Denne webside er designet til nyere browsers. For den bedste oplevelse, opgradér venligst til en senere version.

Helsinki: 26 juni - 2 juli 2023

I den finske hovedstad samledes titusinder af mennesker i alle regnbuens farver for at fejre kærlighed og mangfoldighed i en syv dage lang fest.

Hvad sker der i Helsinki?

Velkommen til Finlands største menneskerettighedsmarkering og kulturfejring! Årets tema er Lykke og Opstand. Lykke repræsenterer den lykke, der findes i Pride-bevægelsens identitet og vores samfunds mangfoldighed, hvor vi er lige, bliver set og er stolte, og Opstand står for retten til at eksistere, blive set og hørt og ærer samtidig Pride-bevægelsens historie og rødder.

Helsinki Pride 2023 vil være højlydt og synlig, og du er hjertelig velkommen til at være en del af fællesskabet!


I løbet af Helsinki Pride Week kan du se frem til en række tankevækkende workshops og farverige arrangementer. Vi glæder os lidt ekstra til:

Prideparaden - 1. juli 2023

Det store højdepunkt i Helsinki Pride Week er Prideparaden om lørdagen. Paraden start kl. 13.00 fra Senatstorvet, og danser gennem hele byen frem til Kaivopustoparken, hvor hovedfesten sparkes i gang med en stor picnic.

Pride House - åben hele ugen

Årets Pride House er intet mindre end vores eget Klaus K Hotel! Pride House er omdrejningspunktet under Pride Week, og her afholdes forskellige paneldiskussioner, seminarer, workshops og andre arrangementer, og er perfekt for dig, der vil udvikle dig og lære mere. Kom ind og deltag - Pride House er åbent for alle!

 

Helsinki Pride

Helsinki – en af ​​verdens mest LGBTQ+-venlige byer

Læs om, hvad We Speak Gays grundlægger, Hannu Medina, siger om Helsinki som LGBTQ+-by og om samarbejdet mellem Pride og Strawberry i Helsinki.

Til artiklen
Prideparaden i Helsinki 2018!

Mange var ude for at vise sin støtte til ligestilling og mangfoldighed under Prideparaden.

I den finske hovedstad samledes flere titusinde mennesker i alle regnbuens farver for at fejre kærlighed og mangfoldighed i en syv dage lang fest. 

Læs mere hos Facebook-begivenheden her
Du fikser Pride-stemningen, vi fikser hotel!

Hoteller i Helsinki

Har du brug for et sted at sove i Pride-dagene, har vi flere hoteller i Helsinki. Find din favorit og book i dag! Pride arrangeres også i flere andre byer, hvor vi har hoteller. Hvad med at rejse rundt på en Prideturne denne sommer? Vi har hoteller i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Baltikum.

Se vores hoteller i Helsinki

Stærke stemmer i Pride-bevægelsen

Bliv inspireret af menneskerne, der hver dag arbejder for lige rettigheder og muligheder for alle.

Auroras historie

Aurora var altid en kvinde!

Læs om Aurora, som aldrig var mand, men en kvinde som levede som mand i 25 år, inden hun endelig kunne være sig selv. Aurora giver os også sine dos & don'ts til hvad man kan sige - og ikke bør sige - til transpersoner. 

Læs hendes historie
Når far er homoseksuel

Carolins far sprang ud som homoseksuel: “Er så stolt af ham!”

Hvad sker der, når livet forandres uden at du selv har valgt det? Hvordan reagerer man, når familien splittes ad og en af forældrene springer ud som homoseksuel? For Carolin Solskär, 27, fra Sverige, blev dette en turbulent tid, der til sidst førte til en vigtig samtale, som gav svar på mange spørgsmål.

Carolins historie & råd
Forældrenes historie

Vi har truffet netværket Stolte forældre til HBTQ-barn, og fået gode tips fra forældrer, som er gået igennem sin egne "komme ud"-processer.

Vi har truffet non-profit organisationen Stolte forældre til HBTQ-børn (HBTQ er tilsvarende LGBT i Danmark), og har fået værdifulde tips fra forældre, der selv er gået igennem sine egne "komme-ud" processer.

Læs om Stolte forældre
Hvorfor vi støtter Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry og Pride: "For os betyder mangfoldighed en bedre kultur"

Læs interviewet her
Alt du behøver vide om Pride!

Hvad står "regnbueflaget" for? Hvilke sange er de mest kendte Pride-sange, og hvilke begivenheder har gjort Pride til hvad det er i dag? Læs mere om den farverige folkefest her!

Læs alt om den farverige folkefest her!

Pride & Strawberry

Strawberry – Stolt partner til Pride i Norden

Hoteller i Helsinki

Lev som du fortjener under Pride!

Har du brug for et sted at bo under Pride-dagene, har vi flere hoteller i Helsinki. Find din favorit og book i dag! Pride arrangeres også i flere andre byer, hvor vi har hoteller. Hvad med at rejse rundt på en Pride-turné til sommer? Vi har også hoteller i Norge, Sverige og Danmark.

Find dit hotel
Room for all

Strawberry – Stolt sponsor til Pride

Vi går ind for mangfoldighed, og arbejder hårdt for lige rettigheder og muligheder. Derfor er det med stolthed og glæde, at vi i år er sponsor til Pride i hele Norden!

Tilbage til startsiden for Pride
3.2.2.003 24
Bookingkode

Har du en bookingkode? Tilføj den for at se ledige værelser. Log ind for at booke med firmaaftale, bonuspoint eller for at se medlemspriser. Log ind.

Gem

Bookingkode skal angives

Vælg værelse

værelse Slet værelse

Tilføj værelse
Bookingkode

Din bookingkode er tilføjet.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.