I generationer har Tove Janssons historier om Mumitroldene berørt os. Vi har leet af Little Mys påfund, været bange for Hufsa og lad os charmere af Mumis kærlighed til Snorkfrøkenen. Heldigvis er der et sted, hvor vi kan genopleve alt dette.

Mummiland i Finland.
© Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson

På øen Kailo, tæt på den hyggelige by Nådendal, finder du Mumidalen, på finsk kaldet Muumimaailma. Temaparken er baseret på Tove Janssons bøger om Mumitrolden og has venner, og den blev åbnet i 1993 efter initiativ fra serieskaberen af tegneserien fra tidligt i 1990’erne. Der er ikke mangel på oplevelser i parken, så lad os se nærmere på den.

Et sted at bo under besøget? Besøg et af vores smukke hoteller i Finland

Morsomme oplevelser for de mindste

Mens det for de mindste er både spændende og sjovt at opdage alt, hvad parken har at byde på, så kan den for de voksne fremkalde en varm, nostalgisk følelse, når man går rundt i den. På Emmas teater kan familien se skuespil og musikalske indslag, og skuespillet fremføres på både finsk og svensk.

Når de ikke er på scenen, går karaktererne rundt i parken og hilser på børnene. Her får børnene muligheden for at hilse til velkendte figurer som Mumi, Mumimor, Mumrik, Sniff, Lille My og mange, mange flere.

Mummidalen ansiktsmaling© Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson

Der er også flere kendte steder at besøge rundt omkring i parken. Det mest genkendelige sted er måske Mumi-huset, som det også er muligt at komme ind i og udforske. Ved siden af Mumi-huset finder du Mumitroldens hus, som Mumi byggede for at komme væk fra alle Lille Mys søskende.

Ud over disse er der også mange andre steder at udforske, og om sommeren er det muligt at bade på stranden. For souvenirer kan du besøge Sniffs butik, og melder er du sliksulten, så er Lille Mys slikbutik stedet at tage hen. Derudover er der flere spisemuligheder at vælge imellem og mange aktiviteter at deltage i. Du kan blandt andet lege lykkehjul, få ansigtsmaling, tage et billede med en mumitrold hos Fars foto eller lære historien om den store diamant, når du går langs Naturstien.

Mummidalen_2 © Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson

Hyggelige stunder i Nådendal og Helsinki

For at komme til temaparken kan du tage en færge fra Stockholm til Åbo/Turku og derfra til Nådendal. Det er også muligt at tage en båd til Helsinki og køre derfra i cirka to timer. Hvis du ikke har rejst til Finland i bil, kan du tage et tog fra Helsinki og derefter skifte til en bus.

Nådendal kaldes Finlands mest solrige by, og når du først har taget turen hertil for at besøge Mumiverdenen, så anbefales det også at tilbringe lidt tid i Nådendal. Her kan du slentre langs de hyggelige huse på havnen, spise på en af byens restauranter og caféer eller tage en dukkert på stranden om sommeren.

Når du først har rejst til Finland, kan det være hyggeligt at have et par dage i Helsinki. Den smukke hovedstad tilbyder blandt andet fantastisk arkitektur, god mad og god shopping.

Helsinki skyscapeHelsinki, Finland

Vi har et stort udvalg af hoteller i Helsinki. Hvad med at bo luksuriøst på Hotel Kämp eller Hotel St. George? Eller nyde byens bedste udsigt fra tag-poolen på Clarion Hotel® Helsinki? Tæt på Helsinki har vi også GLO Hotel Sello i byen Espoo, et hotel som blandt andet tilbyder sjove aktiviteter for barn.

clarion-Hotel-Helsinki-terrace-rooftop-.jpgClarion Hotel® Helsinki

Mummiland i Finland.

Godt at vide, når du besøger Mumidalen

  • Mumidalen har varierende åbningstider året rundt. Se her for mere information.
  • Passer til børn i de fleste aldre
  • Barnevognsvenlig, der er også mulig for at leje en trækvogn
  • Stort set rullestolsvenlig
  • Husk at tjekke vejret og klæd jeg på derefter. Gode sko er smart!
  • Det kan være en god idé at se på kortet over parken på forhånd