Vi sendte den norske medieprofil og globetrotter Vanessa Rudfjord til svenske Malmø. En glemt storby, som er værd at besøge. Her er Vanessas store guide til Sverige tredje største by – fyldt med prisbelønnede restauranter, seværdigheder og oplevelser. Følg med i 24 timer i Malmø!

Hotelmorgenmad i sengen, hele Malmø ved dine fødder & cykeludflugt


Vanessa kigger ud over Malmø fra hotelværelset på Clarion Hotel & Congress Malmö Live.Malmö from above.


Hotelværelse på Clarion Hotel & Congress Malmö Live.


Lån eller lej en cykel, mens du er i Malmø. Landskabet er fladt, og det er enkelt at komme frem med cykel her.


Vanessa vågner op i Clarion Hotel & Congress Malmö Live, midt i Malmø. Hotelmorgenmad i sengen er første aktivitet på skemaet. Hotellet er bygget som en klassisk skyskraber, og takket være det får du en uovertruffen panoramaudsigt over Malmøs forskellige bydele og Øresund fra næsten hele hotellet. På hotellet låner vi cykler og tager afsted. Cyklerne er malmøboernes foretrukne måde at rejse rundt, og den enkleste måde at opleve byen.


Morgondukkert hos Ribersborg KallbadhusHavbadehuset ligger på en mole på Ribersborg strand, som er en af Sveriges fineste strande, idyllisk og bekvemt beliggende i gang- eller cykelafstand fra centrale Malmø.


At bade i et havbadehus er en svensk, og typisk skånsk, tradition. Du træder direkte ned i havet, helst helt uden tøj, og nyder derefter saunaen samt en god kop kaffe og en bid mad. Hos Ribersborgs Kallbadhus kan du bade året rundt, afhængig af hvor modig du er. Besøg gerne den hyggelige restaurant, mens du er der.


Besøg hos Malmö Saluhall


I Malmö Saluhall finder du mad fra alle jordens kanter, fra bagværk og delikatesser og kaffe til salater, blomster og det bedste fra havet. Markedspladsen er designet af den velkendte arkitekt Gert Wingårdh, og bygningen fører tankerne til 1800-tallets markedspladser. Malmö Saluhall ligger kun 200 meter fra Clarion Hotel & Congress Malmö Live.


Økologisk bland-selv på Gram og eftermiddagskaffe på Söderberg og Sara St:Knut samt Solde KaffebarSöderberg og Sara St:Knut: Herligt bageri med superlækkert kaffe. Ligger på S:t Knuts torg, en af Malmøs mest populære adresser. PS! Chokoladekagerne, som serveres her, er blandt de bedste Vanessa nogensinde har smagt!


Solde kaffebar: Kaffebar med eget risteri. En af Malmøs mest klassiske kaffebarer. Her tager man kaffe alvorligt, og udover lækre bønner, så er der altid en god mængde gode bagværk at smage. Godt at vide er, at Soldes bønner leveres til flere andre caféer rundt omkring i Malmø.

Gram ved S:t Knuts torg findes et stort udbud af alt, du kan ønske dig, når det kommer til økologiske produkter, og alt kan købes i løsvægt.


Hæng ud i Folkets Park og Möllevångstorget


Vanessa Rudjord cykel StrawberryMalmø Folkets Park er den ældste folkepark i verden, og er en af Sverige mest besøgte pladser. Den har været åben i over 125 år.


Möllevångstorget (Möllan) og Folkets Park er naboer. Möllan er torvet, som er blevet en oaser for dig, der elsker god mad. Her samles restauranter og caféer med al verdens mad. Möllan er også en af Malmøs mest farverige pladser, ikke mindst takket være alle torvehandlere, som sælger frugter og grøntsager hver dag. Det er præcis denne kontinentale følelse, som gør Malmø til en så spændende og indbydende by.


Folkets Park ligger en kort gåtur fra Möllan og er også et besøg værd. Udover at det er en smuk park, findes der også en del aktiviteter at deltage i. Hvad siger du til koncerter, salsalektioner, soppepool, Superdupersommar, eventyrgolf, isbar og restaurant, café og bar? Entréen til Folkets Park er gratis.


Frokost på Saltimporten CanteenNæsten overalt i Malmø kan man se Turning Torso, også udenfor Saltimporten Canteen.


