Leder du efter en lækker restaurant i Stockholm, behøver du ikke at lede længe – udbuddet er enormt! Vi guider dig gennem den svenske hovedstads restaurant-jungle for at finde steder der flyver lidt under radaren, men som tilbyder mad i højeste kvalitet.

restaurant-lilla-ego-dining-area.jpg
Foto: Lilla Ego

Vasatan

Yuc!

Hvor: Norrtullsgatan 15 Køkken: Fusion

Et spisested der blander mexicansk mad med indslag fra andre verdensdele. Vælg blandt lækre småretter såsom Yucs forskellige variationer af ceviches og tacos. Skyl det ned med en drink fra det unikke drinkskort!

Hotel i nærheden: Clarion Hotel® Sign & Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central

Foto: Yuc!

Foto: Yuc!

Lilla Ego

Hvor: Västmannagatan 69 Køkken: Nordisk

Denne mindre restaurant, som er nævnt i White Guide, byder på afslappet stemning og mesterlig mad. En af byens bedste spisesteder, men måske ikke lige så omtalt som mange andre. Ventetiden på et bord kan være lang, så et tip for den tålmodige er at man ofte kan få bord i baren uden at vente længe.

Hotel i nærheden: Clarion Hotel® Sign & Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central

Foto: Lilla Ego


Södermalm

Delikatessen Bistro Bar

Hvor: Krukmakargatan 22 Køkken: Fransk

denne franske bistro får du et lækkert stykke Paris midt i Södermalm! Menuen passer både til kødelskere og vegetarer. Det meget velforberedte personale hjælper dig gerne med at matche en god vin til maden.

Hotel i nærheden: Clarion Hotel® Stockholm


Gamla Stan

Barrels and Burgers

Hvor: Stora Nygatan 20 & Smålandsgatan 22 Køkken: Hamburgere

På to forskellige adresser i Stockholm finder du dette hyggelige burgersted. Det har ikke eksisteret i mere end et par år, men er allerede blevet et foretrukket valg for burgerelskere! Her kan du nyde kvalitetsburgere på nybagt brød sammen med et stort sortiment af øl der passer til.

Hotel i nærheden: Hobo & At Six

Foto: Barrels

Foto: Barrels

Stockholms Gästabud

Hvor: Österlånggatan 7 Køkken: Svensk husmandskost

En hyggelig restaurant som serverer god svensk husmandskost til overkommelige priser. Ligger perfekt i Gamla Stan kun et stenkast fra det kongelige slot. Klik her for Facebook-side.

Hotel i nærheden: Hobo & At Six

The Hairy Pig Deli

Hvor: Österlånggatan 9 Køkken: Kød og tapas

Lad dig ikke snyde af det usædvanlige navn, The Hairy Pig Deli er virkelig en oplevelse! Her kan kødelskeren vælge mellem både hovedretter og tapasvarianter. Gourmetpølsen er hovednummeret!

Hotel i nærheden: Hobo & At Six

Foto: The Hairy Pig Deli


Kungsholmen

Mooncake

Hvor: Bergsgatan 33 Køkken: Asiatisk

Er du ude efter asiatisk mad, kan Mooncake i hjertet af Kungsholmen anbefales! Her tilberedes en kombination af traditionel og moderne østasiatisk mad til overkommelige priser – både til frokost og aftensmad.

Hotel i nærheden: Clarion Hotel® Amaranten

Foto: Mooncake


Östermalm

Restaurang Frippe

Hvor: Nybrogatan 6 Køkken: Svensk, europæisk

En af Dramaten-restauranterne der ligger lige ved den kendte teaterscene. Benyt lejligheden og kombinér teaterbesøget med at spise på Frippe – ligesom mange af teaterhusets skuespillere i øvrigt.

Hotel i nærheden: Clarion Collection Hotel® Wellington


Norrmalm

Bistro Bestick

Hvor: Bryggaregatan 8 Køkken: Svensk husmandskost

Stadshuskällarens tidligere chefkok, Björn Fischer, driver i dag Bistro Bestick som tilbyder svensk husmandskost i moderne aftapning. Bistroen serverer frokost à la carte til rimelige priser, og du kan booke bord direkte på hjemmesiden.

Hotel i nærheden: Clarion Hotel® Sign & Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central

Wedholms Fisk

Hvor: Nybrokajen 17 Køkken: Fisk

For fiskeelskere er Wedholms det rette sted! Med vidunderlig udsigt over Nybroviken kan du både bestille à la carte eller nyde en prøve-menu ved større selskaber.

Hotel i nærheden: Clarion Collection Hotel® Wellington

Foto: Wedholms Fisk

Foto: Wedholms Fisk


Bonustips!

TAK

Ved siden af det nye og eksklusive hotel At Six finder du en rigtig perle! TAK er kvarterets nye rooftop-restaurant som byder på moderne gastronomi særligt udvalgt efter årstiderne. Med nordiske hovedråvarer og japanske smage og teknikker skaber TAK kreative og lækre kreationer sammensat af stjernekokken Frida Ronge. Her kan du også opleve en rigtig eksklusiv smagssensation på søsterrestauranten UNN hvor Albin Edberg er ansvarlig kok. UNN er en nyfortolkning af teppanyaki, og med kun otte pladser og én servering per aften skal man være ude i god tid. I de varme måneder må du ikke gå glip af tagterrassen med fantastisk udsigt!

Hotel i nærheden: Hobo & At Six

Foto: TAK

Foto: TAK