Medlemskab

Mangfoldighed og inklusion

Helsinki: En af verdens mest LGBTQ+-venlige byer

"Det er vigtigt at fortælle, at alle er velkomne i Helsinki," siger Hannu Medina. Han er fast besluttet på at gøre Finland endnu mere inkluderende, han er drivkraften bag rejseguiden Gaytravelfinland.com, og han arbejder tæt sammen med Strawberry. Foto: Mika Ruusunen

 • "En dag gik det op for mig, at Finland er et af de mest LGBTQ+-venlige lande i verden, men at vi ikke gjorde meget for at reklamere for eller formidle det til omverdenen og miljøet."

 • "Så i 2018 startede jeg hjemmesiden," fortæller Hannu Medina.

 • I de seneste år har finnen arbejdet utrætteligt for at hjælpe finske virksomheder og organisationer med at udvise endnu større engagement i forhold til inklusion.

 • Hans virksomhed/fællesskab, We Speak Gay, tilbyder uddannelse i og kurser om emnet. Rejsesiden har til formål at formidle oplysninger og viden til folk, der besøger Finland.

 • "Da jeg oprettede websiden, gik det op for mig, at mange virksomheder gerne ville udtrykke deres støtte til mangfoldighed og inklusion, men at de manglede ordforrådet og redskaberne til at formidle det effektivt."

 • "Det var det, der fik mig til at starte We Speak Gay," tilføjer han.

Klaus K Hotel: det officielle Pride House

I Helsinki er Clarion Hotel® Helsinki, Clarion Hotel® Aviapolis og Klaus K Hotel alle stolte af at arbejde sammen med We Speak Gay. I Pride-ugen kan Klaus K Hotel bryste sig af at være det officielle Pride House, hvor der afholdes foredrag, forestillinger og festligheder.


"Jeg har fyldt mit hus, kontor og hoteller med bøsser, lesbiske og alle mulige af regnbuens børn. Tolerance skaber sikkerhed, og sikkerhed fører til åbenhed – et åbent rum, hvor der er plads til forskellighed. Vi oplever, at en farverig arbejdsplads fremmer farverige løsninger," siger Petter Stordalen, ejer af Strawberry.


Grundlæggeren af We Speak Gay fortæller Strawberry, at stærke og tydelige lederstemmer er afgørende for at forbedre tingene for alle.


"Petter Stordalen er meget pro LGBTQ, så det var naturligt for mig at kontakte Strawberry, da jeg gik i gang med dette projekt. Og måske er den mest afgørende faktor for en virksomhed, der vil fremme mangfoldighed og inklusion, at ledelsen har et oprigtigt ønske om forandring – at det ikke bare er et PR-stunt. Jeg fornemmer dette ønske hos Stordalen," forklarer Hannu.

Fremragende LGBTQ+-destinationer

Helsinki og andre nordiske byer er allerede sikre og gode rejsemål for LGBTQ+-besøgende, men Hannu mener, at der stadig er et stykke vej igen.


"Mit indtryk er, at mange nordiske lande tager mangfoldighed og inklusion for givet. Vi hviler på laurbærrene, fordi vi har en stærk lovgivning, der beskytter personer i LGBTQ+-miljøet. Mange mennesker i Norden tror, at alle er velkomne, og at det ikke er nogen stor sag at sige det højt, men det er ikke nødvendigvis den samme opfattelse man har i selve miljøet," forklarer han.


"Hvis man historisk set har været skjult så længe som LGBTQ+-gruppen, kan det være svært pludselig at føle, at man er velkommen over alt," minder Hannu os om.

 • Hvorfor det er vigtigt at tale om inklusion

  Derfor er Hannu glad for at se, at det progressive flag vajer i vinden foran indgangen hos både Klaus K Hotel og GLO Hotel Art året rundt – ikke blot under Pride.

 • "Sådanne små ting er utroligt vigtige, og de sender et signal til miljøet om, at alle accepteres her, uanset deres orientering."

 • "Det er let nok blot at sige, at man støtter en vigtig sag, men man skal også turde vise, at man står ved den. Selv i hårde tider," siger Hannu.

 • "Vi er godt på vej i den rigtige retning, men det er vigtigt, at de store virksomheder bruger deres stemme. Hvis du ikke siger højt og tydeligt, at folk er velkomne, ved de det ikke."

 • "Åbenhed og information fører til inklusion og accept. Det er vigtigt, at man ikke bare tænker det, men at man også siger det højt," slutter han.

Seneste indlæg