivoli på markedet.


Quality Hotel Grand Kristianstad ligger cirka 50 kilometer fra Kivik, og her er der gode overnatningsmuligheder for hele familien. Hotellet ligger midt i Kristianstad med en god beliggenhed mod Trefoldighetskirken – byens mest værdifulde perle fra 1628.


3. John Bauerleden – vandreruten med udsigt over fire landskaber


Den magiske John Bauer-vandreruten. Foto: Patrik Svedberg/Smålands Turism


Huskvarna & Gränna, Småland/Östergötland


Den kendte Jönköpingkunstner John Bauer henter sin inspiration i livet omkring Huskvarna og Gränna som blandt andet er kendt for den svenske slikklassiker Polkagrisen. I dag er den flotteste vej mellem disse to byer opkaldt efter ham, og den er helt sikkert et besøg værd. På vejen kan du og familien gøre et stop ved Friluftsmuseet på Grännaberget og nyde den flotte natur. Her er der kort og tips til turen.


De gamle huse, klosterruinerne og vandet gør ruten til en imponerende og lærerig opplevelse. På Grännaberget, 350 meter over havet, har du en magisk udsigt over de fire landskaber som omgiver Sveriges næststørste sø, Vättern. I Jönköping kan du vælge mellem flere centrale overnatingsmuligheder. Vil du kombinere ferien med et besøg i herlige Skövde som ligger cirka 70 kilometer væk, er Quality Hotel Prisma et godt familiehotel. Hotellet ligger i flotte omgivelser ved Boulognerparken, en grøn oase midt i byen.


4. Opdag fantastiske Dalarna og Leksand Sommarland


Hoppetårnet er en af de mange sjove aktiviteter hele familien kan prøve i Leksand Sommarland. Foto: Leksand Sommarland.


Leksand, Darlarna


Der er mange eventyrparker og sommerlande at besøge i Sverige. Ved Siljans strand i Dalarna ligger Leksand Sommarland – et populært udflugtsmål med mange tilbagevendende gæster. Badelandet har tre bassiner som er varmet op til virka 28 grader, flere vandkanoner og rutsjebaner som man kan prøve med baderinge. Motoraktiviteter, slippetovsbaner, karuseller og restauranter – i sommerlandet i Leksand er der noget for enhver smag. Sommerlandet ligger i flotte Leksand som er mest kendt for sit ishockeyhold, sin midsommerfest og sit fine håndværk.


I charmerende Falun og rasktvoksende Borlänge finnes mange severdigheter og en storslagen natur som byr på opplevelser året rundt.


5. Sæbekassebil-landet i Nykvarn – får små barn til at føle sig store med sæbekasserbiler


Nykvarn, Södermanland


Cirka 15 kilometer vest for Södertälje ligger den hyggelige by Nykvarn, og her er der en rigtig sommerperle for alle små børn i form at Sæbekassebil-landet. Her kan man prøve rigtige sæbekassebiler med motor på asfalterede veje i en miniby med broer, rundkørsler og vejkryds. Biler, busser, politibiler eller lastbiler – I Sæbekassebil-landet kan dine børn prøve hvordan det er at køre bil som en voksen. Derudover er der også et aktivitetsområde med karuseller, hoppeborg, legepark, forhindringsbane og meget mere. Perfekt udflugtsmål for dig som skal besøge Stockholm, eller for dig som er på gennemrejse og har brug for en pause på turen.


Quality Hotel Park i Södertälje.


Quality Hotel Park Södertälje bor du i charmerende værelser med byparken som din nærmeste nabo. Med sin tætte beliggenhed til Stockholm og andre interessante byer som Uppsala, Örebro og Eskilstuna er Södertälje er et godt udgangspunkt for udflugter.

Gå ikke glip af vores sommerudsalg!

Booke sommerens rejse til en rigtig god pris – se alle vores sommertilbud her!