I Strawberry har vi altid lagt stor vægt på vores medarbejderes mentale sundhed og velbefindende, og nu vil vi gøre det endnu bedre. Læs om, hvad vi gør for at støtte Marius, så han kan komme tilbage på arbejdet og trives på trods af sine mentale udfordringer. Og hvordan vi sikrer, at Johanna kan være en fantastisk hotelchef, selvom hun står over for udfordringer i hverdagen som nybagt mor. Måske får du også nogle nye indsigter om mental sundhed?

People smiling with strawberry t-shirts on.

Vores mål er, at alle vores medarbejdere skal trives på arbejdet, føle, at de kan være åbne om deres mentale sundhed og samtidig kunne sige, at de oplever en god balance mellem arbejde og privatliv. Happy employees, happy guests! (det rimer ikke lige så godt som "happy wife, happy life", men du forstår, hvad vi mener).

“Vi ønsker ikke kun, at vores medarbejdere skal klare hverdagen, men de skal blomstre.”

Det lyder jo fint, og det er netop det, de fleste virksomheder ønsker - men at tilhøre en arbejdsplads, hvor man føler sig hundrede procent tryg, er ikke en selvfølge, uanset ens livssituation. Hvad gør vi i Strawberry, som resulterer i en gradvist stigende mental trivselsscore blandt medarbejderne i undersøgelser via systemet Peakon? Og hvorfor læner vi os ikke bare tilbage og "nøjes" med en høj score, mens vi konkluderer, at ringen er sluttet, når det kommer til vores medarbejderes mentale sundhed og velbefindende?

WeCare - people_16_9*Strawberry skal være et fantastisk sted at arbejde, og derfor øger vi fokus på vores medarbejderes mentale sundhed og velbefindende.

Det kan vi selvfølgelig ikke nøjes med! Med over 18.000 medarbejdere vil vi naturligvis fortsætte med at bygge et solidt fundament, stykke for stykke, af kompetence, åbenhed, støtte, værktøjer og viden om mental sundhed. Vores medarbejdere skal ikke bare klare sig igennem hverdagen, de skal blomstre - og måske betyder det, at du som gæst blomstrer på en ellers grå og kedelig dag? Så hvordan får man 18.000 medarbejdere til at blomstre sommer såvel som forår, efterår og vinter?

Tvangsindlagt på psykiatrisk hospital

Først og fremmest er "konstruktiv åbenhed" noget af det vigtigste. Mental sundhed og trivsel kan være mange ting, og der findes ikke ét entydigt svar på, hvad der virker for alle. Hvis man har udfordringer med angst, depression, udbrændthed, ensomhed, kulturforskelle eller integration, som er de temaer, vi fokuserer på, er det ikke sådan, at alle lederne i Strawberry kan åbne en bog og bladre igennem siderne for at finde det rigtige svar, der gælder for både Maria, Ahmed, Daniel og Aisha. Man er nødt til at tale sammen. Det er afgørende at være åben omkring sine særlige udfordringer og ønsker.

“Jeg endte med at blive tvangsindlagt på et psykiatrisk hospital på grund af selvmordsforsøg.”

Det hele starter med åbenhed - og med åbenhed er det altid lettere at sørge for, at selv de mest udsatte, skrøbelige blomster holder sig oprejst. Det er Marius Pedersens chef et godt eksempel på:

  • Min mentale sundhed, som den er i dag, er tæt knyttet til mine arbejdsforhold på Clarion Hotel® Trondheim. Min chef har støttet mig og givet mig muligheder undervejs, på trods af at jeg har kæmpet meget mentalt og fået mange chancer. Jeg endte med at blive indlagt på et psykiatrisk hospital efter et selvmordsforsøg. Efter nogle dage kunne jeg endelig ringe til nogen og kontaktede min mor, før jeg ringede til min chef. Den respons, jeg fik, var altafgørende. Jeg fik at vide, at jeg skulle fokusere på at få det bedre, få den hjælp, jeg havde brug for, og at jeg ikke skulle give op, fordi jeg bidrog med så meget på arbejdet - og så fik jeg at vide, at jeg havde et sted at komme tilbage til, når jeg havde det godt igen," siger Marius, som så indså, at han faktisk havde noget at miste.

Mental health - Marius Pedersen_16_9*Takket være Marius' åbenhed om sine udfordringer og den gode opbakning fra hans chef er han i dag tilbage på arbejdet og har det godt mentalt.

Marius fortsætter med at forklare, hvor afgørende disse ord var for at motivere ham til at vende tilbage. Han var allerede et "vrag", som han udtrykker det, da han begyndte på sit job. Men det, at han altid turde være åben om sine udfordringer, betød, at han kunne få den støtte og hjælp, han havde brug for - både på arbejdet og i privatlivet, og ikke mindst efter indlæggelsen. Hans vigtigste råd til folk, der kæmper, er ganske enkelt at tale med nogen om det, der er svært, inklusive en eller flere kolleger, og indrømme, at man har brug for hjælp.