Saltimporten Canteen har et eneste mål: at lave verdens bedste frokost. Og det er lykkedes. Hver dag stiller malmøboerne sig i kø for dagens frokost. Her er der få valgmuligheder, nærmest ingen; en eneste ret serveres (men en ny hver dag), plus en vegetarisk. Udbuddet for dessert er lige så lille, men det er altid lækkert med fancy softice, hvis man har lyst til noget sødt efter maden.


Unik kunst på Moderna MuseetEt af Europas førende kunstmuseer, og et unikt samarbejde mellem Malmø, Regionen Skåne og den svenske regering. Den unikke bygning er et tidligere elværk, som er blevet lavet om til et museum, og som nu symboliserer de mange kontraster, man kan se i Malmø.


Vintageshopping


I Malmø kan du finde alt fra dyre mærkevarebutikker til små boutiquer med lokalt design og unikke vintagebutikker. Liebling er en butik med et nøje udvalgt udvud af tøj, sko og tilbehør. Butikkens fokus er nærproduceret slow fashion og holdbarhed.


Drink i skybar før middag


Imponerende Clarion Hotel & Congress Malmö Live.


Skybaren tilbyder lækre drinks og en fantastisk udsigt.


Receptionen på Clarion Hotel & Congress Malmö Live.


Skybaren på Clarion Hotel & Congress Malmö Lives 25. etage tilhører restauranten, og tilbyder lækre drinks og en helt fantastisk udsigt over Malm’ og Øresund.


Middag på populære BastardVanessas favoritsted i Malmø! Bastard er en gastrobar med en rustik følelse i charmerende lokaler. Maden er vidunderlig, serveringen sjov og venlig, og som ekstra bonus har Bastard en herlig baggård, hvor de holder åbent hele sommeren.


Franske fornemmelser på Boulebar


Boulebar Drottningtorget er et lille stykke af Sydfrankrig midt i Sydsverige. Dette er en kæde med seks boulebarer i Sverige og Danmark, men vi vil vove påstanden at boulebaren på Drottningtorget i centrale Malmø er den fineste. Her kan du nyde drinks (eller selvfølgelig pastis), bistromad og traditionel boulebarer indendørs eller udendørs i deres franske par.
Nysgerrig over hvem Vanessa er?


Vil du vide mere om Vanessa Rudjord? Læs vores eksklusive interview med hende her!


Besøg Vanessa Rudjords blog
4 fakta om Malmø som du kan overraske med


Læs vores artikel hvor vi har sammensat alt, hvad du har brug for at vide om Malmø.
Lige nu: Tilbudspris på hoteller i Malmø!


Lige nu får du hele 20% rabat på alle vores Malmø-hoteller til sommer. Se tilbuddet og book her!
Links og adresser til stederne, vi besøgte i Malmø


Hoteller


Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Adresse: Dag Hammarskjölds torg 2

Læs mere om Clarion Hotel & Congress Malmö Live


Restauranter & caféer


Malmö Saluhall

Adresse: Gibraltargatan 6

Læs mere om Malmö Saluhall her


Gram

Adresse: Mäster Danielsgatan 3

Læs mere om Gram her


Söderberg & Sara St:Knut

Adresse: Mäster Danielsgatan 3

Læs mere om Söderberg & Sara her


Solde Kaffebar

Adresse: Regementsgatan 2

Læs mere om Solde Kaffebar her


Saltimporten Canteen

Adresse: Hullkajen, Grimsbygatan 24

Læs mere om Saltimporten Canteen


Bastard

Adresse: Mäster Johansgatan 11

Læs mere om Bastard


Boule Bar Drottningtorget

Adresse: Drottningtorget 8

Læs mere om Boulebar


Skybar på Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Adresse: Etage 25 på Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2

Læs mere om Skybaren her


Butikker


Liebling

Adresse: Davidshallstorg 8

Læs mere om Liebling og besøg deres webshop her


Seværdigheder/Oplevelser


Ribersborg Kallbadhus

Adresse: Limhamnsvägen, Brygga 1

Læs mere om Ribersborg Kallbadhus her


Folkets Park

Adresse: Falsterbogatan 9

Læs mere om Folkets Park


Möllevångstorget

Adresse: Möllevångstorget /Bersgatan

Læs mere om Möllevångstorget


Moderna Museet

Adresse: Ola Billgrens plats 2-4

Læs mere om Moderna Museet


Af: Eva Lindewall & Linnea Amedé