Denne webside er designet til nyere browsers. For den bedste oplevelse, opgradér venligst til en senere version.

Oslo: 23. juni – 1. juli 2023

Pride er en af ​​Norges vigtigste og største festligheder, og i 2022 kunne vi efter nogle års restriktioner igen samles på gaden til en stor parade i kærlighedens navn. Desværre blev paraden aflyst få timer før den skulle finde sted.

Aftenen før paraden blev vi nemlig mindet om, hvorfor denne fejring er så utrolig vigtig. Det må vi ikke glemme, og i år er vi klar til at gå på gaden igen, i en parade, der måske bliver større end nogensinde? Kærlighed overvinder altid had!

Hvad sker der under Oslo Pride 2022?

Pride Park – festivalens hjerte

Pride Park ligger i Spikersuppa ved Nationaltheateret. Her er der scener, serveringssteder, standds og sociale områder. Der er ingen aldersgrænse dagstid, men efter et givet klokkeslet skal man være 18 år eller ældre for at komme ind på festivalområdet. Indgang til parken er gratis for alle. 

Pride-paraden – højdepunktet under Oslo Pride

Pride-paraden er lørdag 25. juni og starter kl. 13.00 på Grønland. Derfra går den gennem byen og gennem et heppende folkehav på vej mod Spikersuppa, som er stoppestedet for paraden. Så er der paradeshow i Pride Park, og underholdning for familier på Youngstorget.

Tag gamle venner, nye venner, ikke-endnu-venner, bekendte og familie med! Vi ses der.

Pride House – lyt og lær

Pride House byder på debatter, foredrag, workshops, med mere.

Skeiv Natt  Oslo Prides officielle afslutningsfest på Clarion Hotel® The Hub

Årets bedste festival skal selvfølgelig afsluttes på en værdig måde, og det sker på Clarion Hotel® The Hub! Afslutningsfesten strækker sig over tre etager, og der bliver koncerter, shows, DJs, dans og flirt. Skeiv Natt starter kl. 20.00 lørdag 25. juni.  Læs mere og book billetter


 

 

Gør dig klar til årets mest farverige folkefest

Alt du har brug for at vide om Pride

Hvad ved du egentlig om Pride-bevægelsen? Hvad står farverne i "regnbueflaget" for? Hvilket sange er mest kendte, og hvilke berømte hændelser har gjort Pride til hvad det er i dag? 

Læs mere her

Stærke stemmer i Pride-bevægelsen

Bliv inspireret af menneskerne, der hver dag arbejder for lige rettigheder og muligheder for alle.

Auroras historie

Aurora var altid en kvinde!

Læs om Aurora, som aldrig var mand, men en kvinde som levede som mand i 25 år, inden hun endelig kunne være sig selv. Aurora giver os også sine dos & don'ts til hvad man kan sige - og ikke bør sige - til transpersoner. 

Læs hendes historie
Når far er homoseksuel

Carolins far sprang ud som homoseksuel: “Er så stolt af ham!”

Hvad sker der, når livet forandres uden at du selv har valgt det? Hvordan reagerer man, når familien splittes ad og en af forældrene springer ud som homoseksuel? For Carolin Solskär, 27, fra Sverige, blev dette en turbulent tid, der til sidst førte til en vigtig samtale, som gav svar på mange spørgsmål.

Carolins historie & råd
Forældrenes historie

Vi har truffet netværket Stolte forældre til HBTQ-barn, og fået gode tips fra forældrer, som er gået igennem sin egne "komme ud"-processer.

Vi har truffet non-profit organisationen Stolte forældre til HBTQ-børn (HBTQ er tilsvarende LGBT i Danmark), og har fået værdifulde tips fra forældre, der selv er gået igennem sine egne "komme-ud" processer.

Læs om Stolte forældre
Hvorfor vi støtter Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry og Pride: "For os betyder mangfoldighed en bedre kultur"

Læs interviewet her

Pride & Strawberry

Strawberry – Stolt partner til Pride i Norden

Hotel i Oslo

Bo bedst under Pride-fejringen!

Du sørger for Pride-stemningen – vi sørger for hotel! Har du brug for et sted at bo under Pride-dagene, har vi et stort udvalg af hoteller i Oslo. Find din favorit og book i dag!

Se vores hoteller og book her
Room for all

Strawberry – Stolt sponsor til Pride

Vi går ind for mangfoldighed, og arbejder hårdt for lige rettigheder og muligheder. Derfor er det med stolthed og glæde, at vi i år er sponsor til Pride i hele Norden!

Tilbage til startsiden for Pride
3.2.11.002 22
Bookingkode

Har du en bookingkode? Tilføj den for at se ledige værelser. Log ind for at booke med firmaaftale, bonuspoint eller for at se medlemspriser. Log ind.

Gem

Bookingkode skal angives

Vælg værelse

værelse Slet værelse

Tilføj værelse
Bookingkode

Din bookingkode er tilføjet.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.