“Det er netop derfor, har vi en langsigtet plan og strategi for at hjælpe vores ledere med at hjælpe andre.”

Hjælp til at hjælpe er altafgørende

Den støtte, Marius fik fra sin chef på Clarion Hotel Trondheim, er et eksempel på, hvordan vi ønsker at være "over hele linjen". Det er netop derfor, vi har en langsigtet plan og strategi for at hjælpe vores ledere med at hjælpe andre. Det sker blandt andet via en digital workshop for alle ledere i Strawberry, som fokuserer på, hvordan man støtter medarbejdere, når de står over for forskellige udfordringer, hvordan man genkender symptomerne på, at nogen har det svært, og hvordan man sikrer, at medarbejderne bevarer en god mental sundhed og velvære.

People smiling at Jernbanetorget Strawberry launch_16_9 Vi har flere konkrete planer for, hvordan vi kan få vores medarbejdere til at smile og opnå en god balance i livet, på trods af livets små og store udfordringer.

En god arbejdsplads handler dog ikke kun om gode ledere, det handler i lige så høj grad om de kolleger, du har omkring sig. På lang sigt vil der derfor også blive stillet et digitalt værktøj, en "toolbox", til rådighed til medarbejderne med al den nødvendige information i forbindelse med mental sundhed og trivsel i Strawberry, herunder hvad du som kollega eller leder kan gøre for at støtte en medarbejder, der har det svært. Vi planlægger også at afholde regelmæssige foredrag for alle medarbejdere. Med endnu større åbenhed og fokus vil tærsklen for at turde åbne op forhåbentlig blive endnu lavere. Det skal føles fantastisk at arbejde her - så enkelt er det.

“Jeg ville fortsætte med at være en lige så god leder, men bare på en anden måde end før.”

Arbejde, baby, balance

Det er allerede lettere at tale om mental sundhed i Strawberry i dag, end det var tidligere, ifølge Johanna Furenbäck, General Manager på Comfort Hotel® Grand Central:

– Det er blevet meget mere almindeligt at tale om ting, man kæmper med, end det var tidligere, og jeg tror, at pandemien lærte os meget. Mental sundhed blev sat på dagsordenen, og jeg ser mange eksempler på hoteller i Strawberry, hvor man taler mere om mental sundhed. Flere og flere hoteller, herunder Comfort Hotel Grand Central, samarbejder med eksterne aktører for at give folk den støtte, de har brug for for at blive i arbejde," siger Johanna.

Mental health - Johanna Furenbäck_16_9 Johanna Furenbäck, General Manager på Comfort Hotel® Grand Central, kæmpede for at skabe balance mellem arbejde og privatliv, da hun blev mor for første gang, og hun er glad for, at hun talte åbent omkring det.

Joanna mener, at det handler om at finde en balance i livet. En god balance opnås ved at fokusere på alle livets lag på samme tid, såsom arbejde, fritid, familietid og meget mere. Hendes kolleger hjalp hende med at finde en god balance, da hun vendte tilbage til arbejdet efter sin første barselsorlov.

– Da jeg kom tilbage fra barsel, var mit fokus pludselig ikke kun mit job, så jeg talte åbent med mine medarbejdere om, hvordan jeg var nødt til at prioritere anderledes. Jeg ville fortsætte med at være en lige så god leder, men bare på en anden måde end tidligere. Og så kunne jeg lufte mine tanker om det hårde liv som mor over for andre kolleger, der havde små børn. Alting føles jo så meget bedre, når man er åben og taler med hinanden," slutter Joanna.

Clarion Hotel - Business & Conference - People cheering_16_9 *Åbenhed er vigtig for at få den hjælp og støtte, man har brug for, men respons og opmuntring fra chefer og kolleger er lige så vigtig.

Samarbejde med The Human Aspect

For at hjælpe os med at sætte fokus på mental sundhed og velvære arbejder vi sammen med vores partner, [The Human Aspect] (https://thehumanaspect.com/). Samarbejdet giver stor indsigt gennem en række interviews, de har foretaget med mange forskellige mennesker, der kæmper med diverse udfordringer - det være sig relateret til angst, depression, ensomhed, kulturelle forskelle og generelle livsudfordringer.

På deres hjemmeside kan du lytte til interviews med folk, der potentielt står over for de samme udfordringer som dig, og høre, hvordan de kom igennem det. Det er helt sikkert værd at slå et smut forbi siden, hvis du spørger os!

PS: Du er velkommen til at tage et kig på vores mange ledige stillinger, hvis du gerne vil arbejde for en virksomhed, hvor mental sundhed altid står højt på dagsordenen!