Medlemskab

Mad

Nyd hverdagsluksus hos The Thief

I de seneste år har Oslo oplevet en tilstrømning af nye, trendy spisesteder, der serverer lækker mad hele ugen. "The Thief er en af vores favoritter, når vi vil nyde lidt luksus i vores egen by," siger Oslo-parret Sebastian og Daniel.

 • Sebastian og Daniel, der bor i Oslo, er godt bekendt med byens spise- og nattelivsscene. På trods af deres kærlighed til rejser, gør de en dyd ud af at sætte pris på deres egen by.

 • Vi mødes med parret på Tjuvholmen til frokost på en gennemsnitlig tirsdag på et af Oslos mest udsøgte steder.

 • Under gåturen til restauranten udtrykker de deres dybe kærlighed til Oslo og alt, hvad byen tilbyder.

 • "Oslo er virkelig unik, selv på globalt plan. Byen kan prale af en fjord, en travl bystemning og natur – så du kan opleve lidt af det hele,” siger Daniel, mens vi spadserer langs kajen.

Staycation er den nye ferieform

De mener, at vi skal forkæle os selv oftere, helst i vores egne byer. Parret har taget begrebet "staycation" til sig og er ivrige efter at prøve nye restauranter, hoteller og aktiviteter. Desuden sparer de både tid og penge ved ikke altid at rejse langt, når de har brug for en pause. Et tip, de er ivrige efter at dele, er at vælge et hotel med sin egen særskilte stemning.


"Det er vigtigt, at hotellet er centralt beliggende, stilfuldt og har sin egen unikke karakter. Det får os til at føle, at vi er på ferie, selvom vi ikke er langt hjemmefra. En spa er altid en bonus, så vi kan slappe helt af og nyde os selv. Det er meget forfriskende at forlade huset og efterlade alle distraktioner i vores lejlighed," siger Sebastian.


Et andet tip, de deler, er at planlægge en aktivitet eller oplevelse at deltage i.


En af de ting, vi gerne vil gøre, er at besøge et nyt museum. For eksempel er vi tæt på både Nationalmuseet og Astrup Fearnley – det er din weekend lige der,” siger Daniel med et grin.

People enjoying lunch at restaurant The Thief in Oslo.

The Thief Restaurant tilbyder den rigtige atmosfære og lækker mad

Parret understreger, at det er af stor betydning for dem at forkæle sig selv med mad og drikke af høj kvalitet. Deres foretrukne luksussted til frokost er restauranten på The Thief, som ligger på spidsen af Tjuvholmen.


Engang var Tjuvholmen et sted for henrettelse af tyve, men meget har ændret sig siden 1600-tallet. I dag er øen et af de mest eksklusive steder i Oslo, og det er her, du finder The Thief, opkaldt efter dem, der blev hængt her af byens bødler. Hotellet er ofte vært for de største internationale stjerner og statsoverhoveder, når de besøger Oslo.


"Men de får dig altid til at føle dig vigtig her, uanset hvem du er," siger Daniel.


De foretrækker at komme her, netop fordi restauranten tilbyder en menu, der er klassisk, men med sit eget twist.


"Retterne har et luksuriøst touch, der gør oplevelsen værd at lidt ekstra. De serverer fisk og skaldyr, vegetarretter og kød, så der er noget for enhver smag,” siger Sebastian.


The Thief har brugt lang tid på at skabe sit eget look, og det er tydeligt. Sebastian sætter stor pris på, hvad de har opnået:


"Der er en virkelig god atmosfære her, indretningen og stylingen er fantastisk. At være beliggende på Tjuvholmen betyder, at du ikke har travlhed og støj fra sporvognene, byen og trafikken."


Daniel er enig og fremhæver en af hotellets specialiteter:


"De er også meget gode til mocktails her. Det synes jeg generelt mangler i Norge. Men her hos The Thief leverer de,” siger Daniel, der ikke drikker alkohol.


Thief Restaurant er hotellets hjerte og sjæl. I betragtning af sin umiddelbare nærhed til Oslofjorden er fisk og skaldyr naturligvis restaurantens specialitet. Derudover serveres lokalt indkøbt kød og økologiske grøntsager, der dyrkes tværs for havnebassinet. Køkkenet fokuserer på kvalitetsmad med lokale og nordiske råvarer tilberedt med franske teknikker.


Daniel og Sebastian vælger pandestegte kammuslinger, crème ninon, og en sandwich med roastbeef. Måltidet nydes med mousserende te og afsluttes med en god kop kaffe.

Colorful food at Thief Restaurant in Oslo.
 • Nordmænd undervurderer frokost

  I Norge er frokostkulturen ikke så stærk som andre steder i Skandinavien, og Daniel og Sebastian mener, at vi kan lære en ting eller to af vores naboer rundt om i verden.

 • "Det ser ud til, at frokost overalt i verden er mere af en begivenhed, end det er i Norge. Her er det normalt en hurtig, kold frokost i cafeteriet, eller også tager du nogle kedelige sandwiches med hjemmefra."

 • "Alt er så forhastet."

 • "At samles til frokost, tage en pause og socialisere er noget, jeg savner. Det er værd at investere i en god frokost, og måske lejlighedsvist vælge en billigere middag derhjemme," siger Daniel.

 • Der er faktisk noget ekstra hyggeligt ved at nyde et godt måltid midt på dagen. En naturlig pause fra det, der foregår, uanset om det er en arbejdsdag eller en fridag, før du fortsætter med dine opgaver.

 • "En restaurant har ofte forskellige menuer til frokost og middag, så du går glip af meget, hvis du kun spiser ude til middag," slutter Sebastian.

Seneste indlæg