I Sverige har vi et stort udvalg af herlig natur, sjove aktiviteter og interessante seværdigheder. Men vi har også utroligt spændende sommerbyer – uanset om du rejser alene, med vennerne eller med familien på en weekendferie. Her anbefaler vi dig fem svenske byer som du ikke må gå glip af, når du besøger Sverige til sommer!

Visby in the summer

Gå ikke glip af vores sommerudsalg!

Booke sommerens rejse til en rigtig god pris – se alle vores sommertilbud her!

Tempo og historie i Visby


Gotland er et meget populært rejsemål for både svenske og internationale turister i sommermånederne. I rosernes og ruinernes by, Visby, får du en charmerende og historisk oplevelse. Det er ikke så mærkeligt at Visby er blevet et så populært rejsemål – byen er både afkoblende og pulserende på samme tid. Ringmuren er det som mange forbinder mest med Visby, og den har i væsentlig grad bidraget til at byen er udnævnt til verdensarvsby af UNESCO. Fra Visby har du ikke langt til Kneippbyn – en af de mest kendte turistattraktioner på Gotland. I området, som er åbent hele sommeren, er der sommerland, vandland og en masse forskellige attraktioner og seværdigheder.


Almedalsugen afholdes årligt i Visby. Her mødes svenske politiske partier, interesseorganisationer og privatpersoner for at diskutere politik og samfundsspørgsmål. Almedalsugen lokker cirka 40.000 unikke besøgende til og afholdes i år mellem den 3 og 7 juli. Slut aftenen af på en af de skønne udendørsserveringer i bådehavnen - i Visby er udvalget både stort og af høj kvalitet.


Sommarbild Clarion Hotel Wisbys fasadPopulære Clarion Hotel Wisby.


Clarion Hotel Wisby er et hotel med en unik historie og atmosfære – beliggende midt i byen indenfor ringmuren. Mødelokale, festlokale, spafacilitet med pool og den populære restaurant The Social Bar & Bistro findes på hotellet og i en fantastisk atmosfære. Hotellet kombinerer historie med moderne design. På denne måde bor du både smukt, bekvemt og med byens forlystelsesliv udenfor døren.


Falkenberg – en rigtig sommerby


Vallarna friluftsteater. Fotograf: Bo Håkansson


Hvis du er på jagt efter en skøn weekend i en rigtig sommerby, er Falkenberg uden tvivl et besøg værd. Byen er kendt for sine fine strande – kun få svenske kommuner har så meget strandkyst som Falkenberg. Mere end 13 kilometer af Falkenbergs kyst er sandstrande, og omtrent fire kilometer består af klipper, sten- og strandenge. Tullbron er en stenbue i byen som er bygget mellem 1756 og 1761. Broen går over Ätran og betragtes som en af Sveriges fineste stenbroer. Gå på spa, nyd sommeren, eller besøg Vallarna – friluftsområdet med det populære friluftsteater Vallarna – i sommerbyen Falkenberg er der noget for enhver smag.


Du bor skønt på Clarion Collection Hotel Fregatten i nærliggende og smukke Varberg. Hotellet ligger i de smukke håndværkerkvarter tæt på både Varberg station og strandpromenaden. Farverne på hotellet er inspireret af klipper, strand og sejl, og at bo på hotellet er som at bo midt i Varbergs historie.


Slot, udendørsserveringer og spændende arrangementer i skønne Kalmar


Kalmar Slot.


Kalmar er en af landets ældste byer, og år efter år kåres den til en af de allerbedste svenske sommerbyer. Med et rigt kulturliv, lang historie og den tætte beliggenhed til Öland lokker Kalmar hver sommer en stor mængde turister til. På Slottsholmen ligger Kalmar Slott som anses for at være en af Sveriges smukkeste og vigtigste borge. Nyd at være tæt på kysten på en af de mange herlige udendørsserveringer, og oplev hvorfor byen år efter år bliver kåret til en af Sveriges bedste sommerbyer. Et af sommerens højdepunkter i Kalmar er Iron Man som i år finder sted den 20. august. Løbet tiltrækker et stort publikum, og det er en rigtig folkefest.


Det charmerende Packhuset, direkte på kajen.


Regner det? Intet problem, Kalmar Läns Museum er et af byens mest populære og interessante udflugtsmål, og det ligger kun fem minutter fra Clarion Collection Hotel Packhuset. Hotellet ligger med en uovertruffen beliggenhed på kajen med Kalmarsund som sin nærmeste nabo. Her bor du i elegante værelser og i en flot bygning med byens forlystelsesliv lige udenfor døren.


Herlige dage på stranden i populære Halmstad


Musik, arrangementer, udendørsliv, strand og tæt på det meste – i hallandske Halmstad er der meget at se og gøre i sommermånederne. Det er ikke svært at forstå at byen ofte bliver kåret som en af Sveriges bedste sommerbyer. Den populære og prisbelønnede Tylösandstrand er mere end seks kilometer lang, og det er et perfekt sted til at hænge ud på stranden på en solrig sommerdag – uanset om du er alene eller sammen med familie eller venner.


Med sin hyggelige charme er Halmstad en storby i miniatureformat som er tæt på det meste. Golfbaner, cykelstier, vandrestier og en mængde herlige udendørsserveringer gør byen til en myldrende sommerby som altid er et besøg værd. Wapnö Slot er et afslappende sted som giver dig mulighed for at nyde Afternoon Tea med scones, marmelade og oste i mange forskellige varianter.


Restaurantdelen på hyggelige Norre Park.


Clarion Collection Hotel Norre Park er en unik hotelperle i det centrale Halmstad – ved smukke Norre Katts Park. På hotellet bor du i et miljø som er præget af husets hundredårige historie med smukke originaltage fra begyndelsen af 1900-tallet. På hotellet bor du i et frodigt område som ligger tæt på shopping, restauranter og seværdigheder som Länsmuseet og Galgberget.


Strömstad – den lille sommerperle


Strömstad på den smukke Vestkyst.


I det nordlige Bohuslän ligger den lille sommerby Strömstad. Med en idyllisk havn, magisk udsigt og afslappende atmosfære er det ikke underligt at byen er meget populær hver sommer. Definitionen af ”svensk sommer” finder du uden tvivl i Strömstad med pittoreske bygninger, charmerende udendørsserveringer og hyggeligt selskab. Bliver du træt af byens rolige tempo, kan du med bil, bus eller tog fortsætte rejsen til både Oslo og Göteborg hvor du får puls og underholdning på et helt andet niveau. Her kan du forresten læse mere om hvad du kan lave i Göteborg på en sommerweekend. Kallbadhuset i Strömstad ligger langs med strandpromenaden og med en smuk udsigt mod Västerhavet. Fra Strömstad er du også tæt på den smukke øgruppe Koster – det vestligst beboede sted i Sverige.

Gå ikke glip af vores sommerudsalg!

Booke sommerens rejse til en rigtig god pris – se alle vores sommertilbud her!