Medlemskab

Fashion

Copenhagen Shopping Guide: En skøn blanding af luksus og lækkert, dansk design

Danskerne har dyrket en stil som ingen andre og det kan opsummeres med sætningen 'Jeg vågnede sådan her'. PR-chef og modeekspert Frederikke Schantz guider dig til de allerbedste butikker i København.

 • Først og fremmest må jeg sige, at København er en skøn by at slentre rundt i. Det er en storby, men den udstråler en lokal atmosfære."

 • "Med små caféer på gadehjørnerne fyldt med stamkunder, københavnere, der pendler til arbejde på cykel, og den umiskendelige tilstedeværelse af dansk design gennem hele vores historie," siger Frederikke til Strawberry.

 • Hun er uddannet skrædder, bor på Østerbro, er mor til to og PR-chef for det danske tøjbrand MUNTHE.

 • Ikke nok med det, hun er også Instagrammer og ekstremt velinformeret om, hvad der sker i modeverdenen.

 • "Når det kommer til butikkerne i København, har du en skøn blanding af luksusmode, små lokale butikker og alle de utrolige danske designere side om side."

 • Danskernes afslappede stil

  Danskerne er kendt i hele Europa for deres minimalistiske og funktionelle stil, både inden for tøj og indretning.

 • "Design er som sagt noget, de fleste danskere er vokset op med, og det er også noget, der falder os naturligt i hverdagen."

 • Københavnere har taget looket 'Jeg vågnede sådan her' til sig, hvor stil er noget, man leger med, helst uden alt for meget makeup og med et ønske om at fremstå afslappet chic," fortsætter Frederikke.

Her er Frederikkes bedste tips til dansk design i København

MUNTHE


Adresse: Store Regnegade 2


Trendy, lækker, tidløs og luksuriøs mode til kvinder. Her finder du kjoler, bluser og bukser. Butikken tilbyder både MUNTHE’s egen kollektion, interiør Casa de Luxe og generel boligindretning.


Saks Potts


Adresse: Bredgade 73


Et hot modebrand, etableret i 2014 af Cathrine Saks og Barbara Potts. De er kendt for sit tøj, der har fået en seriøs farveindsprøjtning, seje pelse (model Kendall Jenner er blevet set iført en grøn pels fra Saks Potts) og et vintage-touch til deres tøj.


"Vi startede med at skabe tøj, som vi og vores venner ville elske at have på," siger designerne til The Independent.


HAY House


Adresse: Østergade 61


HAY er kendt for sine kvalitetsmøbler, belysning og tilbehør. Det danske mærke udmærker sig ved at kombinere lyst træ, glas og uld. Mange hjem i Norden er fyldt med deres farverige opbevaringsbokse, ikoniske Dot-puder i sofaen og et stort ønske om at sikre sig en af HAY’s perfekte havebænke i den smukkeste grønne farve.


Wood Wood


Adresse: Grønnegade 1


Her finder du både herre- og dametøj med en stil, der balancerer mellem streetwear og avantgarde. WTAPS, Adidas, Comme des Garçons, Barbour og CristaSeya er mærker, du kan finde her.


Studio Arhoj


Adresse: Skindergade 7


Et interiørdesign- og keramikstudie, hvor du kan finde glasvarer, skåle, kaffekopper og vaser. Du kan også finde unikke skatte, som ingen andre har. Det er en virkelig fantastisk butik.


Af andre anbefalede interiørbutikker kan nævnes Beau Marché, Paustian, Stilleben, Louise Roe og Shop DORA. Og hvis du stadig ikke er træt af alle gåturene, nævner Frederikke følgende steder, du skal besøge: Lot#29, Time’s Up Vintage, Storm, Nué / Another Nué og I Blame Lulu.

 • Gode shoppingtips i København

  Selvom danskerne mestrer minimalisme, nordisk stil og en afslappet attitude, udfordrer Frederikke dig, når du handler i byen:

 • "Vær tro mod dig selv. Hvis du elsker farver, skal du gå all-in. Hvis du er minimalist, skal du selvfølgelig holde dig til det."

 • "Jeg kigger ofte på minimalistiske kvinder, der kun klæder sig i sort/beige, og bliver misundelig på deres rolige og luksuriøse stil, men hvis jeg har sådan noget tøj på, falder jeg i søvn, når jeg ser mig selv i spejlet," siger Frederikke, og griner.

 • Selv er hun ofte klædt i en livlig grøn blazer, lyserød skjorte og bukser eller lag-på-lag i forskellige farver.

 • "Lad dig inspirere af alle de dejlige trends, der kommer og går over tid, men tag kun den trend til dig, der passer til dig. Jeg er typen, der suger alt nyt til mig, men det er vigtigt ikke at miste sig selv undervejs."

 • Vær tro mod dig selv og god shoppetur i København!

Seneste indlæg