Medlemskab

På pubcrawl i Helsinki: Barerne, du bare ikke vil gå glip af

Karaoke, en pub i en sporvogn og en fantastisk skybar – Helsinki er et overflødighedshorn af fremragende, sjove og unikke barer. Tag med denne gruppe norske venner på pubcrawl gennem den finske hovedstad.

Friends having drinks at a rooftop bar in Helsinki.
 • Der er mange måder at opleve en ny by på: Man kan snuppe en løbetur, besøge et museum eller forkæle sig selv med et dejligt måltid.

 • Men hvis du virkelig ønsker at dykke ned under overfladen i en ny storby, er det ofte bedst at prøve dens natteliv, få helt nye bekendtskaber og se, hvad de har at byde på.

 • Vi tog med en gruppe norske venner på en weekendtur til Helsinki, hvor de planlagde deres egen rute fra bar til bar forbi et udvalg af byens mange vandhuller.

 • "Finnerne er meget venlige og åbne, især når de har fået lidt at drikke," griner Jørgen fra Norge.

Helsinkis bedste og sjoveste barer

Her er listen over de barer, gruppen besøgte på sin vej gennem Finlands største by. Du kan med fordel overveje at overnatte på et hotel i Strawberry på din tur til Helsinki, så du er tæt på alt, hvad hovedstaden har at byde på. Hotel Fabian, Klaus K og Hotel F6 er alle fremragende muligheder, hvis du vil være tæt på natteliv, restauranter og seværdigheder.


1. Sky Room på Clarion Hotel® Helsinki


Adressen er Tyynenmerenkatu 2


Hvis du bor på Clarion Hotel® Helsinki, ligger det lige til højrebenet at starte aftenen med en dejlig cocktail og byens bedste udsigt. Sky Room befinder sig på 17. etage af hotellet, som ligger i den nye og spændende bydel Busholmen.


"Det er perfekt at sidde og nyde udsigten fra toppen af Helsinki med en mojito i hånden," smiler Tord.


Her serveres lækre cocktails af dygtige bartendere akkompagneret af livlige rytmer. I weekenden er der åbent til kl. 02, og der er ofte DJ's eller levende musik.

 • 2. Karaoke Bar Restroom

  Adressen er Tehtaankatu 23

 • Efter at have været højt til vejrs er det rart at komme ned på jorden igen. Et kvarters gang fra Sky Room finder du en af byens mest legendariske karaokebarer, Karaoke Bar Restroom.

 • Finland har en stærk karaoketradition, og ifølge drengene er det en stor oplevelse, når man besøger Helsinki.

 • "Finsk karaoke er i en klasse for sig selv," lyder dommen fra den norske gruppe.

 • Karaoke Bar Restroom spiller på, at baren har til huse i det, der tidligere var et offentligt toilet, men hvor man i dag kan nyde kolde øl og venlig betjening.

 • Hvis 'kunstnerne' bliver for meget af det gode, er der et lille udendørs område, hvor du kan hvile ørerne.

3. Fly AF Bar


Adresse: Annankatu 4


Hvis sang ikke er dit store nummer, og du hellere vil nyde en kold håndbajer og god musik, er Fly AF Bar lige stedet for dig.


På den LGBTQ-venlige og centralt beliggende bar kan du nyde en DJ næsten hver eneste aften. Musikken varierer, men det er tit funk, RnB eller lounge.


"Excentrisk med et sjovt publikum. Det er et meget hyggeligt sted med en engageret og venlig bartender. Der kommer også mange lokale her, hvilket er sjovt. Og så har de god musik her," siger Jørgen.


Vi snupper en øl her, inden vi fortsætter vores odyssé.


4. Grotesk Helsinki


Adresse: Ludviginkatu 10


Grotesk ligger på Ludviginkatu 10, fire minutters gang fra Klaus K Hotel i centrum af Helsinki. Her kan du nyde cocktails, en DJ og lounge-vibe på et af byens mange in-steder.


"Grotesk er et trendy sted med et alsidigt publikum. Her er lounge-stemning og et skønt område med udendørsservering," fortæller Espen.


Stedet har også en restaurantafdeling, så du kan spise dig mæt, før du danser kalorierne af igen på dansegulvet.


5. Wintergarden Bar på Hotel St. George


Adresse: Yrjönkatu 13


En skjult perle, som bestemt er turen værd, er Wintergarden BarHotel St. George. Her serverer barchef Tuomas Hämäläinen og hans team innovative cocktails med inspiration og metoder fra molekylær gastronomi. Barmenuen er blevet piftet op i 2023 med et helt nyt, minimalistisk koncept, som ingen anden bar i landet anvender.


"Vi er eksempelvis den eneste bar i Finland, der ikke bruger lime- eller citronsaft i vores drinks," fortæller Tuomas Hämäläinen.


I stedet fremstiller de selv alle deres mikseropløsninger, ofte baseret på ingredienser, de selv har fundet frem til.


"Det var noget særligt. Bestemt turen værd," lyder vennegruppens bedømmelse.

6. Kämp Bar på Hotel Kämp


Adresse: Pohjoisesplanadi 29


I stueetagen på det statelige og stilfulde Hotel Kämp finder du Kämp Bar. Baren slog dørene op helt tilbage i 1887, hvilket gør det til en af de ældste i byen. Her mødes både hotelgæster og lokale til klassiske cocktails i elegante omgivelser.


Om sommeren har Kämp Bar et udendørs område med udsigt over Esplanadi Park. Det ultimative sted, hvis du kan lide at slappe af med at betragte folkelivet.


7. SpåraKOFF – en pub på sporvognsskinner


Adresse: Mikonkatu 17


Vores næste stop på turen er ret usædvanligt. For at fejre Sinebrychoff Brewerys (et stort finsk bryggeri) 175-års jubilæum er en sporvogn blevet ombygget til en mobil bar. Det var kun meningen, at den skulle være i drift i to år, men det blev en drønende succes, så den kører stadig den dag i dag.


Sporvognen triller gennem Helsinkis gader i sommermånederne. Det er nemt at hoppe på og af igen, men vores stramme tidsplan med mange pubs på programmet betyder, at vi er nødt til at komme hurtigt videre.


"Det var helt genialt. Næste gang bliver vi nødt til at køre med på hele sporvognsruten," mener Espen.


"Jeg syntes nok, at det var lidt plat, men også utroligt sjovt. En dejlig og behagelig måde at se byen på," tilføjer Mathias.


8. Holiday Bar – sidste stop


Adresse: Pohjoisesplanadi 29


Vi er nået ud på de små timer, og sidste stop på vores rute gennem Helsinkis natteliv er Holiday Bar. Ud over at være en bar er Holiday også en fremragende restaurant og et oplagt sted at nyde et sent aftenmåltid.


Desuden er der et stort område med udendørsservering, og her er åbent til kl. 03 – 04 i weekenden – og en DJ, der underholder med gamle og nye hits.


"Holiday er et fedt sted at danse til god musik til langt ud på natten. Den perfekte afslutning på en bytur," siger vennegruppen.

Seneste indlæg