strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskab

24 timer i Stockholm: Byens bedste udsigter

Hvad bør du lave, hvis du kun har én dag i Stockholm? Strawberry tog ud med en gruppe veninder og oplevede en af byens bedste tagterrasser, nippede til kolde drinks og nød en ægte svensk fika.

  • "Her får du den bedste udsigt og den perfekte afslutning på en aften."

  • "Drinksene er fantastiske, der er en magisk atmosfære, og det er et sted, hvor det er naturligt at møde nye mennesker," siger Nikita Borglund, da hun bliver bedt om at beskrive TAK Stockholm.

  • Men før kvinderne samledes til middag og natteliv, havde de tilbragt en hel dag i Stockholm fyldt med aktiviteter.

  • Lad os spole et par timer tilbage.

Shopping i Stockholm

Stockholm er kendt for at tilbyde fantastisk shopping for alle, uanset hvor du er i byen. Du kan finde alt fra den nyeste mode til genbrugsbutikker og vintageforretninger. Men de mest berømte shoppingområder er Drottninggatan, Hamngatan og Biblioteksgatan.

Strawberry mødte Ellen Larsson (26), Synne Krogstad (30), Johanna Johansson Ask (32) og Nikita Borglund (31) i den travle Biblioteksgatan.

"Biblioteksgatan et fantastisk sted at shoppe. Her kan du f.eks. finde & Other Stories," siger Johanna.

I området omkring Biblioteksgatan, mellem Stureplan og Norrmalstorg, finder du verdensberømte brands og modeforretninger, blandt andet Acne, Whyred, Chanel, Cos, Hope, Zara og det svenske parfumehus Byredo. Det er ikke så mærkeligt, at kvinderne har shoppet i dette område hele morgenen.

Fika i Stockholm

Alle, der besøger Sverige, må naturligvis tage del i fikaens lange og dejlige tradition. Fika betyder ganske bogstaveligt en pause med kaffe og kage, men betyder meget mere end som så for svenskerne:

"Fika er også en afslappet og uformel måde at omgås andre på. Man sætter sig, snakker og nyder hinandens selskab – dette øjeblik er lige så synonymt med fika, som det er at drikke selve kaffen," fortalte Emma Nilsson, der er føde- og drikkevarechef på Clarion Collection® Hotel Tapto i Stockholm, til Strawberry. (LINK to the fika article)

Kvinderne havde hørt gode ting om Stora Bageriet, som ligger bare fem minutters gang fra Biblioteksgatan. Bageriet ligger centralt i Östermalm og har en industriel stemning, masser af siddepladser, et skønt udeområde og en autentisk fikaatmosfære. Her kan du nyde smörgåsbord, sandwich, supper og et bredt udvalg af økologisk bagværk.

"Her er så hyggeligt, og der dufter utroligt skønt," siger Nikita og tilføjer:

"Der er så mange ting, jeg gerne vil købe!"

Synne afslører, at hun allerede kender stedet, og siger:

"De laver verdens bedste kanelsnegle og kardemommeboller her!"

Så hvad vælger de? De vælger naturligvis boller, snegle og hele fikapakken: et bord til fire, bagværk, kaffe og en god snak.

  • Drinks på ICEBAR

    For at komme i gang efter fika og prøve noget helt nyt tager gruppen en 10-minutters taxatur til ICEBAR Stockholm på Hotel C Stockholm. De har hørt om stedet og er nysgerrige omkring konceptet.

  • Hver af kvinderne får en termisk kappe og et par varme handsker. Indenfor viser termometeret minus fem grader celsius … Kapperne er selvfølgelig designet til at holde gæsterne varme, men de er også nødvendige for at beskytte isen mod kropsvarme.

  • Kvinderne bliver ført ind som en separat gruppe. ICEBAR er tætpakket – den er enormt populær blandt amerikanske turister, der vil opleve Sveriges autentiske polarmagi, også selvom de besøger byen om foråret.

  • Et besøg i ICEBAR omfatter en drink, en rundtur på Fata Morgana-kunstudstillingen (i 2023) og en samlet besøgstid på 45 minutter.

  • Hele stedet er lavet af is, fra sofaer og siddeområder til selve baren. De fire venner får hver en farverig og frugtig drink, der serveres i et glas af is.

  • "Det er et sted, som man bare er nødt til at opleve," siger Nikita om deres eventyr på isbaren.

Spa i byens centrum

Da de har krydset shopping, fika og en unik oplevelse af på listen, er der to aktiviteter tilbage på kvindernes ønskeliste: en afslappende spatur og en lige så lækker middag.

Stockholm er kendt for sine spaer, både i og lige uden for byens centrum. Der er ikke lang tid til vores middagsreservation, så vi vælger Selma City Spa, som ligger bare fire minutters gang fra ICEBAR. Spaen er centralt beliggende og er mest berømt for sin tagterrasse med skinnende lys og udsigt over hovedstaden. Om dagen er den stille og egnet til børn. Efterhånden som dagen skrider frem, forvandles stedet til en poolclub, hvor du kan hænge ud med vennerne til frokost eller møde kolleger for at få en drink efter arbejde.

Ellen, Synne, Johanna og Nikita bestiller bobler og nyder en dukkert i poolen.

Selma City Spa er forbundet med Clarion Hotel® Sign. Du kan booke her.

Restauranter og barer i Stockholm

"Du får den absolut bedste udsigt over Stockholm her," insisterer Nikita.

Tiden er inde til at bruge et par timer på at runde dagen i Stockholm af. Dette sker på det trendy TAK Stockholm, der ligger på 14. etage med panoramaudsigt. Det er en uovertruffen lokation til at tage selfies, hvor du finder flere restauranter, barer og det femstjernede hotel At Six.

"Restaurantens centrale beliggenhed er et stort plus," siger Ellen.

"Og det er også meget socialt og nemt at dele mad her," tilføjer Synne.

Kvinderne valgte at spise på Izakaya, der kombinerer nordisk og japansk madkultur. Stedet emmer af japansk kultur og æstetik. Overtjeneren anbefaler en menu, og der serveres sushi, gua bao, tartar, sake og japansk sur øl. Bordene er beregnet til grupper af venner, der vil have mad i topkvalitet.

Selvom det har været et eventyr uden ophør siden tidligt om morgenen, anbefales disse fem aktiviteter kraftigt, hvis du kun har kort tid til at udforske Stockholm. Men hvordan bedømmes dagens sidste timer?

"Maden er altid veltilberedt og autentisk her. Izakaya kunne nemt have ligget i Japan," siger Synne.

"Det er den perfekte måde at slutte aftenen af på!" udbryder Nikita.

Seneste indlæg