Medlemskab

Bar

Denne sporvogn drives af Helsinkis ældste bryggeri

SpåraKOFF er en historisk pulserende rød sporvogn, der på én og samme tid også fungerer som restaurant, pub og sightseeing. Vi måtte bare besøge den!

 • "Det er et meget sjovt koncept," siger Alexander, da han tager en slurk af sin iskolde øl.

 • Sammen med sine venner Espen, Jørgen, Mathias og Tord begav han sig ud på en weekendtur til Helsinki.

 • Da de læste om SpåraKOFF, var der ingen tvivl om, hvad de ville lave i den varme sol.

 • Det blev hurtigt en del af deres lille pub-hopping eventyr, med den legendariske finske kunstner Bomfunk MCs "Freestyler" pulserende gennem højttalerne.

 • "Vi var bare nødt til at tjekke det ud. Det er ikke noget, man gør hver dag," griner Espen.

 • "Sådan skal vi starte vores arbejdsdage, drenge," siger Tord, før gruppen bryder ud i latter.

Fremstillingen af ikoniske SpåraKOFF

Dette er et drømmescenarie for mange: at sidde ned, nyde god øl eller vin, spise snacks og opleve alle de vigtigste attraktioner i Helsinki på samme tid. Finnerne har knækket koden ved at kombinere alt dette i en enkelt attraktion: Velkommen ombord på sporvognen SpåraKOFF.


Den er endnu mere imponerende end "sightrunning".


"SpåraKOFF blev lavet i 1959 og er en af fire operationelle sporvogne af sin slags. To andre står nu på museer, og den sidste bruges til reklame," siger Sanna Lindholm, forretningsidéchef hos SpåraKOFF, til Strawberry.


Og så fortsætter hun med at tale om de drinks, de serverer.


Sporvognen blev renoveret i 1995 for at fejre 175-årsdagen for Sinebrychoff Brewery (et stort finsk bryggeri, det ældste af sin art, der stadig er i drift). Så vidt vi ved, er SpåraKOFF den eneste af sin slags i verden,” siger Sanna.

 • Hvad sker der på sporvognsturen

  Dette ikoniske køretøj har et gulvareal på 20 kvadratmeter og kan rumme op til 24 gæster. Du kan vælge mellem borde til fire eller to, eller blot stå op.

 • Den rute sporvognen tager afhænger af, hvad der ellers sker i Helsinki, men målet er at passere så mange attraktioner som muligt.

 • På offentlige ture er der ingen guide, men et insider tip er at hænge ud i baren og spørge bartenderen om nogle fascinerende, historiske og sjove fakta om byen.

 • Sporvognen har en bar med en omfattende menu, der tilbyder vin, øl, finsk gin, alkoholfrie muligheder og snacks. Og der er endda nogle ekstra stærke alternativer til rådighed. Der er også et toilet om bord.

 • En tur varer ca. 45 minutter, og du kan bestille en privat tur, hvis du vil have en længere tur.

 • "I første omgang var SpåraKOFF kun beregnet til at fungere i to år, men det blev en rungende succes, og den har kørt lige siden," siger Sanna.

En yacht på skinner

I dag er den røde sporvogn blevet et velkendt syn i Helsinkis bybillede, der tiltrækker jublende turister, fødselsdagsfester, forretningsgrupper, vennegrupper, andre besøgende og de lokale, der er hoppet om bord på denne forårsdag. Alle fem unge mænd er enige: dette er et utroligt veludført koncept.


"De kunne blot have hevet et par sæder ud af sporvognen og indsat en bar, men det er som en yacht på skinner!" siger Jørgen.

SpåraKOFF, a red tram and pub combined, in Helsinki.

Seneste indlæg