Medlemskab

Mad

Forza i Helsinki: En af verdens bedste pizzarestauranter

Pizza-Jari er blevet en pizzastjerne for hele Finland. På bare en kort tid har han fået over 100.000 følgere, der er begejstrede og inspireret af hans kreative stunts på balkonen. Her får du hans bedste pizzatips.

  • "Finnere har altid elsket pizza, men i de senere år ser det ud til, at de virkelig er kommet til at sætte pris på pizza af høj kvalitet."

  • "Derudover er der åbnet en række fremragende pizzeriaer over hele Finland,” siger Jari Ontronen, bedre kendt som Pizzajarifinland på Instagram.

  • Den pizzaelskende finne er i de senere år blevet lidt af en stjerne på de sociale medier.

  • I skrivende stund har han 108.000 følgere fra hele verden, der ser med, mens han pisker de lækreste pizzaer op på sin balkon i Jyväskylä, tre timers kørsel nord for Helsinki.

"Det hele startede, da min kone Viivi gav mig en bog om pizza som julegave i 2019"

"Jeg var helt hooked, og det eskalerede hurtigt derfra. Et par måneder senere købte jeg en pizzaovn og startede en Instagram-konto, så jeg ikke spammede mine venner med for mange pizzabilleder," siger han med et grin.


Pizza-Jari arbejder som revisor om dagen, men hans drøm er at leve af noget, der har noget med pizza at gøre. Jari siger, at han ikke drømmer om at åbne sin egen restaurant, selvom han har haft stor succes med pop-ups pop-ups de seneste år.


"I juni 2020 arrangerede jeg min første pop-up her i Jyväskylä, og det blev hurtigt populær. Jeg sælger også pizza fra mit eget hjem en gang om måneden, og flere hundrede mennesker forsøger at købe fra mig. Det er helt vildt,” smiler han.


Hvis du er interesseret i at prøve autentisk italiensk pizza i Helsinki, kan du overveje at bo på et af Strawberry-hotellerne. Clarion Hotel® Helsinki, Klaus K Hotel eller Hotel Fabian er alle fremragende muligheder for at udforske byen.


I sidste ende skal Strawberry selvfølgelig stille det vigtige spørgsmål i pizzadebatten. Ananas på pizza: ja eller nej?


"Ananas på napolitansk pizza? Aldrig! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjer ananas på andre pizzatyper fra tid til anden."


Strawberry bad Pizza-Jari om at udvælge sine foretrukne pizzasteder i Helsinki. Alle restauranter er inden for gåafstand fra Strawberry-hoteller i det centrale Helsinki.

Forza – Dette er "Pizza Heaven"

Adresse: Pursimiehenkatu 29


Hvem ville have troet, at den bedste pizza, vi har smagt, blev fundet i den nordlige del af Finlands hovedstad?


Forza styres af et italiensk køkkenteam med ejerparret Luca og Salla Platania ved komfuret. Italienerne har virkelig sat Finland på pizzakortet og tiltrukket sig opmærksomheden med deres twist på den napolitanske pizza. I 2022 placerede Forza sig på 22. pladsen på listen over Europas bedste pizzeriaer, og i 2023 var de steget helt til syvende pladsen.


For dem, der har smagt pizzaen på Forza, er det nemt at se hvorfor: en sprød skorpe, legende smagskombinationer og en smagseksplosion i munden. Menuen skifter hver tredje måned, så hvis du besøger byen, har du en god grund til at komme tilbage.


Udover napolitansk pizza med et twist, er der også mulighed for at prøve den alternative pizza in teglia. Dette er en pizza variant kendt fra Rom og for mange, minder den om en sandwich. Uanset hvad, er den lækker. Husk at levne plads til dessert.


Vi kan garantere dig en pizza, der alene er turen til Helsinki værd. Det anbefales på det kraftigste at bestille bord på forhånd.

Daddy Greens – Klassisk pizza med et twist

Adresse: Iso Roobertinkatu 26 – og flere andre steder i Helsinki


I 2016 besluttede to kokkekammerater at sælge pizza fra en varevogn på gaderne i Helsinki. De havde først mødtes i køkkenerne i den finske restaurantverden og indså hurtigt, at de begge elskede én type mad mere end noget andet: pizza.


Konceptet udviklede sig hurtigt til en permanent restaurant, og i dag styrer vennerne Dave Smith og Eero Kokkonen flere steder i Finland under Daddy Greens pizza-paraplyen.


Her får du en blanding af New York-stil og napolitansk pizza med et moderne twist og generøse portioner til en rimelig pris. Det er også muligt at nyde nogle af de håndlavede øl, de brygger selv.

Napule – autentisk napolitansk pizza

Adresse: Kaivokatu 8, 00100 Helsinki, Finland


Ved indgangen til indkøbscentret Citycenter, på den anden side af gaden fra hovedbanegården, finder du pizzeria Napule. Restauranten kan give indtryk af, at det bare er endnu en kedelig indkøbscenter-restaurant, men man skal ikke dømme en bog på dens omslag.


Napule er en af de få pizzeriaer i Helsinki, der har modtaget en "thumbs up" fra selveste den napolitanske pizzaforening, Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN). Foreningen blev grundlagt i Napoli i 1980'erne for at sikre, at pizzeriaer over hele verden følger de strenge regler, der angiver om en pizza er napolitansk. Disse regler omfatter alt fra den type tomater, der anvendes i saucen til ostene.


I køkkenet finder du naturligvis pizzaiolos fra Italien.

Seneste indlæg