Denne webside er designet til nyere browsers. For den bedste oplevelse, opgradér venligst til en senere version.

24. - 30. juni 2024

Pride er en af Nordens vigtigste og største festligheder, og hvert år samles mere end hundrede tusinde mennesker i Finlands fantastiske hovedstad for at fejre kærligheden og retten til at være den, man er. Der skal være plads til for alle – ikke kun hos Strawberry, men i hele samfundet! Strawberry støtter fuldt ud budskabet, Pride står for, og har været hovedsponsor for Helsinki Pride i mange år.

Vi opfordrer alle til at deltage i festlighederne under Pride-ugen, men også til at stå sammen i solidaritet hele året rundt. Fest, sjov, glitter og regnbuer er en god måde at fejre, hvor langt vi er kommet, men for at nå målet om fuld inklusion, accept og lige rettigheder for alle, skal vi hele tiden stræbe efter større forståelse. Vores Pride-flag hænger højt og står stærkt, selv når vinden blæser. 

Læs mindre

Hvad sker der i Helsinki?

Deltag i Finlands største menneskerettigheds- og kulturfest! Dette års tema er Fred og Håb. Alle samfund og individer har ret til at føle fred, både i deres omgivelser og i deres indre. Og håb er det, man har brug for, når fred ikke er mulig. Helsinki Pride 2024 slår dermed et slag for fred og grundlæggende menneskerettigheder i alle samfund og åbner dørene for at sprede håb i en udfordrende tid. 

Under Helsinki Pride Week kan du se frem til en række tankevækkende workshops og farvestrålende arrangementer. Hos Strawberry glæder vi os lidt ekstra til:

 

Pride-paraden – 29. juni 2024

Det store højdepunkt i Helsinki Pride Week er Pride-paraden, der finder sted om lørdagen. Paraden starter kl. 13.00 fra Senatspladsen og samler over 100.000 mennesker, som danser og marcherer gennem byen til Kaivopuisto Park, hvor hovedfesten sparkes i gang.

 

Pride House – åbent hele ugen

Årets Pride House er intet mindre end vores eget Hobo Helsinki! Pride House er knudepunktet for Pride Week med forskellige paneldiskussioner, seminarer, workshops og andre arrangementer, og det er perfekt for dig, der gerne vil udvikle dig og lære mere. Kom forbi og vær med  Pride House er åbent for alle!

Helsinki Pride

Helsinki – en af ​​verdens mest LGBTQ+-venlige byer

Læs om, hvad We Speak Gays grundlægger, Hannu Medina, siger om Helsinki som LGBTQ+-by og om samarbejdet mellem Pride og Strawberry i Helsinki.

Til artiklen
Du fikser Pride-stemningen, vi fikser hotel!

Hoteller i Helsinki

Har du brug for et sted at sove i Pride-dagene, har vi flere hoteller i Helsinki. Find din favorit og book i dag! Pride arrangeres også i flere andre byer, hvor vi har hoteller. Hvad med at rejse rundt på en Prideturne denne sommer? Vi har hoteller i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Baltikum.

Se vores hoteller i Helsinki
Pride hos Strawberry

Hvordan arbejder vi med ligestilling og mangfoldighed i Strawberry?

Er du interesseret i at arbejde hos os, eller er du bare nysgerrig efter at vide, hvordan vi arbejder for at skabe en solid kultur baseret på stærke principper og værdier? Tag et kig på interviews med nogle af vores kolleger!

Hør fra vores kolleger
Alt du behøver vide om Pride!

Hvad står "regnbueflaget" for? Hvilke sange er de mest kendte Pride-sange, og hvilke begivenheder har gjort Pride til hvad det er i dag? Læs mere om den farverige folkefest her!

Læs alt om den farverige folkefest her!

Stærke stemmer i Pride-bevægelsen

Bliv inspireret af menneskerne, der hver dag arbejder for lige rettigheder og muligheder for alle.

Auroras historie

Aurora var altid en kvinde!

Læs om Aurora, som aldrig var mand, men en kvinde som levede som mand i 25 år, inden hun endelig kunne være sig selv. Aurora giver os også sine dos & don'ts til hvad man kan sige - og ikke bør sige - til transpersoner. 

Læs hendes historie
Når far er homoseksuel

Carolins far sprang ud som homoseksuel: “Er så stolt af ham!”

Hvad sker der, når livet forandres uden at du selv har valgt det? Hvordan reagerer man, når familien splittes ad og en af forældrene springer ud som homoseksuel? For Carolin Solskär, 27, fra Sverige, blev dette en turbulent tid, der til sidst førte til en vigtig samtale, som gav svar på mange spørgsmål.

Carolins historie & råd
Forældrenes historie

Vi har truffet netværket Stolte forældre til HBTQ-barn, og fået gode tips fra forældrer, som er gået igennem sin egne "komme ud"-processer.

Vi har truffet non-profit organisationen Stolte forældre til HBTQ-børn (HBTQ er tilsvarende LGBT i Danmark), og har fået værdifulde tips fra forældre, der selv er gået igennem sine egne "komme-ud" processer.

Læs om Stolte forældre
Hvorfor vi støtter Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry og Pride: "For os betyder mangfoldighed en bedre kultur"

Læs interviewet her
3.2.11.002 22
Bookingkode

Har du en bookingkode? Tilføj den for at se ledige værelser. Log ind for at booke med firmaaftale, bonuspoint eller for at se medlemspriser. Log ind.

Gem

Bookingkode skal angives

Vælg værelse

værelse Slet værelse

Tilføj værelse
Bookingkode

Din bookingkode er tilføjet.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.