Medlemskab
Modern interior at restaurant Norda in Gothenburg.

Restauranter

Er dette Göteborgs mest hippe frokoststed?

"Når vi vil forkæle os selv med noget særligt, kommer vi her," siger Helene. Hun spiser med sin kollega på den tætpakkede restaurant Norda på Clarion Hotel® Post – et frokoststed i særklasse.

  • "Der er en virkelig hyggelig stemning og lækker nordisk mad," siger Helene.

  • Hun har sikret sig et bord på Norda sammen med sin kollega Matilda. De kommer her, når de vil "have lidt luksus".Der er ikke et eneste ledigt bord på Norda på Clarion Hotel® Post på denne aprildag.

  • Restauranten er fyldt med arbejdskolleger, der nyder en forretningsfrokost, venner, som mødes til et glas vin, familier, der bor på hotellet, og andre, som bare gerne vil forkæle sig selv med et lækkert måltid midt på dagen.

  • Norda er kendt både blandt de lokale og de besøgende for deres lækre fisk og skaldyr samt den New York-inspirerede stemning. Og når udendørsserveringen endelig åbner i solskinnet, kommer der virkelig tryk på.

  • Om frokost på Norda

    "Frokosten på Norda er meget varieret," siger Emma Carlsson, der er chefkok hos Norda.

  • Strawberry møder hende, en halv time før restauranten åbner dørene. Allerede på det tidspunkt er der ventende gæster udenfor.

  • "Hver dag tilbyder vi dagens ret, ugens fisk, ugens veganske ret og ugens kødret. Derudover har vi nogle klassiske retter, som altid er på menuen, herunder rejesandwich, cæsarsalat og tatarbøf.

  • "Vi tilbyder også en treretters forretningsfrokost," siger Emma.

  • Nordas frokost har noget for alle hver dag. Uanset om man spiser fisk eller kød, og om man bliver længe eller bare skal have en hurtig bid mad.

  • På trods af en høj alder blandt de besøgende denne fredag er restauranten også velegnet til børn. Kokken Sofia B. Olsson fra den velkendte restaurant VRÅ anbefaler Norda som et godt sted at spise, når man har børn med.

Svenskerne udmærker sig inden for frokostretter

Matilda og Helene har bestilt fisk og skaldyr med hvidvin til efterfulgt af en oh my rhubarb!, en dessert med rabarberkompot. Som nævnt kommer de her, når de vil forkæle sig selv med noget særligt:


"Vi kan godt lide at spise vores fredagsfrokost her," siger kollegerne og tilføjer, at den gode stemning også skyldes, at svenskerne har en særlig kultur på dette tidspunkt af dagen:


"Mens andre måske skynder sig at spise, kan vi ofte godt lide at sidde og dvæle over frokosten. Vi har en dejlig kultur, hvor vi sidder ned, tager os god tid og er sociale. En god frokost er noget, vi prioriterer," siger Helene.


Chefkok Emma Carlsson er enig og bliver patriotisk:


"Frokost er en kulinarisk tradition, der har spillet en rolle i det svenske samfund i lang tid, og det er noget, som vi lægger stor vægt på. Svenskere kan godt lide at spise et varmt måltid til frokost," siger hun og tilføjer:


"Jeg vil også mene, at vi generelt er ret åbne over for at prøve nye ting, når det gælder mad. Svenskerne har en ret stor interesse for mad, hvilket igen fører til restaurantbesøg og mod på at prøve nye ting."


Emma påpeger også, at mennesker, der har en stor interesse for mad også har høje forventninger. Maden skal i langt højere grad end tidligere være tilberedt med lokale råvarer, være bæredygtig og miljøvenlig:


"Det tvinger restauranterne til at tænke anderledes og være mere bevidste, og til gengæld er gæsterne mere villige til at prøve nye ting. Jeg mener, at det overordnet set er det, der gør svensk frokost til en succeshistorie."


Friends having lunch at restaurant Norda in Gothenburg city.

De bedste muligheder på Norda

Solen er begyndt at skinne ind gennem de fine gamle vinduer på Norda i bygningen fra 1923, der engang husede byens postkontor.


Frokostfolket er begyndt at bevæge sig udenfor med lækre drinks i hånden og ansigterne vendt mod solen – som blomster, der strækker sig mod hver dyrebare solstråle, mens nye gæster samler sig uden for Clarion Hotel® Post.


For nogle vil frokosten sandsynligvis munde ud i en aften i byen. Nu er der fuld gang i Göteborg.


Du kan reservere bord på Norda her. Et sidste tip: Prøv tatarbøffen. Det er Emmas personlige favorit!


Seneste indlæg