strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskab

Restauranter

Anbefalinger fra en stjernekok: De bedste insidertip til restauranter i Göteborg

Hvor finder du den bedste Michelin-restaurant? Og hvor skal du tage hen at spise med børnene? Eller tage på første date? Strawberry snakker med VRÅs stjernekok, Sofia B. Olsson.

  • "Maden skal være lækker."

  • "Man ved, at fiskene og skaldyrene er fanget lokalt. Og man har hørt fra vennerne, at personalet behandler hinanden godt i køkkenet. Der er bare en god stemning hele vejen igennem," siger Sophia B. Olsson.

  • Det er sådan, hun beskriver et godt måltid.

  • Det handler om at spise på en restaurant, der udmærker sig inden for alle aspekter og på alle niveauer.

Göteborgs bedste restauranter ifølge Sofia

Sofia er kok og driftsleder på restauranten VRÅ, der ligger på Clarion Hotel® Post i Göteborg. Menuen byder på lokale råvarer fra både havet og jorden med inspiration fra Fjernøsten og Japan. Sofia er en innovativ chefkok, som har skabt en kulinarisk succes ud af den engang så forhadte stillehavsøsters (link to profile).

Hun er også kendt fra det svenske tv-show Kockarnas kamp og har modtaget en pris for at være årets bæredygtige innovatør. Findes der nogen, der er bedre at spørge om de allerbedste spisesteder i Göteborg?

Hvad er din yndlingsrestaurant i Göteborg?

Bar Bulot i Stora Saluhallen.

Det er en vinbar, der fokuserer på naturvine og mad, som passer dertil. Restauranten samarbejder med lokale producenter og landmænd. Her kan det anbefales at prøve tatarbøffen og de hvidløgsmarinerede store kammuslinger. Og vigtigst af alt skal du huske at spørge personalet om, hvilke drikkevarer de anbefaler.

Det bedste måltid med fisk og skaldyr i Göteborg?

Luckans Fisk & Skaldjur – en frokostcafe og fiskehandler på samme sted.

Her kan du få fisk fra den nærliggende havn. Du kan købe friske fisk og skaldyr, bl.a. østers, som du kan tage med hjem, eller du kan spise frokost på stedet. Luckans Fisk & Skaldjur serverer også lokalt brygget øl.

Det bedste asiatiske spisested?

Restaurant Fei tilbyder autentisk kinesisk mad.

Chefkokken Guowei Zhou fra Shandong-provinsen i det nordlige Kina har ansvaret for køkkenet hos Fei, der ligger på Clarion Hotel® Pier. Menuen lægger ud med kolde retter til at indlede måltidet efterfulgt af suppe, der fører til de varme retter, som er måltidets sande højdepunkt. Fei fokuserer på fisk og skaldyr samt dumplinger, og der er mulighed for at sammensætte en 10-retters menu.

Den bedste restaurant til børn?

Norda er meget børnevenlig.

Restaurant Norda ligger på Clarion Hotel® Post. Stedet er kendt for sin fantastiske frokost og luksuriøse retter i dens Brunch Club. Der er en sjov og livlig stemning blandt grupper af venner, hele familier og andre gæster i alle aldre. Menuen indeholder alt fra burgere og brownies eller is til de små til friske fisk og skaldyr til de voksne. Norda har god plads og en central beliggenhed – med både Alfons Åbergs Kulturhus og Trädgårdsföreningen lige udenfor.

Den bedste mad til en overkommelig pris?

Restaurant Fatima byder på autentisk marokkansk mad.

Det marokkanske køkken er en smeltedigel af Afrika, Sydeuropa og Mellemøsten. Her kan du nyde langtidstilberedt kylling, lam, hummus og lækre kødboller. Hos Fatima kan man enten dele retterne eller vælge en stor portion til sig selv. Restauranten ligger kun 15 minutters gang fra det moderne Haga-kvarter, så hvorfor ikke nyde desserten blandt træhusene i et af Göteborgs ældste områder?

Byens bedste fisk og skaldyr?

"Må jeg sige VRÅ? Fordi jeg mener virkelig, at VRÅ har de bedste fisk og skaldyr."

Sofias egen restaurant ligger som nævnt på Clarion Hotel® Post. Restauranten er især berømt for sine østers og norske arktiske torsk. Men det bedste er at bede kokkene om at sammensætte en fireretters menu baseret på sæsonens bedste råvarer. VRÅ er designet, som om du er på bunden af havet, med havblå borde, gardiner, der ligner bølger, og båse, som er omgivet af glas, der giver en fornemmelse af bioluminescens. Her kan du – undskyld ordspillet – dykke ned i en aften med kulinariske oplevelser.

Byens bedste Michelin-restaurant?

Restaurant Bhoga, der serverer sæsonbaseret nordisk mad.

Restauranten har én Michelin-stjerne og en Michelin Green Star.

"Meget sæsonprægede råvarer fra små gårde bruges i fantasifuldt præsenterede retter, der er komplekse, men diskrete i smagen," ifølge Michelin-guiden. Restauranten får også ros for sit kyndige team, der er velbevandret i menuen og vinkortet.

Er du sulten? Bliv i centrum af Göteborg, og nyd de bedste spisesteder.

Woman waiting for her food at restaurant Bar Bulot in Gothenburg.Colorful soup at restaurant in Gothenburg.Two guys standing in the kitchen of a restaurant in Gothenburg.Dinner at restaurant in Gothenburg.

Seneste indlæg