Der er meget at opleve på Östgötaslätten – ikke mindst den gamle industri-, handels- og søfartsby Norrköping. Lad os fortælle dig om fem rigtig gode restauranter i Norrköping – uanset om du er i byen alene, med familie eller med venner.

Maden smager ikke kun godt hos Anima, den er også smuk. Foto: Heidi Källoff/Anima
Maden smager ikke kun godt hos Anima, den er også smuk. Foto: Heidi Källoff/Anima

Norrköping er en smuk by hvor der er meget at lave og opleve. Arbejdermuseet, også kaldet Strykjärnet, er eksempelvis en populær bygning med formen af en syvkant som står midt i vandet. Byens smukke lindealléer indrammer bykernen og gør den utroligt flot i sommerhalvåret. Med en beliggenhed tæt på den populære Kolmården er byen også populær hos familier, særligt i sommerhalvåret. Der er også meget at opleve for smagsløgene i Norrköping og resten af Östergötland med deres lokale og fantastiske råvarer der giver gode forudsætninger for en unik smagsoplevelse.

Anima - Norrköpings industrilandskab møder middelhavet

Gamla Rådstugugatan 28 Hos Anima finder I Norrköpings bedste vinudvalg og fantastisk god mad fra Middelhavet, blandt andet fisk- og skaldyrsretter. Restauranten ligger i hyggelige lokaler med udsigt over Norrköpings industrilandskab. I sommerhalvåret er deres herlige balkon åben. I vinterhalvåret forvandles balkonen til en loungeveranda med en skøn atmosfære. Perfekt til både små og store selskaber.

Bord hos restaurang Anima, Norrköping Nyd både vin og herlig atmosfære hos Anima. Foto: Heidi Källoff/Anima

Stadsvakten byder på kød af højeste kvalitet.

Nya Rådstugugatan 16 På Nya Rådstugugatan 16 i byen ligger den populære restaurant Stadsvakten. Restauranten har en indbydende menu hvor fokus ligger på kød af højeste kvalitet. Med tidløse klassikere tilberedt med få midler og med stor kundskab får du en smagsoplevelse af høj kvalitet. Restauranten samarbejder med nærliggende gårde og landmænd – derfor er råvarer og kød altid i topklasse. Stadsvakten ligger kun seks minutters gang fra Comfort Hotel Norrköping – byens mest spændende hotel. Her bor du i lækkert design i byens centrum med restauranter, fornøjelser og seværdigheder lige udenfor døren. Desuden har du kun fem minutter til Norrköpings hovedbanegård.

Restaurang Stadsvakten, NorrköpingNyd fantastisk mad i en dejlig atmosfære. Foto: Stadsvakten

Spanske smage hos La Uva

Sankt Persgatan 85 La Uva er en spansk tapasrestaurant som ligger centralt i byen på Sankt Persgatan. Her finder du mange lækre og gode retter i et afslappet og åbent miljø. Desuden har restauranten en populær Gin & Tonic-bar – kombiner din madoplevelse med en god drink! La Uva er et godt valg for dig som søger en prisvenlig restaurant enten til afhentning, frokost eller middag.

Restaurant Athena – græsk siden 1987

Kungsgatan 19 Leder du efter en hyggelig græsk restaurant, er Restaurang Athena i bydelen Nordantill valget for dig. Med herlige græske smage, personlig service og en afslappet stemning er restauranten både populær blandt turister og lokalbefolkningen. Kombiner din madoplevelse med gode drikkevarer – på Athena har man siden 1987 sat fokus på oplevelsen og på at sikre dig en vidunderlig aften.

Det ægte Middelhav hos Pappa Grappa

Gamla Rådstugugatan 28 Er du sulten efter middelhavsinspireret mad, bør du rette blikket mod Pappa Grappa på Gamla Rådstugugatan – kun ti minutter fra Comfort Hotel Norrköping. Pappa Grappa består af tre enheder; Restauranten, Madbaren og Terrassen. Tilsammen udgør de tre enheder en lokal kro i ordets rette forstand – alle dele ligger i samme kvarter og i forbindelse med hinanden. Maden tilberedes med velvalgte råvarer fra både nærliggende producenter og internationale samarbejdspartnere. Stemningen er uformel, afslappende og ukompliceret – på Pappa Grappa nyder du og dine venner livet og den italienske mad.

Calzone hos restaurang Pappa Grappa, NorrköpingHos Pappa Grappa finder du byens bedste pizzaer. Foto: Heidi Källoff/Pappa Grappa


Læs mere om vores bedste madtips: