Medlemskab

En drengetur til Helsinki: "Den her by får et rent 12-tal"

Vi slog os sammen med en gruppe kammerater fra Norge på en weekendtur til Helsinki. "Den her by får et rent 12-tal. Der er en god grund til, at finnerne er så glade," mener Alexander, en nordmand, der besøger den finske hovedstad for første gang.

Guy friends eating dinner at restaurant in Helsinki.
 • Hans kammerat Espen tilføjer hurtigt:

 • "Jeg elsker at være i en by som denne. Alting er inden for kort afstand, men samtidig er det en rigtig storby med fremragende restauranter, glimrende shoppingmuligheder og cool barer. Det er fedt at være her!"

 • "Der er masser af spændende og autentiske barer og restauranter, f.eks. Fly AF bar og Grotesk," fortsætter Espen.

 • Vennegruppen, som består af Alex, Espen, Jørgen, Tord og Mathias, har valgt Helsinki som destination for årets drengetur. Ud over godt vejr og spændende vandhuller kan weekenden opsummeres med følgende punkter:

 • en sauna, en Michelin-restaurant, en pub på en sporvogn, autentisk finsk karaoke ... og en følelse af at føle sig brugt på den gode måde i krop, sind og sjæl.

 • Her kan du læse om, hvad I kan foretage jer på en drengetur til Helsinki ifølge denne flok kammerater:

Pub Crawl med sporvogn

Denne oplevelse er et drømmescenarie på en drengetur. Sæt dig ned, nyd en god øl eller et glas vin, spis lidt snacks – alt imens du køres rundt til alle de største seværdigheder i Helsinki. Finnerne har gjort det helt rigtigt ved at kombinere alt dette i en enkelt oplevelse, nemlig SpåraKOFF.


"SpåraKOFF er helt i top," siger Espen.


Den ikoniske røde sporvogn har et gulvareal på 20 kvadratmeter og siddepladser til 24 gæster. Sporvognen har en bardisk med en omfattende menu med vin, øl, finsk gin, alkoholfrie drikkevarer og snacks. Foruden et par ekstra stærke valgmuligheder.


Og ja, der er selvfølgelig toilet på sporvognen. En rundtur varer ca. 45 minutter, og man kan booke en privat tur. Det valgte Espen og hans venner at gøre.


"Vi kunne køre med den sporvogn hele dagen," betror Alex os.

Et museum, du ikke må gå glip af

Helsinki er fyldt med store og spændende museer, men hvis du kun måtte vælge ét, skal det være Kiasma. Det er et museum, der tiltrækker kunstelskere fra hele verden med sin imponerende samling af moderne kunstværker og spændende udstillinger. Da vores vennegruppe besøgte museet, var Tom of Finland genstand for hovedudstillingen.


Kunstnerens rigtige navn var Touko Laaksonen, og han er kendt for sine ikoniske og banebrydende homoerotiske tegninger, der var med til at forme LGBTQ+-kunstens historie. Du kan læse og se mere på Hotel St. George.

 • Löyly sauna

  Du kan ikke besøge Helsinki uden at opleve en dampfyldt sauna – den ultimative måde at blive renset for livets strabadser på, især efter en tur med en pub-sporvogn og som forberedelse på en aften i byen!

 • Alex, Jørgen, Espen, Tord og Mathias havde hørt om det legendariske Löyly Helsinki.

 • Stedet er en fantastisk arkitektonisk perle, der ligger ud til havet og byder på en afslappende oplevelse med sin blanding af traditionelle finske saunaer og moderne design.

 • Gutterne reserverede en privat sauna med adgang til det udendørs område, baren og havet. Med en havtemperatur på kun seks grader var det en kold, men opfriskende omgang.

 • Heldigvis blev gruppen underholdt af nogle lokale finner, der var på deres ugentlige saunabesøg hos Löyly:

 • "Finnerne er virkelig søde mennesker. De er enormt venlige og udadvendte," fortæller Tord.

"En vanvittigt god restaurant"

Det lyder måske mærkeligt, at man kan få verdens bedste thaimad i Finland, men på stjernekokken Tomi Björcks restaurant Boon Nam begiver du dig ud på en kulinarisk rejse gennem smilets land. Restauranten ligger i stueetagen på det luksuriøse Hotel St. George og er bestemt et besøg værd under dit ophold i Helsinki.


Her er fokus på thailandsk mad fra forskellige regioner med aromaer fra det asiatiske krydderimarked.


"Sammen med restauranten Finnjävel Sali tror jeg, at dette nok var weekendens bedste madoplevelse," siger Alex.


"Et vanvittigt godt sted," er kammeraterne enige om.


Og vi bør straks nævne, at Finnjävel, som har en Michelin-stjerne, er kendt for sin unikke fortolkning af traditionelle finske retter.

 • Karaoke på et offentligt toilet

  Finnerne ved, hvordan man smider hæmningerne til Eurovision Song Contest, og de ved helt sikkert også, hvordan man giver den alt, hvad man har, når man er på karaokebar.

 • "Finsk karaoke er i en klasse for sig selv," lyder den norske vennegruppes dom over finnernes passionerede tradition.

 • Et godt tip er Karaoke Bar Restroom. Baren har til huse i et tidligere offentligt toilet, hvor du nu kan nyde kold øl og venlig betjening. Hvis 'kunstnerne' bliver for meget af det gode, er der et lille udendørs område, hvor du kan hvile ørerne.

 • Og da lørdag aften bliver til søndag morgen, udbryder en hæs Tord:

 • "Der er en god grund til, at finnerne er så glade. Byen emmer af høj standard og er en nordisk perle. Finland er jo meget mere end saunaer og Mumitroldene!"

Seneste indlæg