Medlemskab

Restaurant Admiral: Oplev Bergens kulinariske traditioner med et twist

Restauranten på Clarion Hotel® Admiral holder liv i velkendte egnsretter og byder samtidig på den fineste udsigt over den historiske Bryggen langs havnen.

 • Persetorsk, prinsefisk, der begge er torskeretter, og fiskesuppe – det skorter ikke på klassikere fra køkkenet i Bergen. Man finder signaturretter som disse mange steder i Vestlandets hovedstad, og som besøgende bør man absolut prøve det lokale køkken.

 • Restaurant Admiral på Clarion Hotel® Admiral er en af de restauranter, der elsker at tilbyde mad, som bygger på lange, lokale traditioner og fremragende norske ingredienser.

 • "Vi har en lille, fokuseret menu, hvor vi koncentrerer os om lokale favoritter, som vi ved, at gæsterne sætter pris på. Flere og flere interesserer sig for autentisk lokal mad," siger chefkokken Yvonne Monssen til Strawberry.

 • "Vores mål er at vise, hvad Bergen og Vestnorge har at byde på, ikke kun for vores hotelgæster, men for alle, der spiser hos os. Derfor har vi i de senere år fokuseret meget på lokale ingredienser, især fisk og skaldyr."

 • "Alle de krydderurter, vi bruger, dyrkes i Os, blot en halv time syd for Bergen," tilføjer hun.

Fiskesuppe og andre kulinariske traditioner

Køkkenchefen forklarer, at et lille menukort giver køkkenet fleksibiliteten til hyppigt at udskifte retter og drage fordel af sæsonens kvalitetsingredienser, der pludselig bliver tilgængelige. På den måde bliver gæsterne sjældent trætte af maden, og kokkene kan spille med de kreative muskler og eksperimentere.


Det er helt klart en win-win-situation.


"Dagens ret giver ofte vores kokke mulighed for de sjoveste udfoldelser. En dag har vi måske lokale muslinger, mens vi næste dag laver pasta fra bunden med lokale lækkerier fra havet. Dette er retter, vi hele tiden forsøger at forny," siger Yvonne.

 • En nyfortolkning af kendte klassikere fra Bergen

  Yvonne fortæller, at de altid stræber efter at give klassikere et nyt twist – med forsigtighed.

 • "Vi starter med traditionelle retter, men tilfører ofte et twist. Vi har f.eks. en cremet fiskesuppe, der er virkelig lækker og populær blandt gæsterne, men det er ikke en traditionel fiskesuppe a la Bergen."

 • "Det er vigtigt at understrege, da vi ellers får ballade," siger chefkokken med et grin.

 • Der er mange ting, man ikke skal tage let på i Bergen. Fiskesuppe a la Bergen er en af dem. Der er love og regler ned til mindste detalje – lige fra typen af fisk til garneringen, der anvendes til retten.

 • "Men vores suppe er udelukkende lavet af lokale ingredienser. Fonden tilberedes med helleflynder fra Glitne, en producent beliggende ved Sognefjord."

 • "Plukfisk er ofte på menuen, og retten er vældig populær, især blandt udenlandske turister. Den tilberedes med lokalt fanget torsk eller kuller," forklarer kokken stolt.

Fiskesuppe a la Bergen og kulinariske traditioner

Ud over leg og nyskabelse er lokale kulinariske traditioner en vigtig tråd, der løber gennem alt, hvad Yvonne og hendes team gør.


"De er ekstremt vigtige for os. Ja, vi er et hotel i turistbranchen, men samtidig er vi en restaurant, der har et vist ansvar for at videreføre den kulinariske historie i Bergen og omegn. Og for at bruge de lokale ingredienser og traditioner, vi har. Der hersker ingen tvivl om, at der kan være større udfordringer på en hotelrestaurant sammenlignet med en almindelig restaurant, fordi vi har andre retningslinjer og rammer. Men vi gør vores bedste," siger Yvonne.


Kokkene hos Clarion Hotel® Admiral er blandt andet en del af Smak av kysten – et netværk, der præsenterer bæredygtig og lokal mad fra producenter langs den norske kyst. Netværket afholder også konkurrencer, hvor Restaurant Admiral normalt deltager.


"Vi deltog i verdensmesterskaberne i persetorsk i 2022. I februar 2023 var der verdensmesterskab i plukfisk. Vi har altså disse spændende arrangementer, der bevarer både traditioner og viden," forklarer chefkokken.


Persetorsk er en af de mest ikoniske retter fra Bergen. Det er sukkersaltede torskefileter, som presses i køleskabet i flere dage. Herefter dampes torskefileterne i ovnen og serveres med kartofler, ærtepuré og en sauce.


Kombinationen af sukker og salt giver fisken en unik og afrundet smag.

"En skjult perle i Bergen"

Clarion Hotel® Admiral ligger på Strandgaten ved havnen på den populære og historiske halvø Nordnes meget tæt på byens centrum. Selve Restaurant Admiral er placeret ved havnefronten i hotellets stueetage. Køkkenchefen siger, at restauranten er åben for alle, og man behøver ikke at bo på hotellet for at spise maden der. I 2023 planlægger de at lancere et nyt koncept fra Clarion kaldet The Social.


Derudover har hun et ekstra incitament for dem, der ikke har prøvet maden endnu.


"Vi har den bedste terrasse i Bergen. Man sidder lige ved vandkanten, i solen og med en fantastisk udsigt over Bryggen og havnen. Der er altid fyldt med folk på Bryggen, mens vores gæster kan nyde roen og stilheden. Vores udendørsservering er en skjult perle i Bergen," mener Yvonne.


Find flere fremragende hoteller i Bergens centrum her.

Seneste indlæg