MedlemskabMine bookingerKundeservice

Shoppingguide til Helsinki: Her finder du de bedste vintagebutikker

Brugt tøj er den nye luksustrend for de modebevidste. Der er uendelige muligheder for vintage i den finske hovedstad, som er kendt for fremragende design. Her er en liste over de seks bedste steder.

 • "Ægte vintage er virkelig cool, og jeg værdsætter en ligefrem og stilfuld æstetik. Det er tydeligt, at de har lagt vægt på, hvordan butikkerne ser ud," konstaterer Tord.

 • Han er på weekendtur til Helsinki sammen med en gruppe venner og benytter lejligheden til at udforske den finske hovedstads store udvalg af vintagebutikker.

 • Tord og resten af flokken besøger unisex-butikken FTA™ Vintage på Fredrikinkatu 43 i byens centrum.

 • "Denne butik har mange interessante varianter. De er tydeligvis gode til at udvælge deres sortiment," tilføjer vennen Jørgen.

 • Helsinki er kendt for mærker som Marimekko og Ittala, og vi nikker genkendende, når nogen henkastet nævner designeren Kaj Franck eller arkitekten Alvar Aalto. Flot moderne design er noget, mange mennesker forbinder med Finland.

 • Og selvfølgelig skal der shoppes, når man er i den finske hovedstad. Helsinki er især et godt sted at finde brugte ting, og der er ikke noget mere trendy og bæredygtigt end at købe brugt.

 • Her kan du gøre rigtig gode køb på luksusvarer fra større mærker. Vores bedste tip er at starte din shoppingtur i det kendte kvarter Kallio og derefter fortsætte i byens centrum.

Her er de 6 bedste vintagebutikker i Helsinki

1. Flea Second Hand

Adresse: Iso Roobertinkatu 11

En up-to-date vintagebutik, hvor du kan sælge dit eget tøj i konsignation. Derfor er der stor udskiftning i udvalget, og butikken fokuserer også på at sælge varer, der følger aktuelle modetrends. Det er en trendy genbrugsbutik, der mest henvender sig til kvinder, og hvor du også finder tilbehør som håndtasker.

2. Hoochie Mama Jane

Adresse: Agricolankatu 11

Selve navnet er ret cool, og dette er det helt rigtige sted at shoppe festtøj. Her kan du gå på opdagelse blandt farverigt festtøj, cocktailkjoler, aftenkjoler og balkjoler. Butikken ligger i Kallio, et kvarter, der er kendt for små nærbutikker, caféer, kultur og en generelt afslappet og trendy atmosfære.

 • 3. Relove Freda

  Adresse: Fredrikinkatu 25

 • En genbrugsbutik i byens centrum, der tilbyder alt fra træningsdragter og sko til kapper og blazere til både mænd og kvinder.

 • Du kan blandt andet finde varer og mærker fra & Other Stories, The North Face, Patagonia og Chloé.

 • Dette er stedet, hvis du går op i kendte mærker. Relove Freda er også kendt for sin lækre og mættende morgenmad.

4. Ansa Second Hand

Adresse: Agricolankatu 5

Her kan du finde alt fra klassiske 1950'er-varer til højtaljede jeans og 80'ernes trøjer med store skulderpuder. Butikken har en ægte vintagestemning, og du kan finde absolut alt. Og med det mener vi alt fra broderede hvide bluser, der kunne været syet i Cuba, til denimjakken, som din mor rockede løs i, mens hun lyttede til Livin' on a Prayer.

5. Artek 2nd Cycle

Adresse: Pieni Roobertinkatu 4

Denne genbrugsbutik fokuserer på møbler, genbrug og redesign. Artek 2nd Cycle sælger finske designmøbler, lamper, tæpper, keramik, service og kunst fra begyndelsen af 1900-tallet til i dag. Her kan du virkelig gøre vidunderlige fund.

 • 6. FTA™ Vintage

  Adresse: Fredrikinkatu 43

 • På Fredrikinkatu kan både kvinder og mænd gøre et vintagekup hos FTA™ Vintage.

 • Det tøj, der sælges her, stammer fra hele verden, og du kan finde alt fra jakker til jeans og T-shirts. Butikken har også et websted, hvor du kan kigge en stor del af udvalget igennem.

 • Tøjet har fået en vurdering fra en til fem baseret på dets stand, hvor fem er bedst.

Finsk design i Helsinki

Hvis du har gjort nogle gode vintagefund (og har lidt penge tilovers), bør du udnytte muligheden for at gå på jagt efter ægte finsk design. Det bedste sted at gøre det er på Fredrikinkatu (Frederiksgade).

"I denne gade finder du mange af Helsinkis designerbutikker. Nogle af dem, du ikke må gå glip af, er Vimma, House of Wilow og Liike. Mens du kigger dig omkring i gaden, kan du med fordel gå til lakridssmagning i slikbutikken Roobertin Herkku eller snuppe en kop kaffe på Andante Café," fortæller Heidi Jonsson fra My Helsinki til Strawberry.

Hun påpeger, at Kämp Garden, som ligger på anden sal i shoppingcentret Kämp Galleria og ved siden af Hotel Kämp, også er et must.

"En af mine yndlingsdesignere er Klaus Haapaniemi, som også har en butik i Kämp Garden. Her finder du også Marita Huurinainen og Nomen Nescio," afslører Heidi.

Et sidste tip fra vores lokale ekspert er glaspaladset Lasipalatsi, der huser det finske sportsmærke Karhu.

"Det er vores lokale designer, som faktisk var den første bag de originale og klassiske tre striber. Ved siden af Karhu finder du det finske streetwear-mærke Makia og sidst, men ikke mindst The Moomin Shop," tilføjer Heidi.

Ligesom du ikke kan besøge Helsinki uden at opleve en sauna, skal der også være nogle Mumi-ting i bagagen, når du vender hjem!

Seneste indlæg