Medlemskab

Bar

ICEBAR Stockholm: Det køligste sted i nabolaget

En gruppe venner har netop sat sig til rette på en af Stockholms mest unikke barer. De skåler med glas af is serveret i en isbar, mens de sidder på en sofa, der er lavet af is. Det bliver ikke mere køligt end det her...

Friends taking a picture together at ICEBAR in Stockholm.
 • "Jeg har været nysgerrig omkring stedet, fordi jeg har hørt så mange tale om det," siger Nikita Borglund.

 • Hun står i receptionen i ICEBAR Stockholm ved Hotel C Stockholm. Baren er selvfølgelig lavet helt af is, og den ligger centralt, nær hovedbanegården.

 • Nikita er på tøsetur til den svenske hovedstad sammen med vennerne Synne Krogstad, Johanna Johannson Ask og Ellen Larsson, der alle er i 20'erne og 30'erne – og bar- og restaurantoplevelser står højt på deres prioriteringsliste.

 • I aften har de reservationer hos japanske Izakaya på det trendy TAK Stockholm.

 • Er der nogen bedre måde at varme op på end med en farvestrålende drink?

"Det er fedt, at alt er lavet af is"

Gruppen får uddelt termiske kapper og handsker. Det er koldt indenfor med temperaturer helt ned til minus fem grader celsius. Kapperne skal holde dem varme, men de er også beregnet til at beskytte isen mod deres kropsvarme. Gruppen føres indenfor. ICEBAR er tætpakket – hovedsageligt af amerikanske turister, der er ivrige efter at opleve Sveriges polarmagi. Midt på dagen med sporvogne og et travlt byliv udenfor kan du opleve et vidunderligt vinterland, hvor alt er lavet af is.


"Alt er veludført her," siger Synne.


Det første lokale, du kommer ind i, er stort og har en rund issofa i midten. Væggene er udsmykket med kunst, og der er små borde af is. Musikken pumper ud af højttalerne, og bartenderen vinker ivrigt. Hvert medlem af gruppen får serveret en drink med frugtsmag og forskellige farver. Ellen synes, det er fedt at drikke af de tykke isglas.


"Det ser flot ud, og det er bogstaveligt talt koldsindigt, at alt er lavet af is."

Om ICEBAR

ICEBAR Stockholm ligger ved Hotel C Stockholm på Vasaplan. Hotellet ligger meget centralt med fem minutters gang til hovedbanegården, 15 minutters gang til shoppingområdet i Biblioteksgatan og en 15 minutters taxatur til Djurgården, hvor du finder Skansen og de mest populære museer.


ICEBAR har været en stor seværdighed i Stockholm, siden den blev åbnet for første gang i 2002. Baren nedrives og genopbygges hvert år – med et helt nyt tema. Interiøret er lavet af 40 tons is fra Torne-älven, der ligger ved grænsen mellem Nordsverige og Finland. ICEBAR-oplevelsen omfatter en drink og et besøg på 45 minutter.


Hvis du er ude med vennerne, har du et stort udvalg af cocktails at vælge imellem, og hvis du tager afsted med familien, kan du vælge ikke-alkoholiske drikkevarer, som f.eks. en Moonlight eller en Aurora. Du kan læse mere om besøg på stedet her.

 • Højt på ønskelisten

  Kunsten skifter også hvert år. Johanna mener, det betyder, at man sagtens kan gentage den kølige oplevelse.

 • I 2023 er temaet Fata Morgana, en udstilling, der stræber efter at give folk mulighed for at slappe af i en tid, hvor kunstig intelligens og fake news udfordrer vores opfattelser.

 • Dette års kunst handler om at nyde øjeblikket, nyde en drink og acceptere, at virkeligheden bare er en illusion! Sådan beskriver ICEBAR udstillingen: Stol ikke på isen. Kom og oplev Fata Morgana.

 • Gruppen har sludret, beundret kunsten og udåndet skyer af frost. Nogle gange er 45 minutter på et sted præcist nok til at grine og få kuldegysninger. De er klar til at tage kapperne af og træde ud i solskinnet i Stockholm igen.

 • "Men det er et af de steder, der ligger højt på ønskelisten, som man bare bliver nødt til at prøve," siger Nikita om deres eventyr på isbaren.

Her er fem andre barer i Stockholm, som du ikke må gå glip af

Hobo


Hobo ligger i hjertet af Stockholm og er meget mere end bare et hotel. Det er det perfekte sted for folk, der sætter pris på kunst, mennesker, kreativitet, en urban stemning og en god atmosfære. På Hobo Bar finder du livemusik, kunst og selvfølgelig gode drinks. Se mere her.


Tetto


En bar med udsigt er altid fristende om sommeren, og Tettos bar på taget er et godt valg. Om sommeren er det et populært sted at nyde mad, lækre drinks og live DJ's.


Häktet


Besøg Häktet for at få noget at spise eller finde en rigtig fest. Häktet ligger i Södermalm og har tre barer – Ölbaren er for ølentusiaster. Hvis du foretrækker en blanding af cocktails og vine, kan du gå på Stora Baren. Og hvis du er ude efter en mere stille oplevelse, kan du ringe på hos Vänster og nyde drinks i verdensklasse.


Naboterrassen


På taget af NK-shoppingcenteret finder du en dejlig tagterrasse med en bar. Stedet byder på frokost, middag og en barmenu, og det har en fantastisk udsigt, sofaer, DJ's og feststemning hele dagen lang. Se mere her.


TAK Stockholm


Dette sted er både en restaurant, en tagterrasse og en bar. Takbar & Terrass ligger 52 meter over Brunkebergstorg og byder på cocktails med nordiske og japanske smagsnuancer, musik og mulighed for at sole dig, mens du nyder en fantastisk udsigt over Stockholm. Se mere her.

Seneste indlæg